ابزارهای محبوب در طراحی اپلیکیشن هایبردی:
- Apache Cordova – یک پلتفرم بر پایه وب میباشد که اجازه می دهد برنامه نویس کدهای خود را در آن قرارداده و اپلیکیشن خود را بسازد. این ابزار پلاگین های بسیار زیادی دارد که به برنامه نویس امکان میدهد به امکانات تلفن همراه دسترسی پیدا کند و یک اپلیکیشن با خصوصیات Native ایجاد کند. و همانطور که اشاره شد این دسترسی و ابزار محدود میباشد.
- ionic Framework – یک فریمورک رایگان میباشد که برپایه Angular Js ایجاد شده است و درون خود Cordova را نیز دارد و با ظاهر گرافیکی زیبا و Component هایی که دارد امکان ایجاد اپلیکیشن بسیار زیبایی را فراهم میکند. دیگر مزیت ionic سرعت بالای Debug کدنویسی میباشد که در زمانی که شما در حال کد نویسی هستید و پروژه خود را ذخیره میکنید در همان لحظه می توانید تغییرات خود را مشاهده کنید.
- Framework7 – از دیگر فریمورک های محبوب میباشد که تجربه کاربری بسیار بالایی را ایجاد میکند. و….
طراحی اپلیکیشن نیز یک پروسه زمانبر و سخت است. به خصوص اگر قرار باشد اپلیکیشن برای هر دو سیستم عامل اندروید وios طراحی شود. در ابتدا مدیر کسب و کار باید بداند دقیقا چه چیزی می خواهد. باید نیاز مشتریانش را بشناسد. بداند با توجه به این نیازها چه خدماتی و با چه کیفیتی می خواهد ارائه دهد. حتی یک طرح ظاهری اولیه در ذهن خود داشته باشد.
نخست باید بدانیم اپلیکشن چیست و به چه معناست، سپس به بررسی طراحی اپلیکیشن و چیستی آن بپردازیم. اپلیکیشن ها در واقع نرم افزارهای مربوط به گوشی های هوشمند هستند. درست مانند نرم افزارهای مربوط به کامپیوتر و ویندوز!!! به تمام مراحل طراحی گرافیکی، نوشتن کد تا اولین نسخه برای تست، طراحی اپلیکیشن می گویند. حال می خواهیم با دلایل طراحی اپلیکیشن موبایل و مراحل طراحی اپلیکیشن بیشتر آشنا شویم. تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.
مراحل طراحی یک اپلیکیشن
اکثر اپلیکیشن های حرفه ای مانند instagram , Facebook, Youtube, Telegram, Whatsapp و… بصورت Native با پلتفرم های مختلف مانند React – Flutter برنامه نویسی شده اند.
به ساخت و برنامه نویسی اپلیکیشن با زبان مرتبط با سیستم عامل (بومی یا Native ) گفته میشود. برای برنامه نویسی اپلیکیشن های اندروید از زبان Java و برای زبان Apple (ios) از زبان objective-c استفاده میشود. برنامه نویسی و طراحی اپلیکیشن Native نسبت به روش های دگیر زمانبر است. زیرا برای هر کدام از سیستم عامل ها باید بصورت جداگانه کدنویسی انجام شود.
مزایا
- کم هزینه بودن ساخت در زمان کمتر
- دریافت خروجی های مختلف برای تلفن های همراه (اندروید – ios – ویندوز – mac)
- سرعت کدنویسی بالا و آسان
معایب
- کدنویسی دوباره برای پلتفرم های مختلف مانند (ویندوز – ios)
- سرعت کدنویسی کندتر
- هزینه برنامه نویسی بالاتر
بزرگترین مزیت اپ های Native استفاده کمتر از منابع سیستم عامل و سخت افزار و همینطور بالا بودن سرعت اپ میباشد.
در مرحله باید بهترین شرکت طراحی اپلیکیشن را انتخاب کند. می توان گفت سخت ترین قسمت کار همین انتخاب است. برای شناخت یک شرکت طراحی اپلیکیشن حرفه ای و تجربه و تخصص تیم آن کافیست نمونه کارهای شرکت مشاهده شود. پس از انتخاب شرکت با مشورت با تیم طراحی اپلیکیشن باید به یک طرح نهایی و مطلوب رسید.