مصرف ناشتای قهوه می تواند بستر ابتلا به دیابت را فراهم کند



احسان میرزایی متخصص طب ایرانی و سنتی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، درباره دیابت در طب ایرانی اظهار داشت: متاسفانه بیماری دیابت در دنیای مدرن بسیار زیاد شده و در حال حاضر ۵۰۰ میلیون نفر مبتلا به دیابت در دنیا داریم. در گذشته هم دیابت وجود داشته است.

وی ادامه داد: دیدگاه طب ایرانی در بیماری دیابت عضو کبد، پانکراس و کلیه را درگیر می کند، بیماری کلیوی و کبدی از دیدگاه طب ایرانی می توانند فرد را به بیماری دیابت مبتلا کند. امروزه در طب مدرن هم به این موضوع رسیده اند که بیماری های کلیوی باعث ابتلا به دیابت می شود اما هنوز آنطور که باید به نقش مشکلات کلیوی در دیابت پرداخته نشده است. 

متخصص طب ایرانی و سنتی بیان کرد: از دیدگاه طب سنتی دیابت به چند دسته ازجمله دیابت نوع  گرم، دیابت نوع سرد و دیابت با مشارکت اعراض نفسانی تقسیم می شود، مشارکت اعراض نفسانی به معنی مسائل روحی و روانی است که قاعدتاً علائم و درمان های هر کدام از این دسته ها متفاوت است. 

میرزایی عنوان کرد: اگر بخواهیم دیابت را به لحاظ علامتی بررسی کنیم، در گذشته حکما علائمی را پیرامون بیماری دیابت شناسایی کردند که در حال حاضر هم این علائم وجود دارد و به این واسطه این بیماری شناسایی می شود. این علائم شامل تکرر ادرار، تشنگی بی دلیل در طول روز، کاهش بی دلیل وزن، تلخی زبان است. 

وی افزود: نکته حائز اهمیت در بیماری دیابت این است که آیا دیابت های امروزی با دیابت هایی که در کتب گذشتگان وجود دارد، یکسان هستند. ما امروز با بیماری های نوع جدید مثل کرونا مواجه شدیم که این ویروس ناشناخته بود و در متون گذشتگان هم نبود. بیماری هایی مثل کرونا از جمله آنفلونزای خوکی در آزمایشگاه برخی از کشور تولید و منتشر شد. 

بخوانید:  جزئیات دومین نمایشگاه رونمایی از بسته های سرمایه گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به ارزش ۳۵۰ هزار میلیارد

این متخصص طب ایرانی و سنتی بیان کرد: امروزه بخشی از دیابت هم به بیماری های نوپدید بازمی گردد و نوع علامت ها تغییر پیدا کرده باشد. نوع سبک زنگی بشر در حال تغییر نوع بیماری های است، به طور کلی برای پیشگیری از دیابت در طب ایرانی اولین مساله این است که مردم برای داشتن کبد و کلیه و پانکراس سالم باید ساعت خواب خود را اصلاح کنند و طبق مقالات علمی اصلاح ساعت خواب به این معنی است که از ساعت ۹ تا ۳ بامداد به خواب برویم و عملکرد کبد با خواب به موقع بهتر صورت می گیرد.

وی افرود: خواب دیر وقت می تواند به عملکرد کبد، اعصاب، گوارش آسیب بزند، بر این اساس افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت باید ساعت خواب خود را تنظیم کنند. 

میرزایی افزود: متاسفانه عوامل ایجاد کبدچرب که موجب دیابت می شود، زیاد است،  استفاده فست و فود، سرخ کردنی و استفاده زیاد و ناشتا از قهوه باعث گرفتگی در کبد می شود و افرادی که می خواهند از ابتلا به دیابت پیشگیری کند و قندخون خود را کنترل کنند، باید از این موارد پرهیز کند. 

وی عنوان کرد: همچنین استفاده زیاد از کربوهیدرات ها به خصوص سیب زمینی در این روزها افزایش پیدا کرده است و استفاده سیب زمینی باعث افزایش قند خون می شود، افرادی که می خواهند به دیابت میتلا نشوند، زیاد از سیب زمینی و ماکارانی استفاده نکنند. دیابتی ها به هیچ وجه سیب زمینی و ماکارانی مصرف نکنند. 

متخصص طب ایرانی بیان کرد: استفاده از ادویه جاتی نظیر فلفل  در جامعه رواج یافته است و یک فرهنگ هندی در کشور ما باب شده است و مردم به کرات از فلفل استفاده می کنند. استفاده فلفل در دراز مدت، استفاده از آب یخ کلیه ها را ضعیف می کند و می تواند بستر ابتلا به دیابت را فراهم کند. توصیه می شود که از فلفل به صورت خیلی کم استفاده کنند. 

بخوانید:  متالکس ۱۴۰۳؛ رویدادی بزرگ در قلب صنعت فولاد ایران

میرزایی درباره تفاوت درمان دیابت در افراد دارای طبع گرم و سرد اظهار داشت: درمان دیابت باید تحت نظر متخصص طب سنتی باشد و نباید بدون نظر دکتر طب سنتی داروهای گیاهی مصرف کرد، در صورتی  که در حال حاضر فرهنگ استفاده از داروهای گیاهی در مردم رواج پیدا کرده است و مردم گمان می کند که مصرف از این دارو ها به صورت خود سرانه عوارضی ندارد ولی قطعا دارای عارضه خواهد بود و حتما باید زیر نظر متخصص مصرف شود. 

وی افزود: تشخیص اینکه دیابت گرم یا سرد است، باید توسط متخصص صورت گیرد. چند نکته درباره دیابت سرد و گرم وجود دارد؛ در این راستا فرمولی به عنوان آش آبغوره در سسیستم غذایی طب سنتی وجود دارد که مصرف آن برای کنترل قند خون موثر است. همچنین مصرف میوه انار و اب انار شیرین هم می تواند برای افرادی که دارای غلظت خون، کم خونی، کبدچرب، ضعف اعصاب و دیابت هستند، مفید باشد. استفاده از کدوی خورشتی می تواند برای انواع دیابت به خصوص دیابت گرم و کنترل قندخون موثر باشد. 

انتهای پیام/ 



منبع