بلوک دوم گازی نیروگاه قدس سمنان افتتاح شد

نیروگاه سیکل ترکیبی قدس سمنان معروف به نیروگاه شهید باکری توسط بخش صنعت ساخته شده و برق تولیدی آن منحصرا در اختیار بخش صنعت قرار میگیرد.

انتهای پیام/



منبع

سوخت دوم واحد‌ها گازوئیل است که هم بصورت حمل با تانکر و ذخیره در ۵ مخزن ۲۰۰۰۰ متر مکعبی و هم بصورت خط لوله (از سال ۱۳۹۳) توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تامین میشود. حداکثر مصرف گازوئیل نیروگاه برابر ۹۰۰۰۰ لیتر بر ساعت است.

احداث دو واحد جدید این نیروگاه سال ۱۴۰۱ آغاز شد که نخستین آن طی مدت کمتر از ۵ ماه، با شبکه سراسری سنکرون شد و در ادامه واحد چهارم این نیروگاه فروردین سال ۱۴۰۲ با شبکه سنکرون شد.

میزان سرمایه گذاری در واحد‌های سوم و چهارم نیروگاه بالغ بر ۹۰ میلیون یورو است که میزان اشتغالزایی دوران ساخت آن بیش از ۱۰۰ نفراست.

یکی از برنامه‌های وزارت نیرو در دولت سیزدهم تاکید بر تامین برق بخش صنعت توسط خود صنایع است و بر همین اساس اوایل دولت سیزدهم تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو به این منظور منعقد شد که بر اساس آن یا صنایع نسبت به ساخت نیروگاه اقدام کنند یا از فرصت‌های موجود در این زمینه بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، سید ابراهیم رئیسی صبح امروز پنجشنبه (۳۰ فروردین ماه) با سفر به استان سمنان، بلوک دوم گازی نیروگاه قدس سمنان را افتتاح کرد.  

نیروگاه سیکل ترکیبی قدس سمنان در ابتدا، هدف احداث ۴ واحد ۱۸۳ مگاواتی را در برنامه قرار داد که ۲ واحد آن سال ۸۷ احداث و در آن برهه زمانی دارای ظرفیت ۱۶۰ مگاواتی بود که سال ۹۹ در فاز توسعه ۲۳ مگاوات به ظرفیت پیشین اضافه شد.

بخوانید:  اکران طرح فرهنگی میلاد حضرت علی اکبر (ع) در فضای شهری پایتخت

بلوک دوم گازی نیروگاه قدس سمنان افتتاح شد

نیروگاه گازی سمنان متشکل از دو واحد گازی هر یک به ظرفیت ۱۶۲ مگاوات ودر مجموع ۳۲۴ مگاوات و با راندمان ۳۳.۸ درصد در شرایط ایزو در نظر گرفته شده است سوخت اصلی واحد‌ها گاز طبیعی است که توسط خط لوله تامین میگردد حداکثر مصرف گاز نیروگاه در صورت تولید بار کامل هر دو واحد برابر ۱۰۰۰۰۰ متر مکعب بر ساعت خواهد بود.

طبق برنامه ریزی‌های انجام شده پروژه احداث بخش بخار این نیروگاه با سرمایه گزاری حدود ۳۰۰ میلیون یورو و با ظرفیت ۳۶۰ مگاوات و با رویکرد تامین برق پایدار برای صنایع عملیاتی شده است. این نیروگاه در مساحت ۱۰۰ هکتاری در استان سمنان جانمایی شده است.