طبق قانون، خرید و فروش، جابهجایی و نگهداری حیوانات حیات وحش در منزل و باغ شخصی جُرم محسوب میشود علاوه براین این اقدام غیرعلمی و غیرمحیط زیستی است و از مصادیق آزار حیوانات قاچاق و تخلفات محض است که باید با آن برخورد شود و باتوجه به اینکه امکان بازگشت این حیوانات به طبیعت وجود ندارد باید باغ وحش ها را برای نگهداری از آنان آماده سازی کرد.
باغ وحشها باید کارکرد آموزشی و تحقیقاتی خود را به دست بیاورند. گاها بر اثر برخی پیشامدها مجبور می شویم حیوانی که در طبیعت زندگی میکرده به اسارت در بیاوریم، اما نکته مهم این است که این امر نباید کارکرد تجاری داشته باشد.
کارشناس حیات وحش با اشاره به ابزار های محدود نظارتی سازمان محیط زیست عنوان کرد: وقتی دامنه نگهداری از حیوانات وحشی در خانه گسترده می شود باعث می شود تا سازمان محیط زیست نتواند بر موضوعاتی که مجوزه داده نظارت لازم را انجام دهد بنابراین هرکس برای خودش هر حیوانی را به غلط در خانه نگهداری می کند که این امر دست آخر منجر به بیماری، از بین رفتن آن حیوان، فرار از منزل می شود که در این صورت حتی درصورت زنده گیری نیز ممکن است کشته شود.
وی ادامه داد: بسیاری از باغ وحش های کنونی نیاز دارند که شرایط خود را به روز کنند و با استانداردها تطبیق دهند همچنین باید کیفی سازی شوند و سپس مجوز راه اندازی باغ وحش جدید داده شود البته نکته مهم این است که در سال جدید برای باغ وحش های جدید شرایط جدیدی را تدوین میکنیم.
به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا؛ در برخی از خانهها و ویلاها گونههایی از حیوانات وحشی نگهداری میشوند که میگویند به دلیل علاقه زیاد این افراد به حیات وحش است.
وی با تاکید براینکه اینگونه حیوانات قابلیت بازگشت به طبیعت را نخواهند داشت گفت: به دلیل اینکه این نوع از حیوانات از تولگی در خانه نگهداری شدند و بعضا دست آموزند دیگر نمی توان آنان را در طبیعت رها کرد.
در این راستا غلامرضا ابدالی سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیاتوحش در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا درباره جزئیات شرایط راه اندازی باغ وحش اظهار کرد: برای راه اندازی باغ وحش های جدید موارد متعددی باید بررسی شود همچنین شرایط جدید باید با باغ وحش های کنونی تطبیق داده شود.