اقتصاد دیجیتال و ضرورت پیش بینی امنیت آن



به گزارش خبرگزاری برنا، فضای مجازی دنیایی شگرف، ناشناخته و در عین حال جذاب و فریبنده است که جای خود را در زندگی انسان‌ها باز کرده است بگونه‌ای که در سال‌های اخیر گشت و گذار و گردش در فضای مجازی و حتی فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی و … در دنیای مجازی به مراتب بیشتر از فضای حقیقی و واقعی است.

البته علیرغم همه جذابیت‌ها و قابلیت‌های موجود در فضای مجازی نباید فراموش کنیم که این محیط، محیطی ناشناخته است که می‌تواند محمل مناسبی برای فعالیت برخی افراد متخلف و مجرم باشد از این رو لازم است که با شناخت، اطلاع و آگاهی لازم در این دنیای بی در و پیکر و بی کران وارد شد و به راحتی به پیشنهاد‌های داده شده اعتماد نکنیم.

حرکت شتابان فعالیت‌های اقتصادی و کسب و کار‌ها به سمت فضای مجازی و دیجیتالی شدن این فعالیت‌ها ضرورت اعمال نظارت و کنترل‌ها را با هدف ارتقا امنیت اقتصادی این محیط الزامی است همچنین وجود سکوی‌های مختلف در دنیای مجازی با عناوین جذاب و جلوه گری‌های حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف از جمله در زمینه اقتصادی که با پیشنهاد‌های فریبنده و جذاب خود مخاطبان را جذب می‌کنند و با شیوه و شگرد‌های متقلبانه به مطامع و مقاصد مجرمانه خود از قبیل کلاهبرداری و … می‌رسند، ایجاب می‌کند که همه با حساسیت و دقت بیشتری به این محیط وارد شوند.

پلیس امنیت اقتصادی فراجا علاوه بر اجرای ماموریت‌های ذاتی خود در فضای حقیقی از جمله مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین مبارزه با مفاسد اقتصادی از قبیل پولشویی، اختلاس، تبانی در معاملات دولتی، رشا و ارتشا و… در فضای مجازی هم ماموریت‌ها و برنامه‌های مختلفی را در دستور کار دارد که همکاری و تعامل با کسب و کارها، شرکت‌ها و نهاد‌های اقتصادی که فعالیت خود را به صورت سایبری انجام می‌دهند و همچنین شناسایی و رصد فعالیت سایت‌های مختلفی که در حوزه اقتصاد دیجیتال فعالیت دارند و مقابله و برخورد با تحرکات مجرمانه و سکو‌های متخلف از جمله این اقدامات است.

بخوانید:  کرمانشاه تا پایان سال افزایش دوبرابری شرکت‌های دانش‌بنیان را تجربه می‌کند

 ولی آنچه در این میان لازم است که مورد توجه همه کاربران فضای مجازی قرار داشته باشد این است که نباید به راحتی به تبلیغات موجود در فضای سایبری اعتماد کنند و قبل از هر گونه معامله و خرید و فروش کالا و واریز وجهی حتما از صحت و سقم سایت مورد نظر اطمینان حاصل و سپس اقدام کنند.

متاسفانه شاهد سوء استفاده‌های مختلف اخلاقی، اقتصادی و … بسیاری در فضای سایبری هستیم که این اتفاق معلول اعتماد‌های نابجا مالباخته‌ها یا قربانیان و سو استفاده‌های افراد مجرم و خلاف کار است از این رو مهمترین راهکار مقابله با این حادثه تلخ کسب اطمینان و اطلاع کافی از سایت‌ها و سکو‌های مورد نظر است چرا که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.

خرید از سایت‌های غیر مجاز و نامعتبر ریسک و به عبارتی خطر کردن است چرا که امکان عدم اجرای تعهد از سوی این گونه سایت‌ها بسیار محتمل می‌باشد و به عبارت ساده در بسیاری از موارد دیده شده است که کالای فروخته شده توسط سکو‌های فاقد مجوز با کالایی که تبلیغ آن شده است کاملا متفاوت است از این رو خرید از سایت‌های دارای معتبر و دارای نشان اینماد که نشان دهنده تایید برای فروشگاه‌های اینترنتی است مورد تاکید است.

امنیت اقتصادی در فضای سایبری، از ظرایف و حساسیت بالایی برخوردار است لذا لازم است که همه به سهم خود تلاش کنند که با خرید از سکو‌های معتبر امکان سوءاستفاده از سوداگران اقتصادی در فضای مجازی را سلب کنند.

هموطنان گرامی در صورت مواجهه با مجرمان اقتصادی در فضای مجازی اطلاعات و اخبار سکو‌های مورد نظر را با شماره تلفن ۰۹۶۳۰۰ در میان بگذارند.

بخوانید:  پروژه هایی که آماده بهره برد اری مردم باشد را در دهه فجر افتتاح می کنیم

انتهای پیام /



منبع