وی ادامه داد: علاوه بر این تاکید شد که باید درآمدی پایدار برای صندوق در نظر گرفته شود، بر این اساس مقرر شد سالانه نیم درصد از بودجه عمومی کشور به منابع صندوق نوآوری افزوده شود. این اتفاق اگرچه در طول این سالها رخ نداد، اما قانونگذار ضرورت وجود یک نهاد مالی برای تامین مالی فناوری در کشور را به خوبی پیشبینی کرده بود.
وی ادامه داد: در این سالها مقام معظم رهبری نیز پشتیبانی صریح و موثری از شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد مبتنی بر فناوری داشتهاند. از سوی دیگر دولت و به خصوص رییس جمهور نیز تاکید بسیاری بر مقوله توسعه اقتصاد دانش بنیان دارند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر موضوع فناوری اکنون برای مردم به موضوعی ملموس تبدیل شده است چرا که از نرم افزارهای خرید و حمل و نقل گرفته تا مسائل دیگر با مسئله فناوری گره خورده است.
وی افزود: همکاری صندوق نوآوری با این بانک تجربه بسیار خوبی برای ما در زمینه توسعه زیست بوم نوآوری در کشور خواهد بود.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان با تاکید بر اینکه این صندوق طی سالهای اخیر از سرمایهگذاری مستقیم بر شرکتهای دانش بنیان شدیدا امتناع کرده است، گفت: ما در طول سالهای اخیر از تزریق ژن دولتی به شرکتهای دانش بنیان پرهیز داشتیم. با این همه صندوق در سالهای گذشته منابع خود را به شکل غیر مستقیم و به واسطه عاملان سرمایهگذاری خود، به زیستبوم نوآوری کشور تزریق کرده است.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توسعه همکاریهای صندوق نوآوری و شکوفایی با شبکه بانکی کشور در طول سالهای اخیر اظهار کرد: تبصره ۱۸ قانون جهش تولید دانش بنیان این اجازه را به بانکهای عامل کشور داده است که به شرط همکاری با صندوق نوآوری میتوانند در حوزه تاسیس شرکتهای سرمایهگذاری در بخش نوآوری کشور فعالیت کنند. این در حالی است که تا پیش از این بانکها از سرمایهگذاری در این حوزه منع شده بودند. به نظر میرسد این تبصره فرصت بسیار خوبی برای بانکها برای سرمایاهگذاری در حوزه نوآوری به وجود آورده است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکتهای دانش بنیان را از خوشنامترین شرکتها در جریان معامله با نظام مالی کشور توصیف کرد و گفت: این شرکتها امروز به یکی از خوشحسابترین مشتریان شبکه بانکی کشور تبدیل شدهاند به طوری که نرخ نکول (استقراض) آنها در نظام بانکی کشور کمتر از یک دهم درصد است و در حوزه ضمانتنامه نیز حتی یک مورد واخواست برای ضمانتنامههایی که شبکه بانکی برای شرکتهای دانش بنیان صادر کرده، وجود ندارد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: در طول دهه گذشته موضوع دانش بنیان به خوبی در میان اذهان عمومی و همچنین مسئولان جای خود را پیدا کرده است.
خیاطیان با تاکید بر اینکه امروز مقوله دانش بنیان و اقتصاد مبتنی بر فناوری دیگر موضوعی لوکس نیست و به یکی از دغدغههای اساسی کشور تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته شرکتهای دانش بنیان توانستهاند در زمانهای بحرانی، نیازهای کشور را برطرف کنند. یکی از بارزترین مثالهای این عملکرد را میتوان در دوره کرونا مشاهده کرد که طی آن شرکتهای دانش بنیان توانستند با تولید تجهیزات پزشکی مختلف نقش موثری را در عبور کشور در جریان مقابله با کرونا ایفا کنند.
خیاطیان، سپس به معرفی صندوق نوآوری و فعالیتهای آن پرداخت و افزود: سال ۸۹ با تصویب قانون حمایت از موسسات دانش بنیان، شکلگیری نهادی با سرمایه سه هزار میلیارد دلار معادل سه هزار میلیارد تومان پیشبینی شد که وظیفه حمایت از شرکتهای دانش بنیان و شکلدهی و تکمیل نظام تامین مالی نوآوری را در کشور به عهده بگیرد.