اسکای نیوز تأثیر هوش مصنوعی بر آیندۀ حرفۀ روزنامه نگاری را بررسی کرد

گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا؛ براساس گزارش منتشر شده بر روی خروجی اسکای نیوز، گزارشگران این رسانه تجربه‌های متفاوتی از آزمایش هوش مصنوعی برای انجام تحقیقات، نوشتن یا ویرایش خبر به دست آورده‌اند.

به زعم وی هوش مصنوعی جایگزین روزنامه‌نگاران انسانی نخواهد شد اما درست تأثیر مشابه تلفن‌همراه و جویشگرهای آنلاین در حرفۀ روزنامه‌نگاری خواهد گذاشت که تحولاتی عظیم را در پی خواهد داشت.

این مشاور رسانه‌ای همچنین معتقد است که فراگیر شدن استفاده از هوش مصنوعی در روزنامه نگاری، انسان‌های شاغل در این حرفه‌ را وادار خواهد کرد تا کیفیت کار خود را افزایش دهند.

پروفسور چارلی بکت روزنامه نگاری است که مشاور برخی از اتاق‌های خبری رسانه‌ای هم محسوب می‌شود، او در تلاش است تا رسانه‌ها امکان بهره‌مندی مسئولانه از توانمندی‌های هوش مصنوعی را پیدا کنند.

هوش مصنوعی مطالب عاقلانه‌ای دربارۀ خانه‌های مقرون به صرفه نوشته است اما در عین حال گزارشگران اسکای نیوز شاهد مطالب عجیبی مانند مفید بودن ریختن شیر در طبیعت نیز بوده‌اند!

به زعم بکت هوش مصنوعی سبب خواهد شد تا روزنامه‌نگاران برای تولید محتوا بیشتر با مردم ارتباط بگیرند، گزارش‌ها و داستان‌های بهتری بنویسند که عناصری مانند تخیل، همدلی، هم‌عقیده بودن در آن‌ها پررنگ‌تر است، کاری که هوش مصنوعی از عهدۀ آن بر نخواهد آمد.

وی می‌افزاید: ” اگر در اسکای نیوز اشتباه کوچکی رخ دهد، مردم در شبکه‌های اجتماعی به شما می‌خندند و احتمال وقوع چنین اشتباهاتی توسط هوش مصنوعی بسیار بالا است اگر همه ما تنبل شویم و انتظار داشته باشیم چت GPT گزارش‌ها و نوشته‌های ما را بنویسد، ممکن است که شرایط از این هم بدتر شود.”

بخوانید:  حواشی دربی 101/ تصاویر اختصاصی برنا از حال و هوای استادیوم آزادی + عکس و فیلم

سوال مهمی که مطرح می‌شود این است که آیا چنین محدودیت‌هایی در آینده هم وجود خواهند داشت یا ارتقاء مدل‌های زبانی سبب خواهد شد که چنین اشتباهاتی تکرار نشوند؟

او در رابطه با نسبت هوش مصنوعی و خبر عنوان می‌کند: ” بسیاری از اتاق های خبر به این فکر می کنند که با این تکنولوژی چه کاری می توانند انجام دهند اما همه از چالش‌های هوش مصنوعی برای روزنامه‌نگاری هم آگاه هستند. از ستون ایجاد شده توسط هوش مصنوعی در روزنامه ایرلند تایمز گرفته تا CNET که در داستان های نوشته شده توسط هوش مصنوعی خطا پیدا می‌کند، واضح است که هوش مصنوعی در حال حاضر آمادگی جایگزینی کامل با روزنامه نگاران واقعی را ندارد.

پروفسور بکت تصریح می‌کند که هوش مصنوعی در نهایت منجر به کوچک شدن اتاق‌های خبر خواهد شد و شاید دیگر نیاز به فعالیت کسانی نباشد که مصاحبه‌های رسانه‌ای را تنظیم می‌کنند یا متن برای مجری‌ها می‌نویسند.

انتهای پیام/





به گزارش برنا مهمترین دلیل وجود چنین پیش‌بینی‌هایی را باید در کارکرد هوش مصنوعی فعلی جسنجو کرد، آنچه فعلا توسعه داده‌ شده است را باید ساحتی از هوش منطقی برشمرد که فاقد ویژگی‌های هوش هیجانی به عنوان یکی از مهمترین دارایی‌های انسان است.

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف


منبع

وی تأکید می‌کند: ” مشاغل جدیدی وجود خواهند داشت، افرادی که باید الگوریتم را ویرایش کنند، اتوماسیون را مورد بررسی قرار دهند، مجموعه داده‌هایی که به آن داده‌اید را مرور کنند، مشاغل ترکیبی که به نوعی فنی هستند اما نقشی مشابه ویراستاران را برعهده خواهند داشت.”

بخوانید:  از خوشحالی هواداران استقلال خوشحال می‌شوم/ با عشق و بدون منت قراردادم را کم کردم

آیا این خبر مفید بود؟