وی افزود: در خیلی از کشورهای توسعه یافته برخوردهای قاطع با راننده متخلف انجام می دهند زیرا برای اقتصاد کشورشان و جان افراد اهمیت بالایی قائل هستند.
وی ادامه دارد: وقتی گواهینامه یک راننده ضبط می شود یعنی طبق قانون راننده گواهینامه نداشته و حق رانندگی ندارد و اگر حادثه ای پیش بیاید و تصادفی اتفاق بیفتد و پلیس استعلام آنلاین گواهینامه بگیرند و سیستم اعلام کند که گواهینامه راننده ضبط و توقیف شده، شرکت بیمه هیچگونه جبران خساراتی انجام نمی دهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا عابرین پیاده در حوادث رانندگی مقصر شناخته می شود اظهار داشت: گاهی اوقات عابر پیاده به تکلیف قانونی خود عمل نکرده و عرض آزاد راه و بزرگراه را طی می کند؛ وقتی عابر پیاده از یاده رو نمی رود و از خط کشی عبور نمی کند از روی پل نمی رود و عابر مقصر شناخته می شود؛ برخی از تصادفات در اثر سهل انگاری عابر پیاده صورت می گیرد.
سرهنگ علی اصغر شریفی رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ در گفت وگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری برنا درباره تاثیر نمرات منفی در سوابق گوهینامه های رانندگی اظهار داشت: متاسفانه در کشورمان زیاد از حد ناز راننده متخلف را می کشیم، راننده ای که نمرات منفی در رانندگی دارد نباید به راحتی بتواند رانندگی کند و باید برخی محدودیت های اجتماعی را هم به عنوان جریمه تحمل کند تا در نهایت رفتارش اصلاح شود.
سرهنگ شریفی درباره نمره منفی رانندگان متخلف گفت: نمره منفی سه مرحله دارد؛ در مرحله اول اگر راننده ای جمع نمرات منفی اش به عدد 30 برسد که البته خیلی دور از دسترس نیست و ممکن است ظرف مدت 15 دقیقه و با انجام چند تخلف نظیر سرعت و سبقت و مکالمه با تلفن همراه و عبور از چراغ قرمز به عدد نمره منفی 30 برسد سه ماه گواهینامه راننده ضبط شود.
وی با تاکید بر اینکه باید سختگیری ها در کنترل رانندگان متخلف را بیشتر کرد خاطرنشان کرد: قوانین ما را به سمت انسان محور بودن و تغییر رفتار سوق می دهد؛ پیشتر اینگونه بود که جریمه روی پلاک خودرو بود ولی هم اکنون جرایم روی کد ملی رانندگان و گواهینامه آنان است؛ برای دوربین های نظارتی و کنترل ترافیک فقط پلاک خودروی متخلف ملاک است و پیامک جریمه برای مالک خودرو می رود.
سرهنگ شریفی گفت: در مرحله سوم اگر راننده 20 نمره منفی دیگر کسب کند گواهینامه آن فرد ابطال می شود و بعد از گذشت یکسال باید به آموزشگاه رانندگی مراجعه و ثبت نام کرده و مجددا آزمون های تئوری و شهری را انجام دهد تا گواهینامه جدید دریافت کند.
رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ خاطرنشان کرد: وقتی که توقیف گواهینامه رانندگی و 30 نمره منفی در کارنامه راننده وجود داشته باشد طبق قانون 15، شرکت بیمه می تواند برای استرداد تمام یا بخشی از دیه به سراغ راننده متخلف بیاید و مطالبه بخشی از خسارات وارده به خودروی غیر مقصر کند.
وی افزود: در مرحله دوم و در صورت تکرار تخلفات از سوی راننده و بعد از گذشت سه ماه و عدم اصلاح رفتار رانندگی و کسب 25 نمره منفی، این بار گواهینامه راننده برای مدت 6 ماه ضبط و توقیف می شود.
وی تاکید کرد: هر چه قوانین رانندگی سختگیرانه تر شود در زمینه کاهش تخلفات تاثیر مستقیم دارد ولی باید برای جان و مال مردم ارزش بالایی قائل شد.
رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ تصریح کرد: ضربه ای که اقتصاد یک کشور از تصادفات می بیند بسیار زیاد است لذا پیشگیری باید در اولویت باشد؛ شرکت های بیمه گر هم از افزایش تصادفات متحمل خسارات می شوند؛ متاسفانه در زمینه پیشگیری فعالیت چشمگیری نداشته ایم.