بخارات سیگار الکترونیکی سرطان زاست/ مراقب فلزات سنگین مقاوم به شیمی درمانی باشید

وی با بیان اینکه سیگار الکترونیکی هم مانند سیگار معمولی خطرناک است افزود: به دلیل وجود نیکوتین از 35 تا 100 میلی گرم در این سیگارها ممکن است ترک سیگار را با مشکل مواجه کند و به خاطر عوارضی که دارد جایگزین مناسبی برای ترک سیگار نیست.

حیدری خاطرنشان کرد: طبق آخرین و جدیدترین تحقیقات و مطالعات انجام شده، طعم دهنده‌هایی که در سیگارهای الکترونیکی به صورت بخار استفاده می‌شوند مواد سرطان زا و ضایعات پیش سرطانی تولید می‌کنند لذا به کسانی که از هر مدل سیگار و قلیان استفاده می‌کنند توصیه می‌شود از نظر ضایعات پیش سرطانی سفید و قرمز در دهان خود بررسی شوند.

وی تغییر رنگ لب‌ها و لق شدن دندان‌ها را از دیگر عوارض مصرف طولانی سیگارهای الکترونیکی برشمرد و افزود: مصرف این سیگارها موجب خشکی دهان می‌شود و با ایجاد تغییر میکروبی می‌تواند پوسیدگی دندان‌ها را هم زیاد کند.



منبع

محدثه حیدری متخصص و جراح لثه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون پژوهش مرکز تحقیقات ایمپلنت‌های دندانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری برنا درمورد عوارض سیگارهای الکترونیکی با اشاره به اینکه سیگارهای الکترونیکی از حدود 30 سال قبل به عنوان جایگزین سیگار تجویز می‌شد گفت: الان که سالهاست که از تجویز سیگار الکترونیکی می‌گذرد عوارض آن مشخص شده است. معاون پژوهش مرکز تحقیقات ایمپلنت‌های دندانی گفت: بخارات سیگار الکترونیکی از فلزات سنگین تشکیل شده و این فلزات نه تنها سرطان زا هستند بلکه در پاسخ به شیمی درمانی هم مقاوم هستند.

بخوانید:  ایمان قربانی مشاور رئیس فدراسیون شد