وی بیان کرد: شاید در نگاه اول این خبر شوک برانگیز باشد اما باید اذعان کرد به عنوان یک فعال بخش خصوصی در انتخاب نیروی انسانی اختیار دارم و باید برای یک هزار نیرویی که برای اشتغال در نوبت هستند فکری کنم و در این تعدیل نیز افراد متاهل نیستند و مشکل معیشت ندارند و همه این افراد از ما واحد مسکونی گرفته اند و برخی نیز به دلایلی شرایط اشتغال را نداشتند و کمک کردیم از بیمه بیکاری استفاده کنند تا متضرر نشوند و همه کارها حساب شده صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت گروه بهداشتی فیروز و رئیس هیئت مدیره کانون معلولین توانا در خصوص تعدیل ۴۵ نیرو در مجموعه فیروز هم گفت: تعدیل نیرو در این شرکت پس از بررسی دقیق وضعیت نیروها و تامین حقوق آنها انجام شده تا پشت نوبتی ها هم بتوانند از اشتغال این شرکت برخوردار شوند.
وی گفت: از نمایندگان مجلس انتظار داریم با تخصیص اعتبار زمینه اجرایی شدن این قانون را مهیا کنند تا مشکلات معلولان تا حدودی برطرف شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا از قزوین؛ سید محمد موسوی سهامدار و مدیرعامل شرکت فیروز است که بزرگترین برند تجاری و تولیدکننده محصولات بهداشتی کودک در ایران را دارد.
مولدسازی می کنیم/ مولدسازان را فراموش کرده ایم
این فعال اقتصادی بیان کرد: خود را هرگز یک سرمایه دار نمی دانم زیرا سرمایه دار واقعی خداست و من وکیلم تا این سرمایه را درست مصرف کنم و بهترین راهش را در مسیر اشتغال معلولان بکار بستم و از برکت آن برخوردار شده ام.
وی اظهارداشت: در دوران دفاع مقدس با همه کمبودها و سختی ها به دلیل همدلی و همراهی همه مردم و مسئولان شاید به اندازه این روزها سختی نکشیدیم و نوسان ارز و موانع تولید وتحریم و بی مهری برخی مسئولان کشوری کمر تولیدکننده را شکسته است.
شرکت فیروز در شرایطی که میتواند با استفاده از تجهیزات و تکنولوژی روز با کاهش نیروی شاغل خود در هزینه های صرفه جویی گند اما با یک رویکرد «برکت محور» حتی بستن درب قوطی کالاهای بهداشتی خود را به صورت سنتی به معلولان سپرده تا با دستان آنها این کار صورت گیرد تا معلول احساس اعتماد به نفس کرده و از صدقه گرفتن خارج شده و با کار و تلاش خود روزی و معیشت زندگی خود را تامین کند و این رویکرد موجب کارآفرینی یک هزار نفر از معلولان و احساس خوداتکایی و شخصیت نیز برای معلولان شده و برکتش نصیب این کارآفرین شده است.
این فعال اقتصادی اظهارداشت: این قانون نیازمند اعتبارات خاص خود است و همه دستگاهها نیز باید بر اساس قانون به وظایف خود در مقابل معلولان عمل کنند تا چالش های این گروه برطرف شود و در کنار آن انتظار داریم اعتبار ویژه قانون جامع حمایت از معلولان را تامین کنند تا این کار بیش از این متوقف نشود.
موسوی اظهارداشت: دنبال سهم خود از سرمایه های ملی نیستیم اما از خبرنگاران سوال می کنیم که سهم معلولان در رسانه ها چه میزان و کجاست و چرا در بیان مشکلات این گروه جامعه حق مطلب ادا نمی شود؟.
قانون بازنشستگی پیش از موعد معلولان را اجرایی کنید
سید محمد موسوی در آغاز سخن خود گفت: راه خدا از مسیر خدمت به مردم می گذرد و باید فاصله بین عبادت و اطاعت را جا بیندازیم و به خدا نزدیک تر شویم.
مدیرعامل شرکت گروه بهداشتی فیروز و رئیس هیئت مدیره کانون معلولین توانا با بیان اینکه، معلولان در گذران معیشت روزمره و تأمین دارو که برای آنان حیاتی است، به سختی افتادهاند، بیان کرد: شرایط اقتصادی سبب شده تا تامین تجهیزات توانبخشی، آموزش و بهداشت فردی این گروه نیز با مشکل روبرو شود.
