کتابخانه‌های عمومی شبکه منسجم و تاثیرگذار اجتماعی است

اسماعیلی یادآور شد: رسیدگی به زیر ساخت های سخت افزاری و نرم افزاری فرهنگ ماموریتی فراوزارتخانه ای و فرانهادی است و اهتمام به پویایی «نهضت کتابخوانی» جز ماموریت های فرانهادی محسوب می‌شود.

وزیر فرهنگ در پایان با تاکید بر اهمیت آینده پژوهی در فعالیت نهاد کتابخانه های عمومی گفت: کتاب و کتابخانه امروز رقبای جدی دارد و باید با علم و آگاهی به استقبال تغییرات این حوزه برویم تا با رفع موانع بتوانیم از ظرفیت مناسب نیروهای انسانی نهاد کتابخانه ها در راستای اعتلای نهضت کتابخوانی بهره مند شویم.

آیا این خبر مفید بود؟

وی ادامه داد: خدا را شاکریم که بدنه کتابخانه های عمومی بسیار توانمند و به ترویج فرهنگ کتابخوانی علاقمند است و این توقع ما را از نهاد کتابخانه ها افزایش می‌دهد. 

گفتنی است در این همایش که در نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد، پس از سخنان وزیر فرهنگ تعدادی از مدیران کل استانی نهاد کتابخانه ها به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان



منبع

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دولت مردمی خود را موظف به تقویت بخش های مختلف کتابخانه های عمومی می داند چرا که برکات فراوانی برای آن متصور هستیم.

اسماعیلی به ایجاد ریل گذاری جدید در حوزه نهاد کتابخانه ها اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: فعالیت تاثیرگذار در نهاد کتابخانه ها مستلزم داشتن روحیه جهادی و نگاهی اعتقادی به نهضت «کتابخوانی» است که این مسئله همان تغییر ریل گذاری در حوزه فعالیت نهاد کتابخانه ها به شمار می‌رود که از یک کار اداری عادی در این حوزه فاصله بگیریم تا در مسیر اعتلای فرهنگی انقلاب اسلامی قدم های استواری برداشته شود.

بخوانید:  بهای طلا در بازارهای جهانی نزولی شد

 

وی همچنین افزود: دولت مردمی در کنار تلاش برای رفع چالش های اقتصادی کشور نسبت به توسعه فرهنگی اهتمام ویژه دارد که یکی از نشانه های آن  فعالیت منظم و با برنامه ستاد فرهنگی دولت به ریاست رئیس جمهوری و دبیری وزیر فرهنگ است. 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ذکر این نکته که مهمترین مولفه تاثیرگذاری نهاد کتابخانه های عمومی، نیروی انسانی آن است، گفت: وقتی به استان ها سفر می کنیم، با نیروهای فعال و علاقه مند حوزه کتاب و کتابخوانی مواجه می شویم که اتفاقا بخش عمده آن ها را بانوان تشکیل می دهند. بانوانی که شغل طاقت فرسای کتابداری را با صبوری تدبیر می کنند و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند. 

اسماعیلی با با اشاره سفرهای استانی خود گفت: به هر استانی که سفر می کنیم، بسیاری از مردم متقاضی توسعه و تجهیز کتابخانه های عمومی هستند. بر همین اساس در سفرهای اخیر بودجه قابل توجهی به توسعه و تجهیز این کتابخانه ها اختصاص یافته و امیدواریم برنامه منسجم برای توسعه کتابخانه های عمومی سراسر کشور تدوین شود.

وزیر فرهنگ تاکید کرد:  باید برای هر استان اطلسی از پراکندگی، ظرفیت ها و کمبودهای کتابخانه های عمومی تهیه شود تا پیش از هر سفر استانی مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که معتقدیم گسترش کتابخانه های عمومی از مهمترین ابزارهای کاهش آسیب های اجتماعی به شمار می‌رود. 

انتهای پیام/

 

به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ عصر شنبه بیست و نهم مردادماه با حضور در همایش مدیران کل کتابخانه‌های عمومی استان‌ها گفت: مصلی‌هایی که از بودجه عمومی برای توسعه و تجهیز استفاده خواهند کرد، موظف به پیش بینی احداث بخش های فرهنگی چون کتابخانه های عمومی در مصلی ها هستند زیرا ویژگی ممتاز کتابخانه‌های عمومی نسبت به ساختارهای مشابه، عمومی بودن آن است؛ به این معنا که همه اقشار جامعه با هر سلایق در آن حضور می یابند و از امکانات آن بهره مند می شوند و بر همین اساس همگی باید اهتمام ویژه ای نسبت به توسعه و تجهیز کتابخانه های عمومی در سراسر کشور داشته باشند.

بخوانید:  چینی ها نفت بیشتری از ایران و روسیه خریدند