همهی آبها تا حدودی آلودگی دارند ( به همین دلیل طعم آب در مناطق مختلف یکسان نیست). اگر نگران کیفیت آب منطقهی خودتان هستید، میتوانید از آب معدنی (آب بطری) یا آب تصفیه شده استفاده کنید که البته این آبها هم خالص نیستند!
آیا مزهی آبی که دو بار جوشیده فرق میکند؟
پس نتیجه گرفتیم که میتوانید آب را بیشتر از یک بار بجوشانید، خصوصا اگر در مورد کیفیت آب منطقهتان تردید دارید میتوانید آب را دوباره بجوشانید. جوشاندن آب، میکروبها و دیگر آلودگیهای آن را از بین میبرد و آن را برای آشامیدن سالمتر میکند و هرچند سموم مضری مانند فلوراید ممکن است همچنان در آب باقی بمانند، اما میزان آنها قابل توجه نیست و میتوانید بدون نگرانی آن را بنوشید.
این باور اشتباه که نباید آب را دوباره بجوشانید از نظر علمی رد شده، اما اگر با وجود همهی اینها نسبت به بیضرر بودن آبی که بیشتر از یک بار جوشیده شک دارید میتوانید هر بار آب کتری را عوض کنید.
جوشاندن آب، میکروبها و دیگر آلودگیهای آن را از بین میبرد و آن را برای آشامیدن سالمتر میکند و هرچند سموم مضری مانند فلوراید ممکن است همچنان در آب باقی بمانند، اما میزان آنها قابل توجه نیست و میتوانید بدون نگرانی آن را بنوشید
منابع محلی آبی که مصرف میکنید آنقدر املاح ندارند که دوباره جوشاندن آب آن را خطرناک کند. املاح مضری مانند آرسنیک حتی در آبی که مصرف میکنید وجود ندارند.
املاح موجود در منابع آب
مسئلهی مهمتر اینکه فرایند جوشیدن، مولکولهای اکسیژن آب را از آن میگیرد و همین کاهش اکسیژن در آب جوشیده میتواند بیشتر از هر عامل دیگری بر طعم آب اثر بگذارد که البته ممکن است متوجه آن نشوید!
تبخیر و تغلیظ
همهی آبها مثل هم نیستند. آب دارای ترکیبات معدنی گوناگونی است و میتواند بسته به منبعی که از آن آمده و نوع تصفیهای که شده مزههای مختلفی داشته باشد. در کشور ما نوشیدن آب لولهکشی مشکلی ندارد؛ اما املاح آن باقیست.
گرم کردن آب و رساندن آن به نقطهی جوش، میکروبهای موجود را از بین میبرد، اما چیزی که بیشتر افراد را نگران میکند، املاحی است که با دوباره جوشاندن آب باقی میماند.
سه ماده معدنی قابل توجه در آب، آرسنیک و فلوراید و نیترات هستند. این املاح مضر و حتی در مقادیر زیاد کُشندهاند.
خیر، آبی که دو بار یا بیشتر جوشیده است اثری روی طعم چای و قهوهتان ندارد.
به گزارش برنا؛ ادعاهای زیادی وجود دارد که دوباره جوشاندن آب خطرناک بوده و میتواند در بلندمدت اثرات بدی بر سلامتی بگذارد. تحقیقات علمی مانند خیلی از باورهای اشتباه دیگر، با استناد به شواهد این ادعا را به راحتی رد کرده است. پس نگران نباشید؛ دوباره جوشاندن آب خطری ندارد. در این مطلب بیشتر به جزئیات این باور اشتباه میپردازیم تا ببینیم ریشه در کجا دارد و چرا نادرست است.
اگر مزهی آب جوشیده متفاوت باشد، اندک است و علم به ما میگوید برای این تفاوت دلیلی ساده وجود دارد: جوشاندن آب، ساختار فیزیکی آب را تغییر میدهد. گفتیم که جوشاندن آب، برخی از آلودگیهای آن را از بین میبرد و ضمنا غلظت املاح آن را اندکی افزایش میدهد و همین تغییرات میتواند به خودی خود مزهی آب را عوض کند.
وقتی آب را میجوشانیم، خود آب شروع به تبخیر شدن میکند (همان بخاری که از کتری بیرون میزند). املاح آب باقی میمانند اما در حجم کوچکتری از مایع نسبت به مقدار آبی که از اول بوده، غلظت پیدا میکنند.
خیالتان را راحت کردیم که دوباره جوشاندن آب ضرری به سلامتیتان نمیرساند و در کوتاهمدت یا بلندمدت خطری متوجه شما نیست. اما در مورد مزه و طعم آن چطور؟ آیا جوشاندن آب اثری بر مزهی آن میگذارد؟ پاسخ به این سوال، فردی و متفاوت است، زیرا تا حدود زیادی بستگی به نوع آبی که مصرف میکنید و ذائقهی شما دارد.
پس اگر این املاح خطرناک نیستند، چرا این باور به وجود آمده که دو بار جوشاندن آب خطرناک است؟ جواب این سوال در خود ِ فرایند جوشیدن وجود دارد.
دانشمندان میگویند آرسنیک میتواند مرگآور باشد و نیترات و فلوراید نیز در بلندمدت موجب بیماریهایی مانند سرطان میشوند؛ اما این املاح فقط در مقادیر خیلی زیاد خطرناکاند. واقعیت این است که آب لولهکشی که مصرف میکنید دارای مقدار بسیار اندکی از این املاح است، یعنی در حدی که هیچ ضرری ندارند و حتی میتوان آن را نادیده گرفت.
نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف