ایجاد اشتغال برای 100 نفر با توسعه کشت کینوا

برای ساخت دستگاه به کمیته امداد مراجعه و طرح خود را ارائه دادم و کارشناسان مربوطه با بررسی طرح نسبت به پرداخت تسهیلات موافقت کرده و بنده توانستم این دستگاه را بسازم و علاوه بر آن یک دستگاه سورت رنگ و بوجار که لازمه فرآوری محصول کینوا است را خریداری کنم.

 وقتی محصول برداشت می شود، ابتدا توسط دستگاه بوجار ناخالصی‌ها و علف‌های هرز از محصلو جدا می‌شود، در ادامه توسط دستگاه پوسته‌گیری، سایش انجام می‌شود و بعد در دستگاه سورت رنگ دانه کینوای ورودی را بررسی کرده و انواع عیوب ممکن در آنها را شناسایی کرده و محصولات قابل قبول را از سایر محصولات سورت و یا جداسازی می‌کند.


آیا این خبر مفید بود؟

ابتدا بفرمایید کینوا چیست و چه شد که تصمیم به اختراع چنین دستگاهی گرفتید؟

کینوا و یا همان خاویار گیاهی نوعی دانه از خانواده اسفناج است که به ‌عنوان یکی از سالم‌ترین خوردنی‌ها در سراسر جهان شناخته می‌شود و یک منبع غذایی بی‌نظیر شامل انواع ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، پروتئین و مواد معدنی است.

دانه کینوا به صورت دانه‌های ریزی است که بعد از برداشت محصول، ابتدا باید پوسته رویی آن برداشته شود تا بتوان آن را مصرف کرد در غیر این صورت به دلیل تلخی بسیار پوسته رویی، این محصول قابل استفاده نیست و چون نمی‌دانستند که چگونه می‌توان پوسته رویی آن را برداشت، عملا نمی‌توانستند از محصول استفاده کنند.

من به دلیل کار در کارخانه ریسندگی و آشنایی با دستگاه ریسندگی مقداری از محصول را برای امتحان با یکی از دستگاههای ریسندگی که عمل سایش را انجام می داد، برداشتم که خوشبختانه تا حدی موفق بودم و در ادامه تصمیم به ساخت دستگاه تخصصی در این خصوص گرفتم و دستگاهی را طراحی و ساختم که با سایش، این لایه نازک را از روی محصول برداشته و موجب فرآوری محصول می‌شود.

بخوانید:  انتصاب سرپرست سازمان سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور از سوی رئیس جمهور

حدود پنج سال پیش برای نخستین‌بار این محصول را در سردخانه مواد غذایی به صورت خام مشاهده کردم و از مسئول مربوطه اسم محصول و علت این حجم را در سردخانه برای مدت طولانی سوال کردم که علت را عدم توانایی در فرآوری محصول عنوان کرد.

 





به گزارش خبرگزاری برنا؛ خلاق و ایده‌پرداز که باشی، در مسیر کارآفرینی سدهای بسیاری را می‌شکنی و به آنچه می‌خواهی می‌رسی اگر چه عده‌ای در انجام آن کار ناتوان بوده‌اند.

همچنین قراردادی با یکی از بیمارستان‌های کاشمر جهت غذای بیماران بستری، آستان قدس رضوی، وزارت دفاع، برای تامین کینوای آن داشته‌ام و می‌توان گفت به صورت مستقیم برای ۴ نفر و غیر مستقیم برای بیش از ۱۰۰ نفر ایجاد اشتغال شده است.

کینوا مانند برنج پخت وپز می شود و برای درست کردن شله زرد، شیربرنج و حلوا می توان از آن استفاده کرد اما به جهت کالری بالای آن نمی توان به مقدار زیادی از آن استفاده کرد.

وقتی پوسته کینوا گرفته شود، قابل مصرف است؟

بله. اما دستگاهی که در خارج از کشور ساخته شده است دارای طول بیش از ۱۶ متر با افت محصول بین ۲۰ تا ۴۰ درصد است. دستگاهی که من اختراع کردم ۸۰ سانتی متر در ۸۰ سانتی متر است که موجب شده جابجایی دستگاه به راحتی انجام شود و با افت محصول بین ۵ تا ۱۰ درصد و فرآوری روزانه بین ۴ تا ۵ تن می باشد که همین موضوع باعث کیفیت چند برابری این محصول در برابر محصول خارجی و کاهش قیمت تمام شده این محصول بوده است. دستگاه در حال حاضر صنعتی شده و ۴ سال است که با آن کار می‌کنم.

بخوانید:  خداحافظی ستاره بانوان ملوان در آغوش مدیرعامل ملوان

 از چگونگی اشتغال‌زایی توسط این طرح بفرمایید؟

در آن زمان هزینه ساخت دستگاه ۸۰ میلیون تومان برای من تمام شد، ابتدا قصد داشتم دستگاه را به تعداد زیادی تولید و به کشاورزان با قیمت مناسب به فروش برسانم اما با توجه به وجود دلالی زیاد در بازار تصمیم به فرآوری محصول توسط دستگاه خودم گرفتم.

 هزینه ساخت دستگاه چه مقدار بود و از چه محلی تامین شد؟

انتهای پیام/

در حال حاضر محصول ما به کرج، تهران، شیراز کرمان، یزد، بوشهر و بالغ بر ۳۰ شهر فرستاده می‌شود، این محصول ۴ برابر برنج کالری دارد و جایگزین برنج می‌شود. خوشبختانه کمیته امداد با پرداخت تسهیلات و معرفی کشاورزان در این خصوص نقش بسیار مهمی داشته است.

از خوبی‌های کینوا می‌توانیم به فاقد گلوتن بودن و ارزش غذایی بالای آن اشاره کنیم و به همین دلیل است که بسیاری از مردم در سراسر جهان از کینوا در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند و از فواید بی‌نظیر آن بهره‌مند می‌شوند و این محصول برای تقویت معده، بیماران دیابتی، لاغری، قلب و عروق، استخوان ها و … مفید است.

این محصول در زمین‌های درجه ۲ و ۳ و زمین‌های شور به عمل می‌آید همین موجب شده که کشاورزان رغبت بیشتری به کاشت این محصول در برداشت دوم و سوم شوند از این رو قراردادی به صورت فصلی طی دو مرحله در تیرماه و اسفند ماه با کشاورزان بسته می‌شود و بذر به آنها فروخته و محصول آنها را خریداری می‌کنم.

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

بخوانید:  قطعنامه بزرگداشت نسل‌کشی سال ۱۹۹۵ سربرنیتسا در بوسنی به تصویب رسید



منبع

این دستگاه مشابه خارجی دارد؟

حسن وفایی متولد ۱۳۵۸ متاهل و دارای سه فرزند از روستای «عشرت‌آباد» کاشمر است. او که علاوه بر کشاورزی به عنوان مدیر فنی در کارخانه ریسندگی کاشمر شاغل است و توانسته با اختراع دستگاه پوسته‌گیری کینوا و یا همان خاویار گیاهی، علاوه بر ایجاد شغل برای بیش از ۱۰۰ نفر به ویژه کشاورزان، موجب بهره‌مندی بسیاری از مردم از این محصول سرشار از ویتامین شود.