به گزارش خبرگزاری برنا، در این نشست که با رونمایی از کتاب «ورود به عرصه جهانی: کشورهای بالنده، راهبردهای قدرت نرم و ابررویدادهای ورزشی» همراه بود، دکتر حسامالدین آشنا (دانشیار دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیهالسلام)، دکتر سینا کلهر (معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان)، دکتر سیدمجید امامی (دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور)، دکتر محمدصادق نصراللهی (مدیر گروه فرهنگ و حکمرانی دانشگاه امام صادق علیهالسلام) و احسان امینی و محمدامین قاسمی (مترجمان کتاب) به ایراد سخن درباره وجوه سیاستی میزبانی قطر از جام جهانی فوتبال پرداختند.
نشست تخصصی «نخستینهای میزبانی بهرههای سیاستی جام جهانی 2022 قطر» در روز دوشنبه، 5 دیماه 1401 و در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.
سپس، احسان امینی و محمدامین قاسمی ضمن معرفی و مرور اثر خود و تبیین جایگاه و اهمیت آن، اظهار داشتند که کتاب «ورود به عرصه جهانی» با توجه به صورتبندی الگوی تحلیلی نوآورانه و موردپژوهیهای کاربردی خود میتواند منبع مفید و قابلاستفادهای برای صاحبنظران، مدیران، پژوهشگران و دستاندرکاران سیاست خارجی، دیپلماسی عمومی، مدیریت ورزشی و مدیریت گردشگری کشور باشد.
کتاب «ورود به عرصه جهانی کشورهای بالنده، راهبردهای قدرت نرم و ابررویدادهای ورزشی»، نوشته جاناتان گریکس، پل مایکل برانگن و دانا لی است که به همت احسان امینی و محمدامین قاسمی ترجمه شده و دکتر حسامالدین آشنا نیز مقدمهای بر آن نگاشته است. این اثر بهتازگی در 202 صفحه توسط انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) منتشر شده و در دو قالب چاپی و الکترونیکی روانه بازار کتاب شدهاست.
در ادامه، دکتر آشنا به ارائه مباحثی پیرامون تمایزهای میزبانی قطر نسبت به میزبانیهای پیشین پرداخت. وی ارتقای سیاست خارجی و برند ملی را از مهمترین اهداف کشور قطر در میزبانی از جام جهانی فوتبال 2022 دانست که بهواسطه برگزاری موفق این ابررویداد جهانی تا حد زیادی محقق شد. افزونبراین، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع)، به شاخصترین بهرهبرداریهای قطر از برگزاری جام جهانی پرداخت که ارتقای جایگاه در حوزه کشورهای اسلامی، ورود به عرصههای جهانی اقتصادی، سیاسی، تجاری، رسانهای، فرهنگی و ورزشی، جلب سرمایهگذاریهای فراوان خارجی و بهسازی برند ملی از این جملهاند.