تحقق یک رویا برای معلولان حرکتی
استارتآپ Synchron شرکتی است که قصد دارد تا این فناوری را عملیاتی کند.این شرکت پیشتر دستگاههای خود را در مغز چهار بیمار در استرالیا کاشته است که شواهد نشان میدهد، عارضهای نیز بر آنها واقع نشده است، این بیماران طی این مدت قادر به انجام کارهایی مانند ارسال پیام در شبکههای اجتماعی و خرید آنلاین بودند.
شش ژوئیه سال جاری بود که یک پزشک از مرکز پزشکی Mount Sinai West در نیویورک، موفق شد تا ایمپلنتی به طول 1.5 اینچ متشکل از سیم و الکترود را به رگ خونی مغز یک بیمار مبتلا به ALS یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک پیوند بزند. این تحول شگرف در صنعت پزشکی سبب شد تا حالا این امید وجود داشته باشد که بیمار، فاقد توانایی حرکت و صحبت کردن، این امکان را داشته باشد که وب گردی کرده و از طریق ایمیل و پیامک با جهان اطرافش ارتباط برقرار کند، روش کار هم به این صورت خواهد بود که هوش مصنوعی افکار بیمار را میخواند، آن را تبدیل به دستور عملیاتی میکند تا دستگاه رایانهای آن را به وهلۀ اجرا در بیاورد.
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری برنا، دستاوردی بزرگ برای بشر در شرف تحقق است، پیشتر در فیلمهای هالیوودی دیده بودید که بیماری فاقد قدرت تکلم و حرکت به مسئلهای فکر میکند و آن اتفاق به کمک هوش مصنوعی به وقوع میپیوندد
|
بلومبرگ در گزارش خود میافزاید؛ استنترود که در قشر حرکتی قرار می گیرد از 16 الکترود برای نظارت بر فعالیت مغز و ثبت شلیک نورون ها در هنگام فکر کردن فرد استفاده می کند. قدرت سیگنال با گذشت زمان بهبود مییابد، زیرا دستگاه عمیقتر به رگ خونی متصل میشود و به نورونها نزدیکتر میشود. نرم افزار برای تجزیه و تحلیل الگوهای داده های مغز و تطبیق آنها با هدفی که فرد در تلاش است به آن دست یابد استفاده می شود.