وی ادامه داد: شفافیت زمانی رخ می دهد که داده های قابل استفاده در دسترس عموم باشند. همان کاری که در قالب انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی در دستور کار قرار گرفته است. به این ترتیب، کارشناسان، پژوهشگران، دانشجویان، اساتید دانشگاه و دیگران می توانند به اطلاعات شرکت های دولتی دسترسی داشته باشند و از آن ها برای تجزیه و تحلیل و ارائه ی راهکار استفاده کنند. کتاب نگاهی به عملکرد شرکت های دولتی اولین قدم در راستای شفافیت و آگاه سازی و طلب مدد از تمامی اندیشمندان کشور است.
اگرچه شرکت های دولتی بیش از نیمی از بودجه ی کشور را به خود اختصاص می دهند اما تا کنون نحوه ی عملکرد آن ها از دید عموم پنهان بوده است و بودجه ی آن ها مورد بررسی دقیق قرار نمی گرفت.
محمد عنبری مدیرکل دفتر امور شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا با بیان اینکه اخیراً اقدامات خوبی در ارتباط با بهبود عملکرد شرکت های دولتی صورت گرفته است، اظهار داشت: یکی از اقداماتی که به تازگی انجام شده، تصویب آیین نامه انتظام بخشی و شفاف سازی شرکت های دولتی است. این آیین نامه کمتر از دو هفته ی پیش به تصویب هیئت وزیران رسید.
عنبری در ادامه گفت: از این به بعد آیین نامه ای که در بالا شرح داده شد، جاری و ساری خواهد بود و حد و حدود شرکت ها، نحوه ی رفتار آن ها، انتصابات، حقوق و دستمزد، مزایا، پاداش و انواع و اقسام رویه ها از جمله قراردادها، دارایی ها، املاک و اموال این شرکت ها را تعیین تکلیف و ناظر بر آن ها مقرراتی وضع می کند.
واقعیت این است که بودجه شرکت های دولتی قابل جمع بستن با بودجه دستگاه های دولتی نیست. اما صرف این تفاوت نمی تواند دلیلی برای عدم شفافیت عملکرد شرکت های دولتی باشد. زیرا دولت بیش از 50 درصد از مالکیت آن ها را برعهده دارد و مردم در این شرکت ها ذینفع هستند.