به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری برنا، حسینعلی امیری استاندار فارس در مراسم افتتاحیه جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی اظهار کرد: در هر کجای دنیا میراثفرهنگی هویت، تاریخ و تمدن یک کشور است و ملتها با گذشته و تاریخشان هویت پیدا میکنند. وقتی یک میراثفرهنگی از سطح ملی بالاتر میرود به عنوان میراثفرهنگی بشری از آن یاد میشود.
وی افزود: امروز خیلی از کشورهای دنیا به موضوع میراثفرهنگی خود به عنوان مهمترین نماد معرفی هویت و تاریخ خود تکیه میکنند و حتی برخی از کشورها به دنبال درست کردن میراثفرهنگی هستند.
امیری تصریح کرد: مقام معظم رهبری در دیداری که به تازگی با ایشان داشتیم درباره استان فارس و شیراز فرمودند که در فارس حماسه، هنر و تمدن کنار هم جمع شده است. ما این همه تمدن داریم که نماینده تمدن بشری است. میراث فرهنگی امروز در دنیا اهمیت فوقالعادهای پیدا کرده است و خوشبختانه پس از انقلاب ما هم به میراثفرهنگی کشورمان توجه میکنیم.
استاندار فارس ادامه داد: میراثفرهنگی تاریخ و نمایه یک قوم و ملت است و در این نوع جشنوارهها قابل اعتنا و توجه قرار میگیرد. میراثفرهنگی دارای کارکردهای متفاوتی است که یکی از این موارد وفاق است. دولت چهاردهم هم به وفاق ملی توجه ویژه دارد و در چنین جشنوارههایی وفاق ملی شکل میگیرد.
وی گفت: میراثفرهنگی یک نقطه مشترک برای همه صرف نظر از دین، مذهب، قوم، نگاه سیاسی و… است. میراثفرهنگی مانند یک نخ تسبیح همه را کنار هم قرار میدهد. میراثفرهنگی گامهای بلندی برای حرکت به سوی انسجام است، زیرا یک فضای مشترک است که قوم و افرادی که به لحاظ فاصلههای جغرافیایی و مهاجرت از هم فاصله گرفتهاند، به هم نزدیک میکند.
امیری ادامه داد: در حال حاضر رسانه یکی از ابزار و وسایل مهم معرفی میراثفرهنگی است که بخش قابل توجهی از فرهنگ مردم را میسازد. امروزه رسانه است که مردم را فرهنگپذیر میکند. ما به این نوع جشنوارهها برای معرفی میراثفرهنگیمان نیاز داریم و اگر ما از چنین زمینههایی استفاده نکنیم، قطعا دیگران به شکل دیگری روایت میکنند و ممکن است تاریخ را تحریف کنند.
استاندار فارس در پایان گفت: امروزه ذائقه مردم متنوع شده است و جشنواره چندرسانهای سعی دارد از طریق زمینههای مختلف میراثفرهنگی را به مخاطبان خود معرفی کند. میراثفرهنگی یک گنج نهفته در استان فارس است که باید برای مردم تبدیل به ثروت شود.
وی گفت: یکی از محاسن چنین رویدادهایی این است که علاوه بر نمایان کردن اهمیت میراثفرهنگی، مردم را کنار هم جمع میکند و مشارکت مردم در چنین جشنوارههایی قابل تقدیر و اهمیت است. همچنین ورود دانشآموزان و دانشجویان و مشارکت آنها با این جشنواره اتفاق ارزشمندی بود که هرکدام از این عزیزان روایتهای خودشان را از این رویداد و موزهها داشتند.
انتهای پیام/