مارین ملامد، متخصص تغذیه تصریح کرد: بادام، گردو، دانه کتان و دانه چیا سرشار از چربیهای مفید برای قلب، فیبر و مواد مغذی ضروری هستند. آنها میتوانند به حفظ سطح کلسترول سالم، حمایت از سلامت گوارشی و ارائه منبع پروتئین گیاهی کمک کنند.
پروتئین بدون چربی
غلات کامل یکی دیگر از گزینههای عالی است. کینوا، برنج قهوهای، گندم کامل و جو دوسر سرشار از فیبر و کربوهیدراتهای پیچیده هستند. آنها انرژی پایدار را فراهم، به هضم غذا و به تنظیم سطح قند خون کمک میکنند و خطر ابتلا به بیماریهای متابولیک را کاهش میدهند.
تومینو بیان کرد: ماهی قزلآلا در حالت ایدهآل صید آزاد آن، بهدلیل محتوای امگا ۳ که دارد، یک غذای عالی برای افراد بالای ۵۰ سال است. اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت قلب مفید همچنین با سلامت مغز مرتبط هستند. ماهی سالمون با چربی اشباع کمتر نسبت به گوشت قرمز، یک انتخاب پروتئینی عالی برای گنجاندن حداقل یک بار در هفته در رژیم غذایی است. ماهی قزلآلا بهصورت آبپز با سبزیجات، یک غذای آسان در طول هفته است.
آجیل و دانهها
از تکههای چرب گوشت صرف نظر کنید و برشهای بدون چربی مرغ و بوقلمون یا حتی تخم مرغ را انتخاب کنید. منابع کم پروتئین مانند مرغ، تکههای بدون چربی گوشت، تخم مرغ و پروتئینهای گیاهی (پنیر سویا، حبوبات، عدس) برای حفظ عضلات، عملکرد سیستم ایمنی و بهبود زخم ضروری هستند.
کینوا و برنج قهوهای
از آنجایی که نمک میتواند به فشار خون بالا کمک کند، دکتر نینا ال. بلاچمن، متخصص سالمندان در یک مرکز پزشکی دانشگاهی واقع در شهر نیویورک ایالاتمتحده توصیه میکند که نمک را تا حد امکان محدود کنید. «من توصیه میکنم غذاها را با گیاهان طعمدار کنید. گیاهان معطری مانند جعفری، زعفران یا رزماری میتوانند برای طعم دادن به غذای شما با نمک کم یا حتی بدون نمک بسیار مفید باشند».
حبوبات
به گفته تارا تومینو، متخصص تغذیه، حبوبات (نخود، لوبیا سیاه و غیره) گزینه بسیار خوبی برای افراد بالای ۵۰ سال است.
با در نظر گرفتن این موضوع، برخی از غذاها میتوانند برای پیشگیری از مشکلات سلامتی مرتبط با افزایش سن مفید باشند. در اینجا، یک متخصص سالمندان و متخصصان تغذیه، بهترین غذاهایی را که افراد بالای ۵۰ سال باید از فروشگاههای مواد غذایی تهیه کنند، به اشتراک میگذارند.
گیاهان معطر مانند جعفری، زعفران یا رزماری
تومینو میگوید: توتها سرشار از آنتیاکسیدان هستند که به کاهش التهاب کمک و خواص ضد سرطانی را برای بدن فراهم میکند. توتها همچنین دارای فیبر بالایی هستند و آنها را به یک میوه عالی برای کسانی که قند خون را کنترل میکنند، تبدیل میکند. در صورت امکان توتهای ارگانیک (تازه یا منجمد) را انتخاب کنید. آنها را به تنهایی بخورید یا به بلغور جو دوسر، ماست، سالاد یا اسموتی اضافه کنید.
ماهی سالمون
در حالی که نیازها و محدودیتهای غذایی با افزایش سن پیچیدهتر میشوند، با چند ترفند ساده رژیم غذایی میتوانید راههای ساده و خوشمزهای برای اصلاح رژیم غذایی خود پیدا کنید.