احیای دشت قزوین را با اجرای برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت آغاز می کنیم

آیا این خبر مفید بود؟

افلاطونی تصریح کرد: برای استفاده از ظرفیت پساب صنعتی و تامین آب در زراعت چوب می توانیم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم تا برای تولید علوفه نیز امکانی مهیا شود که در این صورت ظرفیت گردشگری هم ایجاد خواهد شد.

15 نقطه برای آبخوان دشت قزوین

وی گفت: در روستای خوزنین به عنوان یک منطقه الگویی با حفر 4 حلقه چاه برای آبیاری 800 هکتار بدون ساخت استخر این چاهها متصل شده و برای تجمیع اراضی و هوشمند سازی آبیاری اقدام شده که این طرح 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

رضا افلاطونی در این نشست با ارائه گزارشی از بازدیدهای میدانی انجام شده گفت: دشت الله آباد یکی از کانون های ریزگرد در استان قزوین است که می تواند تهدیدی برای سلامت مردم سه استان از جمله پایتخت باشد لذا باید با اجرای طرح های جنگل کاری این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا از قزوین؛ محمد مهدی قاسمی مدیرعامل شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور روز پنجشنبه برای بررسی وضعیت کشاورزی دشت قزوین و بازدید از ظرفیت های این منطقه به قزوین سفر کرد.

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف



منبع

انتهای پیام

وی گفت: جنگل کاری دشت الله آباد یک گام برای احیای دشت قزوین است اما در این محدود حدود 65 هزار هکتار از دشت بعنوان باتلاق محسوب شده که مشمول کنوانسیون رامسر می شود و عملا نمی توان کاری کرد مگر آن که در  این زمینه بازنگری کنیم.

افلاطونی تصریح کرد: برای تکمیل سه سد پرسپانچ، چنگوره و شاکین حدود 50 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده که سرعت کار را بالا خواهد برد.

بخوانید:  رشته خدمات پس از فروش خودروهای سبک در مقطع متوسطه راه‌اندازی می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: برای اجرای طرح های آبخیزداری در سال جاری مبلغ 130 میلیارد تومان اختصاص خواهد یافت که اجرای این طرحها سرعت خواهد گرفت. 

قاسمی سپس در نشستی با حضور میثم پیله فروش معاون اقتصادی استانداری، رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و کارشناسان جهاد و شرکت آب منطقه ای در خصوص نحوه احیای دشت قزوین در پی تاکید وزیر جهادکشاورزی با کارشناسان گفتگو کرد.

مدیرعامل شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور برای بازدید میدانی از وضعیت دشت قزوین راهی برخی مناطق شد و از یک شرکت دامپروری، طرح آبیاری مدرن و سد خاکی شاکین و دشت الله آباد دیدن کرد.

وی افزود: 10 هزار هکتار از اراضی این دشت می تواند با پساب صنعتی به زراعت چوب اختصاص یابد و در راستای احیای دشت قزوین مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی یادآورشد: اجرای برنامه های سازگاری با کم آبی در عرصه های مختلف، رعایت الگوی کشت و استفاده از گونه های گیاهی کم آب بر، اجرای کشت های سایبان و شیت هاوس، انتقال کشت از فضای باز به کشت گلخانه و سایبانی، اجرای کشت قراردادی و مدیریت هوشمند آب از کارهایی است که به احیای دشت قزوین کمک خواهد کرد.

image_2022_9_1-17_24_28_414_0Jb

افلاطونی گفت: تاکید جدی داریم مطالعات نحوه احیای دشت قزوین در کمتر از سه ماه تکمیل شود تا کارهای ضروری در دستور کار قرار گیرد.

image_2022_9_1-17_23_1_988_jvl

برای جمع بندی این سفر و اتخاذ تصمیم کارشناسی عصر پنجشنبه جلسه دیگری با حضور محمد مهدی قاسمی مدیرعامل شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور، مهدی رجحانی معاون عمرانی استانداری و رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی و جمعی از کارشناسان در سالن باغستان برگزار شد.

بخوانید:  ۱۱ نفر از اغتشاشگرانی که با تهدید، قصد تعطیلی بازار را داشتند دستگیر شدند

image_2022_9_1-17_24_28_945_tPt

وی اضافه کرد: بر اساس مطالعات قدیمی تعداد 15 آبخوان دشت در وسعتی حدود 20 تا 100 هکتار تثبیت شده که 6 نقطه آن قبل از انقلاب عملیاتی شده و 9 نقطه باقیمانده است و هر آبی در دشت جاری شود در این مناطق فرود آمده و در تغذیه آبهای زیرزمینی موثر است که برای اجرای آبخوانهای باقیمانده باید بسرعت اقدام شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآورشد: شرکت مهندسی آب و خاک با تجربه ارزشمند خود در اجرای طرح های بزرگ می تواند همکار و مشاور بسیار خوبی برای احیای دشت قزوین باشد و از هم فکری کارشناسان این شرکت استفاده خواهیم کرد تا کارها شتاب گیرد.