انگلیس در فاجعه غزه با اسرائیل شریک است

این نامه می‌افزاید: هیچ جای غزه امن نیست؛ حمله نظامی اسرائیل به غزه ده‌ها هزار نفر را کشته و یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر را مجبور به ترک خانه‌های خود کرده است. مدارس، بیمارستان‌ها، تأسیسات امدادی، نانوایی‌ها و زیرساخت‌های آب، همگی آسیب دیده و بسیاری از آنها ویران شده‌اند.

در این نامه که به امضای ده‌ها نماینده احزاب مختلف سیاسی، اعضای سازمان‌های حقوق‌بشری، نویسندگان و پژوهشگران رسیده، آمده است: ما با هم از شما می‌خواهیم فورا مجوز‌های فروش و صادرات تسلیحات به دولت اسرائیل را متوقف کنید. این یک گام مهم برای کمک به برقراری آتش بس دائمی و فوری برای همه فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها است.

فشار‌ها علیه دولت انگلیس برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی به ویژه در پی کشته شدن سه امدادگر این کشور در حمله هوایی ارتش اسرائیل به کاروان یک نهاد بین‌المللی حقوق بشری در غزه رو به افزایش است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری برنا، سازمان بین‌المللی امدادرسانی آکسفام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به وزرای تجارت و امور خارجه انگلیس با اشاره به آمار بالای شهدای جنگ غزه هشدار داد که دولت لندن با حمایت تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی در فاجعه انسانی در این منطقه شریک است.

در ادامه این نامه آمده است: هواپیما‌های بمب‌افکن حاوی قطعات ساخت بریتانیا برای تبدیل بخش‌هایی از غزه به ویرانه استفاده می‌شوند، ترس را در دل مردم غزه ایجاد و زندگی‌های بی‌شماری را نابود می‌کنند. اسرائیل ده‌ها هزار نفر را کشته و بیش از ۲ میلیون نفر را مجبور به آوارگی، گرسنگی و محرومیت کرده است. دولت بریتانیا به همراه جامعه بین المللی باید تمام اقداماتی را که در حد توان خود است برای جلوگیری از خطر نسل کشی در غزه اتخاذ کنند.

بخوانید:  برای این ۵ آزمایش فقط باید ناشتا بود!

نویسندگان بر همین اساس نوشته‌اند: ما از شما می‌خواهیم که فورا مجوز‌های فروش و صادرات سلاح به اسرائیل را تعلیق و درخواست برقراری آتش بس فوری و دائمی را مطرح کنید.

یافته‌های یک نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان می‌دهد که بیشتر مردم این کشور خواهان توقف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی هستند.

نویسندگان نامه با اشاره به اینکه «حمله عمدی یا بی احتیاطی اسرائیل علیه غیرنظامیان خلاف قوانین بین المللی است» تصریح کردند: سلاح‌های بریتانیایی فروخته شده به اسرائیل به طور بالقوه برای نقض جدی قوانین بین المللی استفاده می‌شود و بریتانیا با امتناع از توقف فروش این تسلیحات، در کشتار غیرنظامیان شریک است.

در بخش دیگری از نامه آکسفام امده است: همه در غزه به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، اما وحشی‌گری‌ها در این جنگ باعث شده است که سازمان‌های بشردوستانه نتوانند کار خود را انجام دهند. یک آتش بس فوری، بی قید و شرط و دائمی برای توقف مرگ و ویرانی حیاتی است. پایان دادن به فروش تسلیحات گامی مهم در این راستا بشمار می‌رود. آتش بس تنها راه معنادار برای رساندن کمک و امن‌ترین راه برای بیرون راندن گروگان‌ها (اسرای اسرائیلی) است. سپس کار سخت ایجاد صلح و عدالت پایدار برای فلسطینی‌ها می‌تواند آغاز شود

انتهای پیام/



منبع

همچنین حزب ملی اسکاتلند، لیبرال دمکرات و مشاور پیشین امنیت ملی انگلیس از جمله احزاب و عناصری هستند که تعلیق فوری مجوز‌های فروش سلاح به اسرائیل را خواستار شده‌اند. حزب کارگر بعنوان دومین حزب پرجمعیت انگلیس هم می‌گوید که اگر وکلای دولت معتقدند رژیم اسرائیل قوانین بین‌المللی را نقض کرده است، فروش سلاح به این رژیم باید متوقف شود.

بخوانید:  اوقات شرعی آبادان و خرمشهر در 20 فروردین ماه ۱۴۰۲ + دعای روز 18 ماه رمضان

قانون‌گذاران انگلیس هم هفته پیش طی دو نامه جداگانه به دیوید کامرون وزیر امور خارجه این کشور، چنین درخواستی را مطرح کردند. ۱۱۴ تن از نمایندگان مجلس انگلیس دهم فروردین طی نامه‌ای مشترک به کامرون تاکید کردند: از اسرائیل بخواهید که مطابق با قوانین بشردوستانه بین المللی از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی استفاده نکند. همچنین یک ضرب الاجل در عرض چند هفته و ترجیحا چند روز برای اسرائیل تعیین کنید تا به دستورات دیوان بین المللی دادگستری از جمله تسهیل دسترسی کامل به کمک‌های بشردوستانه، پایبند باشد، در غیر این صورت با عواقب جدی برای روابط انگلیس و اسرائیل مواجه خواهد شد.

مجموعه این تحولات نشان می‌دهد که موضوع تحریم تسلیحاتی اسرائیل به سطح جدیدی از نگرانی‌ها در انگلیس تبدیل شده و در صورت تداوم جنگ غزه، دولت لندن به ویژه در آستانه انتخابات سراسری با انتخاب‌های دشواری روبرو است.