کشف صحنه جرم دیجیتالی شد/ کاهش ۱۹ درصدی سرقت ها

وی افزود: ایده‌آل ما این است که بتوانیم حدود ۱۰۰ هزار نفر از سارقین را تحت پوشش پابندالکترونیک قرار دهیم.

رییس پلیس آگاهی فراجا بیان‌کرد: در سطح عمومی، با اینکه ممکن است تصور شود سرقت موبایل‌ها در حال افزایش است، اما واقعیت این است که با اقدامات ویژه‌ای که انجام داده‌ایم، در مقایسه با سال گذشته، کاهش ۲۷ درصدی در سرقت‌های موبایل‌قاپی را تجربه کرده‌ایم  باندهای زیادی را در این زمینه شناسایی و دستگیر کرده‌ایم.

سردار قنبری تأکید کرد: همچنین در مورد سرقت‌های مهم، قبلاً ۴۹ درصد از سرقت‌ها را به خود اختصاص می‌دادند، اما اکنون به سمت ۳۸ درصد کاهش یافته است. سرقت‌های خرد نیز برای ما اهمیت زیادی دارد؛ زیرا هر سرقتی یک متضرر در جامعه ایجاد می‌کند و به نوعی بر احساس امنیت افراد تأثیر می‌گذارد.

انتهای پیام/



منبع

وی افزود: این افراد با استفاده از پابند الکترونیکی تحت کنترل قرار می‌گیرند و ما برنامه‌های ویژه‌ای در حوزه نظارت بر رفتار و رفت‌وآمد این سارقین داریم. مراکز پایش شبانه‌روزی هوشمند در پلیس آگاهی ایجاد شده است که تمامی حرکات این افراد به‌طور دقیق زیر نظر کارآگاهان قرار می‌گیرد.

توافق با خودروسازان برای افزایش ایمنی خودروها

سردار قنبری در ادامه گفت: مشکلات مربوط به خودروهایی که قبل از اجرای طرح ایمنی تولید شده بودند، یکی از چالش‌های اصلی ما در زمینه سرقت خودرو بوده است. ما پس از دستگیری سارقین و پرس‌وجو درباره روش‌های سرقت، به نقاط ضعف این خودروها پی بردیم. خوشبختانه، در جلساتی که با شرکت‌های خودروساز داشتیم، این مشکلات به‌طور عمومی برطرف شده و ما هر روز تلاش می‌کنیم تا ایمنی خودروها را بهبود بخشیم. هدف ما این است که حتی حرفه‌ای‌ترین سارقین نیز نتوانند این خودروها را باز کنند. 

بخوانید:  تشکیل ۷۳۹ پرونده تخلف تعزیراتی در ۸ ماهه نخست سال جاری در نهاوند

وی افزود: اطلاعات لازم بلافاصله در اختیار تیم‌های تحقیقاتی قرار می‌گیرد. یکی از مزایای این سیستم، به اشتراک‌گذاری اطلاعات صحنه‌های جرم با کارآگاهان سراسر کشور است. اگر صحنه مشابهی در کشور وجود داشته باشد، می‌توانیم به سرعت آن‌ها را با یکدیگر تطابق داده و به مجرم دسترسی پیدا کنیم. همچنین اگر مجرم اقدام مشابهی در جای دیگری انجام داده باشد، این اطلاعات در اختیار ما قرار می‌گیرد.

سردار قنبری توضیح داد: قبل از اجرای این طرح، افزایش سرقت ما ۱۹ درصد بود. اما پس از اجرای این طرح، این افزایش به صفر رسید و تا پایان سال ۱۴۰۲ توانستیم آن را به ۶ درصد کاهش دهیم. در واقع، این طرح ۲۵ درصد توفیق برای ما به همراه داشت. 

رییس پلیس اگاهی فراجا تأکید کرد: در حال حاضر، کشف وقوع قتل ما به حدود ۱۰۰ درصد رسیده است، البته حدود ۳ درصد از این قتل‌ها مربوط به قتل‌های معوقه است که در گذشته انجام شده‌اند. ما این موارد را از دستور کار خارج نمی‌کنیم و به‌طور جدی پیگیری می‌کنیم. بیش از ۹۵ درصد از قتل‌ها ظرف ۴۸ ساعت اولیه کشف می‌شوند، که نشان‌دهنده کارایی و تلاش‌های مستمر تیم‌های ما در پلیس آگاهی است.

ضرورت وصل پابند الکترونیک به ۱۰۰ هزار سارق سابقه دار

رئیس پلیس آگاهی فراجا افزود: هدف کلی ما این است که تمام سارقینی که حرفه‌ای هستند و بیش از سه فقره محکومیت قطعی کیفری در حوزه سرقت دارند، شناسایی و تحت کنترل قرار دهیم. 

سردار قنبری در ادامه گفت: در مرزها، اقدامات مؤثری انجام داده‌ایم و بیش از دو هزار موبایل که به‌صورت غیرقانونی در حال انتقال به خارج کشور بودند، توسط واحدهای مرزبانی کشف شده است. این موضوع نشان‌دهنده کاهش بازار داخلی برای فروش این موبایل‌ها است، به‌طوری که سارقان تلاش می‌کنند این اموال را به سمت مرز منتقل کنند.

بخوانید:  رباط صلیبی دوباره در لیگ برتر قربانی داد!

تلاش برای عدم خروج موبایل های سرقتی از کشور

وی افزود: ما این پروژه را به‌صورت نمونه در استان تهران آغاز کرده‌ایم. همکاران ما که در صحنه جرم حضور پیدا می‌کنند، با استفاده از دوربین‌های مخصوص، آثار موجود را ثبت می‌کنند. سپس این اطلاعات به‌صورت هوشمند به مرکز داده منتقل شده و مورد پردازش و تحلیل قرار می‌گیرد.

کاهش ۱۹ درصدی سرقت ها

رریس پلیس آگاهی فراجا ادامه داد: برنامه‌ریزی ما این است که تا سال آینده، تقریباً ۴۰ هزار نفر از این سارقین را به‌صورت هوشمند تحت کنترل داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما طرحی را در مجموعه انتظامی کشور پیاده کردیم تا بتوانیم جلوی روند صعودی سرقت را بگیریم و اهداف کلان را دنبال کنیم. 

سردار قنبری گفت: هدف ما این است که از جدیدترین فناوری‌ها در این حوزه بهره‌برداری کنیم. برخی از این تجهیزات به دلیل محدودیت‌هایی که داریم، قابل ارائه نیستند، اما مهم این است که با این تجهیزات به جایی رسیده‌ایم که کاربر ما در صحنه جرم، با برداشت صحیح، می‌تواند به‌سرعت هویت مجرم را شناسایی کند.

وی در ادامه صحبت‌های خود به موضوع سرقت خودرو پرداخت و گفت: در طول یکی دو سال گذشته، ما اقدامات ویژه‌ای برای کاهش سرقت خودرو انجام داده‌ایم. ما با شرکت‌های خودروساز توافق کرده‌ایم که کارشناسان ما تا تأیید ایمنی خودرو، اجازه شماره‌گذاری آن‌ها را ندهند. به این ترتیب، تمامی خودروهای داخلی و خودروهایی که مونتاژ یا وارد می‌شوند، ملزم به دریافت تأییدیه ایمنی از ما هستند. 

به گزارش خبرگزاری برنا، سردار محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی فراجا در گفت‌وگوی تلویزیونی گفت: ما در حوزه کشف دلایل صحنه جرم با شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری کردیم که هدف آن حرکت به سمت بررسی دیجیتالی صحنه‌های جرم است. به این معنا که با استفاده از فناوری هوشمند، آثار و علائم موجود در صحنه جرم را به‌صورت دیجیتالی بررسی می‌کنیم.

بخوانید:  گفت گوی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با مردم

۸۰ درصد جرائم کشور مربوط به سرقت است

وی ادامه داد: حدود یک دهم درصد جرائم ما به جرائم جنایی و کمتر از یک دهم درصد به جرائم مسلحانه تعلق دارد.

رئیس پلیس آگاهی فراجا تأکید کرد: این اقدام تأثیر قابل توجهی در کاهش سرقت خودرو داشته و به‌طور میانگین ۲۷ درصد کاهش سرقت خودرو در کشور را تجربه کرده‌ایم.

وی افزود: در آمار شش‌ماهه اخیر، حدود ۱۹ درصد از سرقت‌ها نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است. 

سردار قنبری گفت: حدود ۸۰ درصد از جرائم کشور مربوط به سرقت است، در حالی که ۱۰ درصد به کلاهبرداری و جعل اختصاص دارد.