عدم پیوستن به FATF منجر به افزایش ۳۰ درصدی هزینه‌ها و کاهش صادرات نفت شد



محمود تهی دست عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و پاکستان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی برنا، در خصوص لزوم پیوستن به FATF و تاکیدات رئیس جمهور برای پیوستن در کوتاه‌ترین زمان ممکن گفت: ۹۹ درصد بازرگانان و فعالان اقتصادی و تمام اتاق‌های اقتصادی از همان ابتدا موافق پیوستن ایران به این کنوانسیون و سایر کنوانسیون‌های مالی جهانی بودند.

وی ادامه داد: اگر این کنوانسیون بد است و برای کشور مضر است چرا تنها دو کشور عضو آن نیستند کشور‌هایی مانند چین، روسیه، لبنان، ترکیه و دیگر اقتصاد‌های بزرگ جهان آیا عواقب منفی پیوستن به این کنوانسیون را ندیدند و فقط ما آن را دیدیم مشکل این است که تا به امروز هیچکس به تاجران و فعالان اقتصادی توضیح نداده و آنها را توجیح نکرده که چرا پیوستن به این کنواسیون برای کشور مفید نیست. می‌توان به جرات گفت آنهائیکه با پیوستن به FATF مخالف هستند الفبای اقتصاد را نمی‌دانند.

تهی دست افزود: خوشبختانه آقای پزشکیان به لزوم پیوستن کشور به این امر واقف است و در همان دوران انتخابات عنوان کردند که پیوستن به FATF جزو رئوس برنامه‌های دولت است امروز اگر اخباری منتشر می‌شود که برای فروش نفت به فلان کشور مجبور به تخفیف دادن شدیم یا صادرات ما به کشور‌های همسایه کاهش داشته همگی به سبب عدم حضور در این پیمان جهانی است. به صورت تقریبی اگر بخواهیم محاسبه کنیم ۳۰ درصد از هزینه صادارت و واردات ما به خاطر نبودن در این کنوانسیون است.

وی افزود: در صورت پیوستن به FATF به طور حتم شاهد جهش تجاری در حوزه‌های مختلف خواهیم بود امروز دنیا به سمت شفافیت در نقل و انتقال مالی می‌رود با پیشرفت تکنولوژی و گسترش ارتباطات تقریبا همه نقل و انتقال‌های مالی قابل شناسایی و رهگیری هستند این مسئله را تمام کشور‌های دنیا قبول کردند امروز اگر در بحث واردات دارو نهاد‌ها و مواد غذایی مشکلی هست با عضویت در FATF تمام آنها از بین می‌رود.

بخوانید:  عیادت معاون رییس جمهور از مجروحان حادثه تروریستی ایذه + عکس

وی افزود: یکی از مشکلات امروز دولت و فعالین اقتصادی ۴ نرخی یا ۵ نرخی بودن نرخ ارز است از سوی دیگر برخی ارز نیمایی می‌گیرند، اما کالای خود را به نرخ ارز ازاد می‌فروشند این وسط مصرف کننده متضرر می‌شود و دهک‌های پایین جامعه هر روز فقیر‌تر می‌شود با پیوستن به FATF دیگر ارز چند نرخی نخواهیم داشت و واردات کالا نیز آسان‌تر و ارزان‌تر خواهد بود ضمن آنکه صادرات نیز گسترش پیدا خواهد کرد.
 
انتهای پیام/



منبع