تاخیر در ترخیص کالا، تورم زاست

رییس کل گمرک ایران گفت: همچنین در مورد کالا‌های صادراتی خام و نیم خام باید نیم درصد عوارض صادراتی دریافت کنیم تا درآمد حاصل آن در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده شود، اما این فهرست باید به گمرک داده شود که بتواند اعمال قانون کند.
وی تاکید کرد: برای افزایش سرعت ارائه خدمات گمرکی باید دستگاه‌های مربوطه مصوبه بودجه و قانون را به اجرا برسانند و بر همین اساس باید تا پنجم فروردین ماه لیست به گمرک ابلاغ می‌شد، اما ارایه لیست با تاخیر مواجه شده این در حالی است که فرایند مبادلات تجاری یک امر دائمی و زنده و مستمر است و نمی‌توانستیم این روند را از پنجم فروردین ماه تعطیل یا متوقف کنیم.
رضوانی‌فر گفت: وقتی این لیست با تاخیر ارائه می‌شود براساس قانون گمرک مکلف به دریافت نیم درصد حقوق ورودی از افراد مشمول است.
وی با تاکید بر اینکه به دنبال افزایش سرعت خدمات گمرکی هستیم تا در حداقل زمان ممکن کالا از گمرک ترخیص شود، اظهار داشت: برخی از دستگاه‌های موازی مجموعه مجوز‌ها را برای انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا را بدهند و قانون تکلیف آن‌ها را روشن کرده و باید حداکثر زمان هفت روزه جواب استعلام گمرکی را ارائه دهند.
رضوانی فر تاکید کرد: در حال حاضر کالا در محوطه گمرکی اظهار در مراحل استعلام یا تاییدیه از یکی دستگاه‌های مرتبط قرار می‌گیرد، اما اگر این دستگاه ظرف مدت قانونی به استعلام پاسخ ندهند، منجر به طولانی شدن تشریفات گمرکی، رسوب کالا، افزایش تورم، کمبود کالا در بازار، نارضایتی صاحب کالا و بار می‌شود.
وی تاکید کرد: پاسخ ندادن به استعلامات یا مجوز‌ها ادامه تشریفات گمرکی و ورود به مرحله بعدی برای گمرک امکان پذیر نیست و تاخیر در استعلامات موجب باقی ماندن این کالا در گمرک می‌شود و نارضایتی تاجر و صاحب بار و کالا را به دنبال دارد. آن چیزی که گمرک به طور جدی دنبال می‌کند این است که در راستای تحقق هدف افزایش سرعت خدمات گمرکی دستگاه‌ها هر تکلیفی که دارد را در ظرف زمانی قانونی و مهلت قانونی آن را به اجرا برساند.
رییس کل گمرک ایران با بیان اینکه قانون و احکام بودجه در این رابطه کاملا مشخص است، گفت: ۲۲ دستگاه که در سامانه گمرک در یک مرحله‌ای از تشریفات باید مجوزی را ارایه و به استعلامات پاسخ دهند اگر این ۲۲ دستگاه به تعهدات خود عمل نکنند، باعث تاخیر در شریفات می‌شوند.
رضوانی‌فر با انتقاد از تغییر ناگهانی و یک شبه قوانین مرتبط با تجارت، اظهار داشت: سال گذشته حدود ۳۱۹ بخشنامه تجارت موثر به گمرک توسط دستگاه‌های دیگر ابلاغ شد و گمرک هم باید به تجار ابلاغ و اعلام می‌کرد، اما اینگونه نمی‌توان تجارت را توسعه داد.
وی تاکید کرد: در شرایطی فرایند گمرکی باید کشور طرف به توافق برسد نمی‌توان به طور ناگهانی و بدون هماهنگی قانون تجاری را تغییر داد. اگر قرار بر این ساتن که سیاستی در حوزه تجارت تغییر کند به طور قانون زمان اطلاع‌رسانی آن مشخص است و امکان تغییر ناگهانی و یک شبه آن وجود ندارد.
رییس کل گمرک ایران گفت: به نفع استحکام مراودات بین‌المللی و توسعه تجارت خارجی، افزایش صادرات، منطقی شدن و حذف رانت و شفاف شدن رویه‌های تجاری و حذف رانت اطلاعاتی عده‌ای، دستورالعمل و بخشنامه‌ها را در مسیر از پیش تعیین شده و شفاف بارگذاری کنیم.

بخوانید:  ۹۰ درصد محموله‌های ارسالی به دست نیروهای مقاومت می‌رسد/ سی‌آی‌ای گزارشی داده که اسرائیل تا ۲۰۲۵ باقی نمی‌ماند

رییس کل گمرک ایران گفت: اگر در مدت مشخص شده قانونی دستگاه‌های مرتبط به استعلام‌ها پاسخ ندهند ، با طولانی شدن تشریفات گمرکی، رسوب کالا، افزایش تورم، کمبود کالا در بازار و نارضایتی صاحب کالا رخ خواهد داد.

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

رییس کل گمرک ایران: تاخیر در ترخیص کالا، تورم زاست

انتهای پیام/






آیا این خبر مفید بود؟


|