همهی آبها مثل هم نیستند. آب دارای ترکیبات معدنی گوناگونی است و میتواند بسته به منبعی که از آن آمده و نوع تصفیهای که شده مزههای مختلفی داشته باشد. در کشور ما نوشیدن آب لولهکشی مشکلی ندارد؛ اما املاح آن باقیست.
گرم کردن آب و رساندن آن به نقطهی جوش، میکروبهای موجود را از بین میبرد، اما چیزی که بیشتر افراد را نگران میکند، املاحی است که با دوباره جوشاندن آب باقی میماند.
سه ماده معدنی قابل توجه در آب، آرسنیک و فلوراید و نیترات هستند. این املاح مضر و حتی در مقادیر زیاد کُشندهاند.
پس اگر این املاح خطرناک نیستند، چرا این باور به وجود آمده که دو بار جوشاندن آب خطرناک است؟ جواب این سوال در خود ِ فرایند جوشیدن وجود دارد.
همهی آبها تا حدودی آلودگی دارند ( به همین دلیل طعم آب در مناطق مختلف یکسان نیست). اگر نگران کیفیت آب منطقهی خودتان هستید، میتوانید از آب معدنی (آب بطری) یا آب تصفیه شده استفاده کنید که البته این آبها هم خالص نیستند!
آیا مزهی آبی که دو بار جوشیده فرق میکند؟
دانشمندان میگویند آرسنیک میتواند مرگآور باشد و نیترات و فلوراید نیز در بلندمدت موجب بیماریهایی مانند سرطان میشوند؛ اما این املاح فقط در مقادیر خیلی زیاد خطرناکاند. واقعیت این است که آب لولهکشی که مصرف میکنید دارای مقدار بسیار اندکی از این املاح است، یعنی در حدی که هیچ ضرری ندارند و حتی میتوان آن را نادیده گرفت.
بیشتر از یک بار جوشاندن آب، اکسیژن بیشتری از آن میگیرد و مزهاش را بیشتر تغییر میدهد و این فقط زمانی است که جوشاندن مجدد آب فورا بعد از جوشیدن اول اتفاق بیفتد. زیرا اگر بین دو جوشیدن وقفه بیفتد، آب فرصت دارد تا دوباره از هوا اکسیژن بگیرد.
آیا آبی که دوبار جوشیده بر طعم چای و قهوه اثر میگذارد؟
نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف