• از روغن این گیاه برای جلوگیری از چینوچروک استفاده میشود.
موارد منع مصرف پونه
• پونه شامل ویتامینهای B، A و C است. همچنین حاوی مقادیر زیادی کلسیم است.
• از مانتول برای معالجه التهاب گلو و دهان و مخاط بینی استفاده میشود.
• افرادی که فشارخون دارند بهتر است پونه را به نعناع ترجیح دهند، زیرا سدیم کمتری نسبت به نعناع دارد، پتاسیم موجود در آن ۳ برابر نعناع، کلسیم موجود در آن ۸ برابر نعناع و منیزیم آن ۴ برابر نعناع است.
• از پونه در آشپزی و شیرینیپزی و طب سنتی استفاده میشود.
تفاوت در شکل ظاهری: پونه و نعناع در شکل ظاهری با هم متفاوت اند. پونه برگهایی به رنگ سبز تیره دارد و پر از کرک است، اما نعناع کرکهای بسیار کمی دارد.
• سرخ شده نعناع را برای خوشبو کردن برخی آشها از جمله آش رشته و آش خیار استفاده میکنند.
پونه چیست؟
• اسانس پونه در عطرسازی کاربرد دارد.
• از نعناع، اسانسی به نام مانتول استخراج میشود که اثر خوشبوکنندگی دارد و در شیرینیها، آبنباتها و برخی داروها به کار میرود.
• نعناع را به سه شکل دم کرده، خشک شده و سرخ شده مصرف میکنند. دم کرده نعناع نفخ معده و روده را از بین میبرد.
• بهتر است افرادی که ناراحتی معده دارند از مصرف آن اجتناب کنند.
نعناع یکی از مهمترین سبزیهای خوراکی و سردسته تیره نعناعیان به شمار میآید. این گیاه به دلیل خواص دارویی مهمی که دارد، از قدیم مورد استفاده قرار گرفته است. از جمله خواص نعناع میتوان به این موارد اشاره کرد:
تفاوت پونه و نعناع: پونه و نعناع در شکل ظاهری و خواص دارای تفاوتهایی هستند.
از نعناع و پونه برای درمان نفخ شکم و مشکلات معده و همچنین به عنوان سبزی خوراکی استفاده میشود؛ اما تفاوتهای این دو گیاه در چیست؟ در واقع پونه گیاهی پر از کرک است، اما نعناع کرکهای کمی دارد. در این مقاله قصد داریم به معرفی نعناع و پونه، روش تشخیص پونه از نعناع و بیان تفاوت این دو گیاه بپردازیم. با ما همراه شوید.
نعناع چیست؟
سخن آخر
• نعناع دارای خواص ضدالتهابی است و به افراد مبتلا به آسم و التهابات تنفسی توصیه میشود.
تفاوت در خواص: پونه و نعناع با وجود شباهتهایی که با هم دارند (درمان نفخ شکم و مشکلات معده)، دارای تفاوتهایی نیز هستند. از مهمترین این تفاوتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• خشک شده این گیاه برای خوشبو کردن دوغ و ماست و در برخی از غذاها استفاده میشود.
• پونه منبعی غنی از ویتامینهای E و K، اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶، آهن، کلسیم، منگنز و منیزیم است.
به گزارش خبرگزاری برنا؛ مهمترین فرق پونه و نعناع در شکل ظاهری این دو گیاه است. پونه برگهایی سبز تیره و کرکدار دارد، اما نعناع دارای کرکهای کمی است. هر کدام از این گیاهان خواص فوقالعادهای برای بدن انسان دارند.
• مصرف این گیاه به افرادی که به پونه حساسیت دارند نیز توصیه نمیشود؛ زیرا این گیاه باعث بدتر شدن آلرژی خواهد شد.
روش تشخیص پونه از نعناع
پونه و نعناع را از طریق بوییدن میتوان از هم تشخیص داد.
پونه پس از مدت کمی که در دهان قرار میگیرد، اثری خنک بر جای میگذارد، اما طعم نعناع گرم و تلخ است.
پونه یکی از گیاهان بومی اروپا بوده و نام علمی آن Mentha Pulegium است. از دیگر نامهای این گیاه میتوان به فودنج، فودنه و پودنه اشاره کرد در زبان ترکی، آن را یارپیز مینامند. از جمله ویژگیهای پونه میتوان به این موارد اشاره کرد: