انتهای پیام/
انتهای پیام/
در مواجهه با این امر، برخی مسوولین این وزارتخانه شعار کاهش ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تومانی گوشت قرمز را در آیندهای نزدیک میدادند، با این حال با وجود گذشت پنج ماه از این صحبت، همچنان گوشت قرمز به این میزان کاهش نیافته است.
واردات ۲۱۳ میلیون دلاری گوشت قرمز(گوسفند و گوساله)
افزایش سرسامآور قیمت گوشت قرمز در سال گذشته
به گزارش خبرگزاری برنا، گوشت قرمز از گذشته تاکنون به عنوان یکی از اساسیترین مواد غذایی موجود در سفره ایرانیان شناخته میشود که ارزش غذایی بالایی نیز دارد. با این حال همواره به دلیل نیاز مصرفکنندگان، کشور به سمت واردات گوشت قرمز میرود و به طور متوسط سالیانه ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز طی ۱۰ سال گذشته وارد کشور شده است.
از طرف دیگر «شاهپور علاییمقدم» سرپرست معاونت برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: واردات روزانه گوشت گرم و فرایند توزیع و عرضه در بازار برای کاهش قیمت آن تا پایان اردیبهشت سال آینده ادامه دارد. در سال گذشته نیز مقادیر زیادی گوشت گاوی و گوسفندی وارد کشور شد.
گفتنی است بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان، امارات، بحرین، کویت نیز گوشت گوسفندی، گاوی و دام زنده با قیمت ۱ تا ۳ دلار از کنیا وارد میکنند چون گواهینامههای بهداشتی این کشور هم بسیار سختگیرانه و در سطح اروپاست.
مصرف مواد مغذی موجود در گوشت، برای رشد بدن و تقویت عملکرد ارگانهای بدن ضروری است و کمبود هر یک از آنها میتواند مشکلات عدیدهای را برای افراد به وجود بیاورد.
سفر رئیسجمهوری به کنیا و معاوضه نیسان آبی با گوشت قرمز
آمارهای گمرک حاکی از آن است که در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۸ هزار و ۳۴۸ تن و ۹۲۹ کیلوگرم انواع گوشت قرمز به ارزش ۲۱۳ میلیون ۳۱۴ هزار و ۲۷۰ دلار وارد کشور شده که از این میزان ۴۳ هزار و ۳۲۰ تن و ۲۵۳ کیلوگرم به ارزش ۱۸۸ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۷۱۰ دلار مربوط به گوشت گاوی و پنجهزار و ۲۸ تن و ۶۷۶ کیلوگرم به ارزش ۲۴ میلیون و ۷۳۶ هزار و ۵۶۰ دلار مربوط به گوشت گوسفندی بوده است.
اهمیت واردات گوشت قرمز
این قرارداد از آنجایی اهمیت پیدا میکند که بدانیم به منظور جلوگیری از خروج ارز از کشور و به جای واردات گوشت از کشورهایی چون برزیل، استرالیا و نیوزلند که به دلیل بعد مسافت در قیمت مقرون به صرفه نیست و بر کیفیت گوشت نیز اثرگذار است، بررسیهای به عمل آمده در کنیا نشان داد جایگزینی بازار این محصول، تبعات مثبت اقتصادی به همراه دارد.
امروزه عارضههای ناشی از کمخونی و کمبود آهن در سراسر جهان، بخصوص در میان بانوان، به وفور دیده میشود. همچنین کودکان و مادران باردار بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به کمخونی هستند اما با مصرف کافی گوشت قرمز میتوان از ابتلا به کمخونی و کمبود مواد معدنی در بدن جلوگیری کرد.