بهینه سازی، واردات و افزایش ظرفیت پالایشی ۳ سناریوی دولت برای خروج از بحران سوخت

البته با بررسی آمارها مشخص می‌شود که میزان تولید این حامل انرژی 25 میلیون لیتر بیشتر از مقدار مصرف آن است و در صورت ادامه افزایش وضعیت مصرف فعلی، در چند سال آینده ممکن است که کشور، واردکننده گازوئیل شود.

به گزارش خبرنگار نفت خبرگزاری برنا، بررسی آمارها نشان می‌دهد که ظرفیت تولید بنزین کشور در 20 سال گذشته، با رشد بیش از دو برابری از 45.8 میلیون لیتر در روز در سال 1380 به 112 میلیون لیتر در روز در سال 1400 رسیده است. شایان ذکر است که همزمان با افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس، برای اولین بار میزان تولید از مصرف در کشور پیشی گرفت.

واردات سوخت: در حوزه واردات سوخت باید توجه شود که کشور نیازمند به جبران ناترازی معادل 22 میلیون لیتر بنزین خواهد بود و باید هزینه‌ای معادل 5 میلیارد دلار در سال را خرج این موارد کند.



آیا این خبر مفید بود؟

 1

بخش حمل و نقل بیشترین آمار مصرف گازوئیل کشور را دارد به طوری که 60 درصد گازوئیل مصرفی را به خود اختصاص داده است. این درحالی است که ظرفیت تولید پالایشگاهی کشور در 20 سال گذشته از 69.1 میلیون لیتر در روز در سال 1380 به حدود 115 میلیون لیتر در سال 1400 رسیده است.





منبع

 راه‌کارهای کشور برای فرار از بحران سوخت

افزایش ظرفیت پالایش: در این حوزه نیاز است که با ایجاد ظرفیت پالایش معادل 680 هزار بشکه در سال اقداماتی صورت پذیرد و چالش افت تولید پارس جنوبی و کموبد میعانات گازی مرتفع گردد. علاوه بر آن نیاز به سرمایه‌گذاری 15 میلیارد دلاری نیز تامین شود.

بخوانید:  عملیات جستجو در مناطق زلزله‌زده ترکیه

همچنین طبق آمار میانگین مصرف بنزین در سال 1400 برابر با 82 میلیون لیتر در روز بوده و در 10 ماهه 1401 این عدد به 95 میلیون لیتر در روز رسید و به معنای این است که بار دیگر و پس از 4 سال تراز تولید و مصرف کشور منفی شده است.


|

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف