تحریم های غیرانسانی تاثیر مخربی بر نظام سلامت داشته است

به گزارش خبرگزاری برنا؛ بهرام عین اللهی در شصت و نهمین اجلاس منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در قاهره، اظهار کرد: تحریم های قهری، یکجانبه و غیر انسانی علیه جمهوری اسلامی ایران، تاثیر مخربی بر برخی ارکان تاب آوری نظام سلامت در کشور ما داشته است به ویژه دسترسی به نیازهای ضروری برای کنترل و مهار بیماری ‎های همه گیر را محدود کرده است که در تضاد با روحیه همبستگی و همکاری بین همه کشورها بوده و همچنان خلاف اصل ” تا زمانی که همه در امان نباشند، هیچ کس در امان نیست” می باشد.

انتهای پیام/





نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف


منبع

به گفته عین اللهی برای دستیابی به تاب آوری نظام های سلامت در برابر همه گیری ها و فوریت های بهداشتی، باید مسایل مختلف و مهمی از جمله تنظیم سیاست ها، قوانین ملی مناسب، تقویت سیستم های بهداشتی و پوشش همگانی سلامت، تامین منابع پایدار ، تقویت ظرفیت نیروی کار سلامت، داروها، واکسن ها و محصولات بیولوژیکی مقرون به صرفه، اطلاع رسانی در زمینه مخاطرات و مشارکت جامعه، و گسترش سیستم های موثرتر اطلاعات و زیرساخت های سلامت، مورد توجه قرار گیرد.

وزیر بهداشت گفت: همه گیری و چالش های متعاقب آن هم چنان نه تنها سلامت، بلکه صلح و امنیت را هم تهدید می کند. سلامت و ثبات رابطه عمیقی با هم دارند. ابتکار جهانی سلامت برای صلح، اعتماد را در سطح جامعه و هم چنین بین مردم ارتقا می دهد. این واقعیت این امر را تاکید می کند که تقویت پوشش همگانی سلامت، بازسازی و بهبود سیستم های مراقبت بهداشتی فراگیر و انعطاف پذیر چقدر مهم است.

بخوانید:  بازی سختی مقابل طبیعت خواهیم داشت
وی با اشاره به هفت موج بیماری کووید19 در کشور، یادآور شد: به دلیل میزان گسترده پوشش واکسیناسیون و تزریق واکسن های تولید داخل و هم چنین وارداتی، موج های اخیر به تدریج کاهش یافته و کنترل شده است.

وی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته، میزبان میلیون ها پناهنده افغان بوده و کمک های خود را به طور ویژه به این پناهندگان ارائه کرده است به گونه ای که پناهندگان مقیم ایران، با وجود منابع مالی ناکافی و عدم کمک های بین المللی، به طور مساوی با سایر شهروندان از سلامت و سایر امکانات برخوردارند. تزریق بیش از 3/4 میلیون دُز واکسن کووید19 به پناهندگان افغان، از جمله اقدامات بشردوستانه کشور ما است.

عین اللهی با بیان اینکه کووید19 نشان داد سیستم های بهداشتی دارای تاب آوری مناسب نیستند، افزود: حل این معضل نیازمند برنامه ریزی و آمادگی توسط همه دولت ها و کل جامعه برای مقابله با فوریت های بزرگ بهداشتی بر اساس برنامه جامع سیزدهم اقدامات سازمان جهانی بهداشت است.

عین اللهی در پایان یادآور شد: از این فرصت استفاده کرده و با دولت و مردم پاکستان در مورد باران های سیل آسای موسمی اخیر در ماه اکتبر که صدها نفر را در پاکستان مجروح و بی خانمان کرد، ابراز همدردی صمیمانه می کنم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه کشورهای گروه پنج دارای جابجایی جمعیت، مسایل آوارگان و منازعات است، تصریح کرد: مسئولیت همه این است که از چنین برنامه های همکاری که تلاش دارد از گسترش بیشتر ویروس ها و بیماری های واگیر در منطقه جلوگیری کند، حمایت کنیم بنابراین توصیه موکد بنده، تقویت گروه پنج و سایر گروه های همکاری از طریق برگزاری جلسات منظم فنی است.

بخوانید:  لزوم اعلام تاخیر در پروازهای نجف و بغداد به زوار/ انجام سفرهای گروهی اربعین تنها با تایید سازمان تبلیغات اسلامی

آیا این خبر مفید بود؟

 


به گفته وزیر بهداشت، جمهوری اسلامی ایران همواره متعهد و موظف است که به ارتقای سلامت در سطح جهان و منطقه کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: حدود 33 ماه از شیوع بیماری همه گیر کووید19 در جهان می گذرد. این بیماری همه گیر ثابت کرد “هیچ کس در امان نیست مگر اینکه همه در امان باشند” و این موضوع مستلزم همبستگی و همکاری بین همه کشورهای عضو از کشورهای پردرآمد گرفته تا کم درآمد و سازمان های بین المللی است.


وی به برگزاری اجلاس گروه ۵ در ایران اشاره کرد و گفت: همکاری گروه پنج که یک همکاری زیر منطقه ای متشکل از کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، جمهوری اسلامی ایران و دفتر منطقه ای مدیترانه شرقی است، مکانیسمی مناسب در مسیر اجرای برنامه های مشترک برای کمک به سازمان جهانی بهداشت و برنامه جهانی فلج اطفال برای برداشتن گام های آخر برای ریشه کنی فلج اطفال در منطقه، کنترل بیماری های قابل پیشگیری با واکسن مانند سرخک و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سایر تب های خونریزی دهنده است.