گفتنی است، آیین گشایش یازدهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر و رونمایی از سامانه شیما که ظهر امروز شنبه با حضور وزیر فرهنگ در برج میلاد تهران برگزار شد، از نمایندگان مردم در مجلس، اعضای فراکسیونهای فرهنگی، اجتماعی، صنایع، اعضای هنر صنعت پوشاک و اهالی سبک پوشش و مد کشور و عموم علاقه مندان دعوت شده است تا در این دوره از برگزاری جشنواره، حضور داشته باشند و از آخرین دستاوردها، آثار و پیشرفتهای هنر صنعت پوشاک و سبک پوشش ایرانی اسلامی بازدید کنند.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ محمدمهدی اسماعیلی ظهر امروز شنبه، 18 تیر در آیین گشایش یازدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر که در برج میلاد تهران برگزار شد، با تاکید بر این مطلب، افزود: نگاه ما به مقوله حجاب، عفاف و پوشاک نگاهی تاریخی و مبتنی بر هویت ملی ایرانی اسلامی است.
انتهای پیام/
همچنین با توجه به این که در سالهای گذشته، برج میلاد به عنوان یکی از مراکز برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری در نظر گرفته شده بود، تقسیمبندی حضور در این جشنواره به این صورت است که طبقه منهای دو، متشکل از سالنهای سعدی، بوستان و… محل کارگاههای تخصصی، نشستهای آموزشی، پاویون تشریفات، ستاد خبری و اجرایی است و محل برگزاری بخشهای سه گانه جشنواره در طبقه دوم برج میلاد (معروف به سالن همتا) پذیرای بازدیدکنندگان بخش رقابتی و غیررقابتی و گالری جشنواره خواهد بود.
منبع
وی تصریح کرد: نهضت انقلاب اسلامی، فرایند تکاملی طی شده مردم ایران در همه حوزهها به ویژه حوزه غنی فرهنگ و هنر این سرزمین است و اگر نگاه و تاکید رهبری معظم انقلاب اسلامی، رئیس جمهور محترم و شوراهای بالادستی فرهنگی بر حفظ میراث فرهنگ و هنر کشور است، به علت جایگاه رفیع تاریخی و تمدنی آن است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به ارائه گزارش برپایی این رویداد در جلسه هیات دولت اشاره کرد و افزود: گزارشی از آمادهسازی این رویداد به رئیس جمهور محترم تقدیم شد و ایشان و همه اعضای هیات دولت، رویکرد ایجابی وزارت فرهنگ در موضوع پوشش ایرانی اسلامی را تحسین کردند.
رییس شورای هنر، تسهیلگری در زمینه مد و لباس را رویکرد دولت مردمی دانست و گفت: در این حوزه وظیفه و رویکرد اصلی دولت انقلابی را تسهیلگری میدانیم لذا زمینه تولید انبوه محصولات فاخر هنرمندان را تسهیل کرده و بستری فراهم خواهیم کرد که این آثار از طریق نمایشگاههای مختلف در معرض دید عموم قرار گیرد تا زمینه عرضه این محصولات گسترش یابد.
وزیر فرهنگ فعالیتهای دولت در زمینه مد و لباس را مبتنی بر مسیر تاریخی، فرهنگی ایران اسلامی دانست و ادامه داد: بسیاری از هنرمندان با تولیدات فاخر و بومی از نقاط مختلف کشور در این جشنواره حضور یافته اند و این موضوع به خوبی نشان می دهد که این مرز پرگهر و تاریخ پرافتخار آن همیشه مهد پرورش هنرمندان متعهد بوده است.
وزیر فرهنگ بسترسازی برای فروش تولیدات فاخر لباس را دستورکار کارگروه مد و لباس دانست و تاکبد کرد: در همه نمایشگاهها و جشنواره های مد و لباس موضوع فروش آثار فاخر در دستور کار قرار گرفته است؛ اتفاقی که در نمایشگاه بینالمللی قرآن با استقبال زیادی از سوی مخاطبان برای خرید پوشاک ایرانی و اسلامی صورت گرفت، همچنین این روند با پشتیبانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همه نقاط کشور انجام خواهد شد زیرا نیازمند معرفی ظرفیت غنی کشور در زمینه پوشاک و لباس هستیم.
وی تاکید کرد: نگاه فرهنگی دولت به حوزه پوشاک، نگاه مردم محور است و همه سلایق فرهنگی را زیر چتر حمایتی خود قرار میدهد چرا که با همه توان در خدمت هنرمندان حوزه پوشاک خواهیم بود تا بتوانیم با همت جمعی و اجماع عمومی که امروز در کشور به وجود آمده، همسو با جایگاه رفیع فرهنگ با اصالت و باشکوه ایران اسلامی قدم برداریم.
اسماعیلی عفاف و حجاب را حوزه مشترک همه مردم ایران دانست و گفت: زنان، مردان، دختران و پسران ایرانی با هر نوع گرایش فکری، سلیقه، گویش و قومیت به عفاف و حجاب به عنوان یک حوزه مشترک تاریخی افتخار میکنند چرا که این موضوع جز هویت فرهنگی ایران عزیز است و مبنای رویدادهای حوزه عفاف و حجاب تاکید بر ظرفیتهای بزرگ فرهنگی و هنری کشور است.
وی به پیشینه کهن صنعت نساجی و پوشاک در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه حجاب و عفاف یک مقوله کاملا هنری است، افزود: این جشنواره و نمایشگاه نشان میدهد هنر عفاف و حجاب در ایران یک هنر دیرپا است و در بسیاری از ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی که از گذشتگان بهجا مانده، نشان داده شده که به صورت هنرمندانه به موضوع پوشاک پرداخته شده است.