موسوی از مدیران شاخصی است که در کارآفرینی زبانزد عام و خاص است و امروز توانسته با ایجاد بیشترین اشتغال برای معلولان نام خود را در زمره کارآفرینان شاخص و شاید بی نظیر در حمایت از معلولان و دفاع از حقوق این گروه از جامعه ماندگار کند.
موسوی خسته از فشارهای ناشی از تحریم و برخی بی مهری ها در اجرای طرح جدیدش در استان مازندران که چند سال پروژه مهم اقتصادی این کارآفرین را دچار توقف و رکود کرده در روزهای پایانی سال در نشست با خبرنگاران از اجرا نشدن طرح جامع معلولان انتقاد کرد و پس از بیان مطالبی در زمینه رسیدگی به وضعیت معلولان و رسالت سازمانهای حمایتی از خبرنگاران خواست مطالبه گر مشکلات معلولان استان باشند.
موسوی بیان کرد: هرگاه از فشارهای نامتعارف جسمی و روحی خسته می شوم فقط با یاد روزهای جنگ و شرمندگی از شهدا وجانبازان روحیه می گیرم و به ادامه مسیر امیدوار می شوم در غیر این صورت ناملایمات، بی مهری ها و موانع موجود کمرشکن است.
وی اظهارداشت: زخم تورم بر پشت مردم بویژه معلولان کاملا مشهود است و بعنوان یک کارآفرین تلاش کرده ایم مرهمی بر زخم های معلولان باشیم و به اشتغال، مسکن و ازدواج این گروه کمک کنیم.
من وکیل سرمایه هستم/ سرمایه دار نیستم
آیا این خبر مفید بود؟
وی گفت: با راه اندازی شرکت فیروز توانسته ایم برای 1000 نفر از معلولان شغل ایجاد کنیم و خوشحالم که در قزوین هیچ معلول متکدی نداریم و این افتخار با راه اندازی کارخانه مواد شوینده و بهداشتی فیروز محقق شده است.
موسوی خاطرنشان کرد: در این سالها عملکرد سازمانهای حمایتی بهویژه سازمان بهزیستی که متولی رسیدگی به طیف وسیعی از آسیبدیدگان اجتماعی است بدلیل اعتبارات ناچیز راضی کننده نبوده و این سازمان با دهها وظیفه قادر به خدمت رسانی مطلوب نیست و باید مورد توجه ویژه دولت قرار گیرد.
موسوی بیان کرد: این قانون در سالهای گذشته اجرا نشد و امسال هم به دلیل تزریق قطره چکانی اعتبارات همچنان معطل مانده و متوقف شده که ما را نگران کرده است.
موسوی گفت: یکی دیگر از مشکلات این گروه، اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد معلولان است که به دلیل مشکلات جسمی بایستی این افراد 20 ساله بازنشسته شوند تا زمینه کار برای افراد پشت نوبت هم مهیا شود.
تعدیل نیروها هوشمندانه و منطقی بوده است
مدیرعامل شرکت فیروز بیان کرد: امروز در شرایطی مولدسازی را آغاز کرده ایم تا اموال دولت را بفروشیم و خرج هزینه های جاری کنیم اما مولدسازان و تولیدکنندگان واقعی را فراموش کرده ایم واین غفلت نگران کننده است.
موسوی در ادامه گفت: در سال 83 قانون جامع حمایت از معلولان مطرح شد و چون نواقصی داشت در سال 96 از سوی مجلس اصلاحاتی در آن صورت گرفت اما یک بند مهم دارد که اجرایی شدن آن را منوط به بودجه می کند و به همین دلیل این کار هنوز اجرایی نشده است.
قانون جامع حمایت از معلولان را اجرا کنید
وی همچنین بنیانگذار مؤسسه غیردولتی کانون معلولین توانا در ایران است که کار اصلی آن فرهنگ سازی و دفاع از حقوق اجتماعی و اقتصادی افراد دارای معلولیت در ایران است.
جسارت و صراحت لهجه موسوی که معمولا در همه نشست های مطبوعاتی و یا جلسه با مدیران استانی و کشوری دیده می شود همیشه روشنگرانه و آگاهی بخش بوده و هر بار توانمندی این کارآفرین نمونه بار دیگر نمود یافته تا فراموش نکنیم این فعال اقتصادی با پیاده کردن روش جدیدی در حوزه تولید توانسته الگویی برای دیگران نیز باشد.