وی ادامه داد: انواع لوبیا و همچنین عدس از بهترین منابع جذبِ فیبرهای محلول کاهشدهنده کلسترول هستند، که مطالعات نشان دادهاند مصرف حتی نیم فنجان حبوبات در روز به کاهش سطح کلسترول کمک میکند.
انبری با اشاره به اینکه روغن زیتون و کانولا سرشار از چربیهای غیراشباع هستند که در کاهش چربی خون بد مؤثرند اما نه به اندازه چربیهای غیراشباع حلقوی، عنوان کرد: اگرچه نتایج پژوهشها در این باره قطعیت ندارد، این روغنها ممکن است باعث افزایش سطح کلسترول خوب شوند، روغن زیتون به دلیل دارا بودن پلیفنول ممکن است اثرات مفیدی روی عروق قلبی داشته باشد و همچنین اسیدهای چرب موجود در روغن کانولا، برای قلب مفید است.
آیا این خبر مفید بود؟
این متخصص تغذیه بیان کرد: پژوهشها درباره سیر و مکملهای آن نتایج قطعی نداشته اما برخی از آنها اثرات ناچیز سیر در کاهش کلسترول را تأیید کردهاند.
این متخصص تغذیه بیان کرد: سیلیوم که از خانواده غلات است و معمولاً برای درمان یبوست و به عنوان مکمل فیبر مصرف میشود، نیز برای کاهش کلسترول خون مفید بوده که در برخی فرآوردهای غلات و برخی نانها یافت میشود.
انبری با اشاره به اینکه برخی پژوهشهای قدیمی نشان دادهاند ماهیهای چرب باعث کاهش کلسترول میشوند اما مطالعات جدیدتر این نکته را تأیید نکردهاند، عنوان کرد: با جایگزین کردن گوشت ماهی به جای گوشت قرمز سطح کلسترول کاهش مییابد.
این متخصص تغذیه ادامه داد: غلاتی مانند جو و جو دو سر به عنوان غلات کامل، بهترین منبع دریافت نوعی فیبر به نام بتاگلوکان هستند و به کاهش سطح کلسترول کمک میکنند، به علاوه محصولاتی که از این غلات تهیه شدهاند برای سلامتی قلب مفید هستند.
به گزارش برنا؛ سارا انبری گفت: اغلب سبزیجات و میوهها سرشار از فیبر هستند که به کاهش کلسترول خون کمک میکند، خوراکیهایی مانند سیب، انواع مرکبات، انواع توتها مخصوصاً توتفرنگی، هویج، زردآلو، آلو، کلم، سیب زمینی شیرین، بامیه و کلمپیچ در این دسته قرار میگیرند.
وی در پایان عنوان کرد: هیچیک از این غذاها، حتی بهترینشان، اثر جادویی در ناپدید کردن مضرات رژیمهای ناسالم ندارند، با قرار دادن این غذاها در یک رژیم غذایی سالم، همراه با ورزش، شاهد بیشترین اثر در کاهش کلسترول خواهید بود و همچنین از اثرات مثبتی بر سلامتیتان بهره میبرید.
انبری با اشاره به اینکه چربی غیراشباع، فیبر، استرولها و دیگر ترکیبات موجود در انواع آجیل باعث کاهش کلسترول میشوند، عنوان کرد: به ویژه هنگامی که جایگزین چربیهای اشباع مانند گوشت و پنیر شوند، پژوهشها نشان میدهند مصرف روزانهی ۸۰ گرم آجیل از هر نوع، اثرات چشمگیری دارد، اما این نکته را فراموش نکنید که انواع آجیل کالری فراوانی دارند، در ضمن بهتر است تا جایی که ممکن است آجیل شور مصرف نکنید.