آماده راه اندازی مرکز مطالعات چین در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) هستیم


به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین، علی قاسم زاده رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی در نشست با «زونگ پی وو» سفیر جمهوری خلق چین در ایران، با اشاره به روابط راهبردی کشورهای ایران و چین گفت: دیپلماسی علمی یکی از مهم‌ترین راه‌های همکاری دوجانبه و تقویت مناسبات علمی و فناوری بویژه بین دانشگاه‌های حوزه جاده ابریشم محسوب می‌شود و این دانشگاه با نام بنیانگذار انقلاب اسلامی و با توجه به ماموریت بین‌المللی خود، حساسیت و نگاهی ویژه ای‌ در این مسیر دارد. 
 
رئیس دانشگاه امام خمینی افزود: این دانشگاه تاکنون از ۱۱۰ کشور دنیا دانشجو پذیرش داشته و از کشور چین نیز بیش از 1400 دانشجو در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) تحصیل کرده اند و در حال حاضر تعدادی از دانشجویان و زبان آموز چینی در این دانشگاه در حال تحصیل هستند.  

وی گفت: دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) با ۵ دانشگاه مطرح چین تفاهم نامه دارد، اما بعد از کرونا این ارتباطات ضعیف شد و تعداد دانشجویان چینی کاهش یافت که انتظار داریم با وجود قوی‌ترین و بهترین مرکز آموزش زبان فارسی در این دانشگاه و همچنین رشته‌های مختلفی که در دانشگاه جامع بین المللی امام خمینی (ره) تدریس می‌شود، این تفاهم نامه‌ها احیا شود.

قاسم زاده با اشاره به حضور ۱۱ دانشمند یک و ۲ درصد برتر در دانشگاه، اظهار کرد: دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در سال 2024 در میان ۶۰۰ دانشگاه برتر رتبه‌ بندی بین المللی تایمز قرار گرفت و رتبه ۱۷۰ دانشگاه های جوان جهان را کسب کرده و با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات‌ آموزشی بسیار خوبی که دارد، می تواند میزبان دانشجویان بیشتری از کشور چین باشد و در تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه‌های این کشور موفق‌تر عمل کند.
  
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی اظهارداشت: آمادگی داریم با تصویب هیئت امنای دانشگاه، مرکز مطالعات چین را در این دانشگاه راه اندازی کنیم.

بخوانید:  نخستین دوره مسابقات بین المللی زورخانه ای ۲۰۲۴ اصفهان

وی خطاب به سفیر چین گفت: با توجه به اینکه تاسیس دانشکده زبان‌ در چشم انداز دانشگاه قرار دارد، می توانیم  با حمایت‌های شما رشته آموزش زبان چینی را نیز در آن دایر کنیم و این امر ارتباط ما را با دانشگاه‌های چینی گسترش خواهد داد. 

در این نشست اظهار امیدواری شد، نشست دوجانبه روسای دانشگاه‌های برگزیده چین و ایران در سال آینده با پیگیری وزارت علوم و وزارت امور خارجه دو کشور برگزار شود.
 
در پایان رئیس دانشگاه از سفیر چین در ایران خواست زمینه حضور بیشتر دانشجویان چینی را در دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) فراهم کند.

آماده راه اندازی مرکز مطالعات چین در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) هستیم

«زونگ پی وو» سفیر جمهوری خلق چین هم در نشست با هیأت رئیسه دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) ضمن اشاره به دیدار روسای جمهور دو کشور چین و ایران در مجمع بریکس گفت: در جهان کنونی تقویت ارتباطات فرهنگی و علمی ایران و چین بعنوان بزرگان تاریخ و تمدن جهانی اهمیت زیادی دارد. 
 
وی با تاکید بر نگاه راهبردی در روابط دو کشور چین و ایران افزود: باید به روابط دو کشور به صورت جامع و بلند مدت‌ نگاه کنیم و معتقدیم که روابط علمی و آموزشی دو کشور هم باید راهبردی باشد، چون هم تربیت دانشجویان مهم است و هم آینده ایشان بعد از تحصیل که باید در تقویت دوستی و ارتباطات دو کشور هم سهیم باشند اهمیت دارد. 
 
سفیر چین در ایران ادامه داد: دانشجویان علاوه بر تحصیل علم و زبان آموزی، سفیران فرهنگی کشور هستند و باید نقش مثبت خود را برای تقویت ارتباطات همه جانبه دو کشور ایفا کنند. 

بخوانید:  تعیین نرخ تعرفه جدید باشگاهها در حوزه اختیارات اداره کل ورزش نیست

وی از پیشنهاد راه‌اندازی مرکز مطالعات چین در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) استقبال کرد و گفت: این دانشگاه با توجه به نام خود، نفوذ برجسته بین المللی دارد و حتما این علاقمندی را برای گسترش روابط علمی و آموزشی با دانشگاه های چین منتقل خواهم کرد. 
 
«زونگ پی وو» سفیر جمهوری خلق چین اظهارداشت: در سفارت چین بخش آموزشی و فرهنگی وجود دارد که می‌تواند به دانشگاه‌ بین المللی امام خمینی(ره) در احیای تفاهمنامه‌ها و گسترش همکاری‌ها کمک کند و ما حتما از این طریق به دنبال گسترش ارتباطات آموزشی و علمی خواهیم بود.

انتهای پیام



منبع