ابداع یک روش جدید برای تولید برق با پسماندهای خوراکی



به گزارش خبرنگار علمی و فناوری خبرگزاری برنا، یافته‌های حاصل از تحقیقات پیشین نشان می‌دهد که می‌توان از اختلاط محلول‌های آبی با غلظت‌های مختلف الکترولیت، از طریق غشا‌های یونی، برق تولید کرد. یون‌های موجود در محلول که به عنوان گرادیان غلظت شناخته می‌شوند، در غشاء از غلظت‌های بالا به غلظت‌های پایین‌تر حرکت می‌کنند.

در همین حرکت، الکترود‌هایی که در دو طرف قرار می‌گیرند، جریان را گرفته و برق را مهار می‌کنند. در روش جدید، یک غشاء با قرار دادن الیاف پوست نارگیل به صورت موازی در یک بَسپار سیلیکونی تهیه شده است.

الیاف دارای منافذی در مقیاس نانو هستند که عبور مستقیم یون‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. این الیاف، با نانوماده ارزانِ تولید شده از بلور‌های پنتوکسید وانادیم، پوشانده شده است.

این لایه نازک اتمی، قدرت هدایت الکتریکی غشاء را افزایش می‌دهد. سپس، پوست موز و مرکبات خشک شده در آب خیس می‌شود تا یک محلول باز و اسیدی به وجود آید و از غشای مذکور برای جداسازی دو محلول استفاده شود.

مهاجرت انتخابی گونه‌های دارای بار مثبت از محفظه اسیدی به محفظه بازی باعث ایجاد عدم تعادل بار بین دو محفظه می‌شود که به‌نوبه خود، جریان الکتریکی تولید می‌کند.

آزمایش این روش نشان داد که می‌توان با کمک آن، برق لازم برای یک چراغ ال‌ای‌دی را تولید کرد.

انتهای پیام/



منبع

بخوانید:  توافق ایران و آذربایجان برای نصب ایستگاه‌های آنلاین در رودخانه ارس