گیاهان خوراکی خشک شده معمولا ۱ تا ۳ سال دوام میآورند. مهمترین این گیاهان عبارتند از ریحان، پونه کوهی، آویشن، رزماری، برگ بو، شوید، جعفری، گشنیز، نعناع، مرزنجوش و مریم گلی. ادویههای آسیاب شده یا پودرشده هم معمولا ۲ تا ۳ سال ماندگاری دارند که مهمترین آنها عبارتند از زنجبیل پودرشده، پودر سیر، دارچین آسیاب شده، پودر فلفل چیلی، زردچوبه آسیاب شده، هل آسیاب شده، پاپریکا آسیاب شده و فلفل قرمز خردشده.
در دنیای آشپزی، ادویهها محصولاتی هستند که از ریشه، پوست یا ساقه گیاهان خشک شده گرفته میشوند، درحالی که منظور از گیاهان خوراکی خود یک گیاه خشک شده یا برگهای تازه آن است. وقتی به بحث از ماندگاری ادویهها و گیاهان خوراکی میرسیم، عوامل مختلفی مانند نوع محصول، نوع فرآوری و شیوه ذخیره سازی و نگهداری نقش مهمی در این زمینه دارند. برای مثال، ادویههای خشک نسبت به گیاهان خوراکی خشک شده دارای ماندگاری طولانی تری هستند. هرچقدر هم که یک ادویه مراحل فرآوری کمتری را پشت سر گذاشته باشد، باز هم ماندگاری بیشتری خواهد داشت.