معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: استقبالی که در تالار حافظ از فیلمهای جشنواره فجر میشود در کشور بینظیر است و خوشبختانه سالن پخش فیلم در تالار حافظ لبریز از جمعیت است.
وی ادامه داد: وسواسی که همیشه در کارهای هاشمینژاد وجود دارد در این فیلم مشاهده نمیشود. کار از لحاظ ساختار فیلمنامهای بسیار ولنگار نوشته شده بود؛ قهرمان دست به عکسالعملهایی میزند که ما هیچ وقت مجاب نمیشویم این آدم با این خصوصیات دست به چنین عکسالعملهایی بزند؛ در واقع عکسالعملهای قهرمان مخاطب را قانع نمیکند.
در شب سوم اکران فیلم، نشست نقد و بررسی فیلم «چرا گریه نمیکنی» به کارگردانی علیرضا معتمدی و «کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی نیز ساعت ۲۰ در کافه کتاب تالار حافظ برگزار شد.
آیا این خبر مفید بود؟
وی با بیان اینکه در این فیلم کارگردان تحت تاثیر بازیگران قرار گرفته بود، گفت: البته «کت چرمی» بر اساس نظرخواهیهایی که انجام شده یکی از موفقترین فیلمهای جشنواره بوده و ظرفیت تمام سالنهایی که در تهران به این اکران این فیلم پرداختند تکمیل شده است، این فیلم در شیراز هم با استقبال قابل توجهی مواجه شد.
وی ادامه داد: معتمدی در تجربههای قبلی خود نیز این موضوع را جا انداخته بود که در ساخت فیلمهایش از یک تم شخصی پیروی میکند و سعی میکند حالتی دیالوگی به فیلمها بدهد، صمیمیت را در فیلمها به وجود بیاورد، فیلمهایش را ایرانیزه کند و خودش هم نقش اول فیلمها را بازی کند.
این منتقد عنوان داشت: این فیلم ساختار خوبی نداشت: در بازیها و سویههای بازیها اتفاق خاصی نیفتاده بود. رنگ فیلم مناسب نبود و رجز زدن فیلم ترتیب منطقی نداشت؛ حتی فیلم در مونتاژ هم دچار مشکل بود. این در حالیست که مونتاژکر و تدوینگر کارگردان دوم فیلم محسوب میشوند.
رضایی اضافه کرد: همیشه میگویند فیلمهایی سرگرم کننده است که قهرمان دارد؛ مخاطب با قهرمان همراهی میکند، پابه پای او گریه میکند، میخندد و شاد یا غمگین میشود اما در این فیلم مخاطبان در هنگام تماشای فیلم خسته میشدند؛ در واقع این فیلم نتوانست مخاطبان را بر سر جای خود میخکوب کند.
فیلم «چرا گریه نمیکنی» فیلم ایرانی به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معتمدی و تهیهکنندگی سید رضا محقق، نخستین فیلمی بود که در این نشست مورد نقد و بررسی قرار گرفت. «چرا گریه نمیکنی؟» که ساخته ۱۴۰۱ است؛ ماجرای علی، مردی است که پس از فوت برادرش به پوچی رسیده و نمیتواند برای غم از دست دادن برادرش، گریه کند. همسر و دوستان علی به او راهکارهای مختلفی مانند سفر کردن، مستی، استعمال مواد مخدر، کار کردن و … را پیشنهاد میدهند و علی هم تمام این راهها تجربه میکند تا به نتیجه برسد. این اثر با توجه به ناهنجاریهای بالایی که در روند داستانش وجود دارد، برای مخاطب کمتر از ۱۵ سال نامناسب است. ارزیابی مفصل فیلم به محض اکران، تقدیم مخاطبان خواهد شد. علیرضا معتمدی، باران کوثری، هانیه توسلی، فرشته حسینی، مانی حقیقی، لیندا کیانی، نهال دشتی، امیرحسین فتحی و علی مصفا در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.
