مهاجر افزود: در ستاد زراعت استان قزوین باید کارشناسان بدنبال کارهایی باشند که انجام نداده اند تا به سمت جهش تولید برویم و با افزایش بهره وری در تولید به اقتصادی شدن کشاورزی و تامین امنیت غذایی کمک کنیم.
وی اظهارداشت: بیش از 3 میلیون و 600 هزار کشاورز در کشور داریم و 12 میلیون هکتار زمین زراعی داریم که دو میلیون هکتار مزارع گندم آبی، 4 میلیون تن گندم دیم و دو میلیون هکتار سطح زیرکشت حبوبات است.
وی گفت: مصرف بذر در کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن است که ۳۶۰ هزارتن توزیع شد و بقیه خودمصرفی است که در این راستا با کمک ستاد اجرایی امام، طرح جهش تولید در دستور کار قرار دارد و اگر بذر و کود به میزان کافی و بموقع به کشاورزان داده شود این جهش اتفاق می افتد.
خرد شدن اراضی کشاورزی چالش زاست
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآورشد: امروز باید برداشت گندم در واحد سطح از 4 تن به 8 تن برسد و این کار با مصرف درست و بموقع و به اندازه کود و سم و بذر مناسب ممکن می شود.
مهاجر تصریح کرد: راه اندازی ستاد زراعت بسیار اهمیت دارد زیرا تولید ما با تغذیه زنده است و این ستاد با بهره گیری از نظر کارشناسان می تواند به افزایش بهره وری در زراعت و تولید کمک کند.
وی گفت: در سال گذشته مصرف پتاس 3 درصد بود وبه جای 500 هزار تن فقط 30 هزار تن مصرف کردیم و فسفر به جای یک میلیون تن فقط 60 هزار تن مصرف شد در حالی که در تنش آبی و خشکسالی بهترین راه استفاده از پتاس است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی یادآورشد: اگر نتوانیم زمین کشاورزی را زنده نگهداریم و تولید در واحد سطح را افزایش دهیم در آینده با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
در ادامه کارشناسان و مدیران شهرستانها دیدگاهها و مشکلات خود را مطرح کردند.
علیرضا مهاجر در این جلسه اظهارداشت: امنیت غذایی در کشور بسیار مهم است و همه در این زمینه مسئولیت داریم تا برای تحقق آن همت کنیم.
وی بیان کرد: اگر جنگ اوکراین نبود اهمیت امنیت غدایی مانند امروز روشن نمی شد لذا در این شرایط لازم است به تولید محصولات کشاورزی توجه ویژه ای داشته باشیم.
این مسئول تصریح کرد: امروز الگوی کشتی داریم که مجلس تصویب کرده و باید آن را اجرا کنیم هرچند بخشی نیز به اصلاح نیاز دارد که ۳ تا درصد امکان اصلاح دارد.
وی در خصوص کمبود تراکتور در بخش کشاورزی هم بیان کرد: وقتی اراضی خرد می شود همه کشاورزان انتظار دارند یک دستگاه تراکتور داشته باشند که این نگاه منطقی نیست بلکه ما باید ادوات دیگر کشاورزی مانند دنباله بند را میان همه توزیع کنیم تا هزینه های بهره بردار بیشتر نشود.
مهاجر افزود: گاهی اوقات اطلاعات لازم و کامل به نمایندگان داده نمی شود که باید گفت سالانه ۳۰ هزار تراکتور توزیع می شود در حالی که این مقدار نیاز نیست و باید سایر ابزار و نهاده ها را تامین کنیم.