البته برخی کشورها به سبب قراردادهای اقتصادی واحد پول یکدیگر را قبول میکنند. مثلا در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا میتوان از واحد پول یورو استفاده کرد بدون این که نیاز به تبدیل آن باشد. از نظر حجم معاملات یورو اکنون دومین ارز مهم در سطح جهانی است. این اهمیت به پشتوانه اقتصادهای بزرگی مانند آلمان و فرانسه و همپیمانان آنها در اتحادیه اروپا ممکن شده است.
به جفت ارزهایی که شامل دلار آمریکا نمیشوند، کراس میگویند که برخی از مهمترین آنها به شرح زیر هستند:
- EUR/GBP یورو-پوند بریتانیا
- EUR/JPY یورو-ین ژاپن
- GBP/JPY پوند بریتانیا-ین ژاپن
- EUR/CAD یورو-دلار کانادا
- EUR/CHF یورو-فرانک سوئیس
البته روبل روسیه (RUB)، ریال عربستان (SAR) و رئال برزیل (BRL) نیز در ردههای بعد ارزهای کالایی محسوب میشوند.
جمعبندی
در این مقاله با مفاهیم ابتدایی فارکس آشنا شدیم. حال میدانیم که فارکس در کل همان معامله ارز است که در مقیاس جهانی انجام میشود. به واسطه معاملات آنلاین شما میتوانید در هر ساعتی از شبانهروز به آن دسترسی داشته باشید، چون هر زمان که یک نوبت معاملاتی، مثلا نوبت آسیا بسته باشد، نوبتهای دیگر مانند نیویورک فعال هستند.
به ارزی که در سمت چپ قرار دارد بیس یا مبنا میگویند. به ارزی که در سمت راست قرار دارد کوت یا ارز مبادله میگویند. بدین ترتیب در جفتارز EUR/USD، یورو ارز بیس و دلار آمریکا ارز کوت است.
محتوای این مطلب تبلیغاتی است و توسط سفارشدهنده، تهیه و تنظیم شده است
به چهار جفتارزی که بیش از همه معامله میشوند، اصطلاحا جفتارزهای ماژور یا اصلی میگویند. به ترتیب میزان حجم معاملات این چهار جفتارز به شرح زیر هستند:
- EUR/USD یورو-دلار آمریکا: این جفتارز بیشترین میزان مبادله در سطح جهان را دارد و تقریبا ۲۰ درصد کل معاملات فارکس در این جفت است.
- USD/JPY دلار آمریکا-ین ژاپن
- GBP/USD پوند بریتانیا-دلار آمریکا
- USD/CHF دلار آمریکا-فرانک سوئیس
کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزیلند در برخی کالاها سهم مهمی دارند. کانادا عمدتا در نفت و چوب، استرالیا در آهن و زغالسنگ، و نیوزیلند بیشتر در صادلات لبنیات و گوشت دام نقش پررنگی ایفا میکنند. به همین علت ارزش پول این کشورها به نوسانات قیمت این کالاها حساستر است.
اولین باری که نام فارکس را شنیدم سالها پیش و در هنگامی بود که معاملات آنلاین بورس در ایران نسبتا تازه بود، ولی بسیاری کارگزاران بورس فعالیت میکردند و مردم جذب معامله در آن میشدند. در آن هنگام گه گاه میشنیدم که بعضیها میگفتند در فارکس معامله میکنند اما به هیچ وجه درک دقیقی از معنای فارکس نداشتم و فکر میکردم که مانند بورس است و سهام شرکتها در آن خرید و فروش میشود.
همانطور که بالاتر توضیح داده شد، در فارکس شما همیشه در جفتارزها معامله میکنید. خرید یک ارز به معنای فروش ارز مقابل است. اما این جفتارزها با هم تفاوتهایی نیز دارند.
همچنین درباره انواع جفتارزها، یعنی ماژور یا اصلی، کراس یا غیر دلاری و جفتارزهای کومودیتی یا کالایی صحبت کردیم. در اغلب بروکرهای فارکس میتوانید تمام این جفتاین ارزها را معامله کنید.
اولین قدم ثبتنام و افتتاح حساب معاملاتی نزد یک بروکر است. برای این کار میتوانید از اینجا لیست تعدادی بهترین بروکرهای فارکس را مشاهده کنید و به راهنمای کار با هر بروکر، مانند انواع حسابها و روش افتتاح حساب، امکانات و روش واریز و برداشت پول از حساب دسترسی داشته باشید.
انتخاب بروکر خود مسئلهای مهم است و باید بررسی کنید که آیا بروکر از نظر امنیت و اعتبار، امکانات و قابلیت دسترسی به درد شما میخورد یا خیر. وبسایتهایی مانند دنیای ترید میتوانند به خوبی شما را درباره یافتن بروکر راهنمایی کنند.
مدتها بعد بود که به دلایل کاری با مفهوم فارکس آشنایی عمیقتری پیدا کردم و فهمیدم که درک اولیه من از فارکس کاملا اشتباه نبوده، اما فاصله زیادی با ماهیت فارکس داشته است.