سید رسول موسوی نژادیان معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در حاشیه اکران فیلمها در شب سوم جشنواره اظهار کرد: همانگونه که طی سه شب گذشته شاهد بودیم شیراز به عنوان بزرگترین میزبان مراکز استانها در جشنواره فجر شرایط بسیار مطلوبی هم از لحاظ تعداد فیلمها و هم از نظر تعداد سالنها داشتهاست.
فیلم «چرا گریه نمیکنی»
این منتقد ادامه داد: بازی نسنجیده و بیرون زده معتمدی برخی سکانسهای این فیلم را ویران کرده بود؛ اگر آقای معتمدی شهوت جلوی دوربین را از خودش جدا میکرد و این نقش را به بازیگر دیگری میسپرد میتوانستیم شاهد فیلم بسیار خوبی باشیم.
در شب سوم اکران فیلمهای چهل و یکمین جشنواره، فیلمهای «عطر آلود»، «جنگل پرتقال» و «چرا گریه نمیکنی» هم در سینما سعدی اکران شد. سالن بنفش هنر شهر آفتاب پذیرای فیلمهای «جنگل پرتقال» و «چرا گریه نمیکنی» بود و فیلمهای «آنها مرا دوست داشتند» و «آه سرد» در سالن نارنجی مجموعه هنرشهر آفتاب اکران شد.
گروسی با اشاره به اینکه امسال برای دومین سال است که سیمرغ مردمی از جشنواره حذف شده است، گفت: نبود سیمرغ مردمی در جشنواره جای حسرت دارد چراکه سیمرغ مردمی یکی از بهترین و واقعیترین است که دو سال این حذف شده است و امیدواریم سیمرغ مردمی دوباره به جشنواره بازگردد.
وی یادآور شد: آقای معتمدی اصرار عجیبی دارد که در فیلمهایش بازی کند. این فیلم با حاشیههای بسیاری مواجه شد؛ تمام بازیگران، این فیلم تحریم کردند اما تهیه کننده فیلم خود را ناجی سینما معرفی کرد. به طور کلی من اتفاق خاصی در این فیلم ندیدم که در مورد آن صحبت کنم. فیلمی کاملا شخصی و بلند بود که میتوانست در قالب فیلمی کوتاه ساخته شود.
فیلم «کت چرمی» به کارکردانی حسین میرزامحمدی دومین فیلمی بود که در این نشست مورد نقد و بررسی قرار گرفت. کت چرمی» یک اثر سینمایی با مضمون اجتماعی است که در چهارراه سیروس جلوی دوربین رفته است. در این فیلم یک کارمند دولت بریده از سیستم با انگیزههای شخصی و انسانی، پروندهای را دنبال میکند و از طرف دیگر یک مامور امنیتی قدرتمند، مثل سایه دنبال اوست و لابد نمادی از اینکه سیستم، کارمند قدیمی را در بنبست رها نمیکند. قصه فیلم کت چرمی از یک چالش بهظاهر کوچک در اداره بهزیستی آغاز و رفتهرفته بزرگ میشود. جواد عزتی، صابر ابر، گلاره عباسی، پانتهآ پناهیها، ستاره پسیانی، عباس جمشیدیفر، مائده طهماسبی، بهزاد خلج، امین میری، محمد صدیقی مهر، آیدا ماهیانی، سارا حاتمی و با حضور افتخاری رویا تیموریان و سیامک احصایی بازیگران کت چرمی هستند.
نگاهی به نقد و بررسی فیلمها
این تهیه کننده بیان کرد: موسیقی این فیلم پرحجم، زیاد و غیرقابل تحمل بود. به اعتقاد من موسیقی اصلا خوب نبود. به طور کلی فیلم «کت چرمی» فیلم بدی بود اما فیلمهای بد کلاسهای خوبی برای یادگرفتن فیلمسازی است.