«اندیشه آینده» ناامنی در حوزه زنان را در گفتوگو با اعظم آهنگر، استاد جامعهشناسی و مسئول پیشین گروه مطالعات شهری دانشگاه تهران پی گرفت و با تمرکز بر ناامنیهای جنسی و فضای شهری، از انواع و اقسام ناامنی زنانه و راههای برون رفت از آن سخن گفت.
از مطالب خواندنی این نشریه بازنمایی ناامنی در ادبیات و سینمای ایران و جهان است که پیش روی خوانندگان قرار گرفته است.
تقریباً زمانی که بحث از بزه و علل افزایش یا حتی پیدایی آن مطرح میشود، یک رابطۀ خطی، میان «متغییرهای اقتصادی» و «افزایش نرخ بزهکاری و جرم»، در ذهن شکل میگیرد. «اندیشۀ آینده» اما با بازخوانی مجدد این موضوع، از زاویه دیگری به علل افزایش ناامنی و احساس آن پرداخته است. در شماره پنجم این نشریه، ضمن پرداختن به مسائل اقتصادی این سوال اصلی را مطرح شده که «آیا حتی در صورت بهبود وضعیت اقتصادی هم، میتوان از رشد شاخصهای ناامنی و بزهکاری در ایران سراغ گرفت؟»
در این بخش میتوانید چهار گفتوگوی بیپرده با افسران انتظامی را بخوانید که درباره وضعیت ناامنی و درک مجرمان از میزان بازدارندگی مجازاتها سخن گفتند. تلاش این مجموعه گفتوگوها این بوده که نشان دهد درک آنومیک از شرایط اجتماعی کشور که یکی از عوامل بالارفتن میزان بزه بوده، تنها بر بزهکاران اثر نداشته و دیگر اضلاع اجتماعی دخیل در امنیت، اعم از کارگزاران امنیت و بزهدیدگان را هم متاثر کرده است.
به گزارش خبرگزاری برنا،شماره پنجم «اندیشه آینده» با عنوان «شرِ شهر» منتشر شد.
«اندیشۀ آینده» پاسخ این سوال را در رابطۀ مهم درک «آنومیک» از فضای جامعه جستجو کرد و تلاش کرد تا نشان دهد که، علاوه بر اقتصاد، روابط و همبستگیهای دیگری از جنس آنومی هم در جامعه وجود دارد که سیاستگذار ایرانی اگر چارهای برای آن نیاندیشد، حتی در صورت بهبود وضعیت اقتصادی هم، باز میتوان شاهد افزایش ناامنی بود.
در این بخش بهرام بیات، دانشیار دانشگاه عالی دفاع ملی در گفت و گو با «اندیشه آینده» مسئله ناامنی را در نسبت با نظامهای جبران اجتماعی، رسانه و ساختار انتظامی کشور واکاوی کرد. اردشیر گراوند در گفتاری از علل پیدایی ناامنی گفت و میثم مهدیار از تاثیر بیگانگی مردم با فضای شهری و سیاستهای محلهزدایی بر افزایش جرم و بزه و بروز رفتارهای آنومیک صحبت کرد.
شماره پنجم نشریه «اندیشه آینده » به مدیر مسئولی احمد نادری و سردبیری متین محجوب در 160 صفحه به قیمت 80 هزار تومان، روی پیشخوان مطبوعات کشور در دسترس علاقمندان است.
این نشریه در پایان برای ارائه راهکارهای سیاستی، در چند مقاله جداگانه به موضوع امنیت مشارکتی به عنوان الگویی برای نقش آفرینی مردم در مقابله با جرم و بزه که در برخی کشورهای جهان کارآمدی آن به اثبات رسیده است پرداخته است. پیشنهاداتی عملی برای «پلیس جامعهمحور، پیگیری اجرای سند تحول قضایی و ایجاد پایگاه امن» از دیگر راهکارهای سیاستی هستند که «اندیشه آینده» بررسی کرده است.
در همین راستا در بخش «طریق طرّاران»، اندیشۀ آینده از دریچۀ گزارشها و روایتهای میدانی بر سرزمینِ سرد و خشن ناامنیِ تکثیرشده در جامعه، پای نهاده و تلاش کرده با مرور برخی رفتارهای اجتماعی، سوژههای ناامنی و حس ناامنی را در میدان بکاود. روایتی میدانی از فروشندگان اسلحه که نشان از افزایش فروش اسلحه و تقاضای مردم برای خرید آن دارد، روایتی از اقتصادهای کمتر دیده شدۀ بزه در شهر تهران، برآوردی مردمنگارانه از ناامنیهای حاشیه کرمانشاه که با زیست روزمرۀ مردم گره خورده، گپ و گفتی با اراذل و اوباشی که رفتارهایشان هویت محلهشان را میسازد، پژوهشی تاریخی و میدانی از محله حاشیهای قلعه خیابان مشهد و همچنین چند روایت از ناامنیهای زنان در خیابان و محل کار، از جمله مطالب این نشریه برای به عینیت رساندن آن چیزی است که در عرصه ناامنی و احساس ناامنی در جامعه وجود دارد.
از گزارشهای مهم این شماره بررسی ناامنی و بزه و عواطف سنجی کاربران فضای مجازی بر مبنای یافتههای دادهکاوانه است. در این گزارش با استفاده از سامانههای افکارسنجی مجازی، پارامترهای مختلف استخراج و بر اساس آنان تحلیل شد.
روایتهایی از جامعه در بستر تاکسینوشت بخش دیگر «اندیشۀ آینده» است که در آن تلاش میشود با گوش سپردن به آنچه از دل مردمِ طبقات مختلف و با نگاههای متفاوت برمیآید، برشی جدید از توجه به متن جامعه را پیش چشم مخاطب بگذارد. در این شماره هم با طرح موضوعاتی مرتبط با ناامنی، نظر مسافران در خصوص موضوع مورد نظر بازگو شده است.
نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف