به زودی خدمات عمومی شامل بیمه ناباروری می‌شود

وی گفت: یک ماده در قانون جوانی جمعیت به این موضوع که دستگاه‌های متخلف چه سرانجامی خواهند داشت اختصاص دارد. این قانون مشارکتی است و نمایندگان گام به گام با حصور دستگاه‌های دولتی و مسئولین اجرایی این مفاد را نگاشته‌اند. 

الهیان در جواب اینکه چرا هزینه‌های درمانی ناباروری در عمل به زوجین پرداخت نمی‌شود، اظهار کرد: در حوزه ناباروری طبق گزارشی که از مرکز جوانی جمعیت گرفته‌ایم خدمات تخصصی در مراکز دولتی تا ۹۰ درصد تحت پوشش قرار می‌گیرد، اما زوج ناباروی که به پزشک عمومی یا متخصص مراجعه می‌کند درمانش از یک سری آزمایش روتین شروع می‌شود که جنبه عمومی دارد و جزو خدماتی که به زوج نابارور داده می‌شود به حساب نمی‌آید. 

وی درباره اینکه کدام دستگاه‌ها در اجرای بیمه زوج‌های نابارور کوتاهی کردند اظهار کرد: قانون اجرا شده ولی در دستور العمل برای خدمات عمومی یک زمانی برده است و مشکلی که وزارت بهداشت به آن برخورده است خدمات سطح یک است. تا تهیه دستورالعمل و رسیدن به این گره‌های کار که مردم با آن مواجه هستند، زمانی سپری شد که قابل قبول است ولی اقدامات وزارت بهداشت با مدیریت مجدانه وزیر قابل قبول است. 

سرپرست مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حال حاضر دستورالعمل اصلاح شده و این امکان به تدریج در حال فراهم شدن است که زوج‌های نابارور نشان دار بشوند و هزینه‌هایشان تحت بیمه باشد. این اقدام در سطح سه در حال انجام است ولی به سطح یک هم می‌رسانیم تا یک آزمایش قند ساده هم تحت پوشش بیمه باشد. 

بخوانید:  حریق در فروشگاه لوازم تحریر

الهیان در جواب این سوال که آیا سقف سنی برای دریافت دارویی وجود دارد یا خیر گفت: درباره سقف سنی هم سنین بارداری در بانوان طبق کتب رفرنس حوزه زنان زایمان رنج سنی تا حدود ۵۰ سال است و بالاتر از آن احتمال باروری متصور نیست. 

انتهای پیام/






آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف



منبع

وی خاطرنشان کرد: امسال با معاونت درمان وزارت بهداشت مکاتبه‌ای جهت نشان دار کردن زوح‌های نابارور و مادران باردار در سطح یک و دو انجام شده و خدمات سطوح یک را به آنها نیز اراائه بدهیم. در دستورالعمل اول برای خانم‌ها محدودیت سنی ۴۵ لحاظ شده بود که با اصرار ما به ۴۹ و ۱۱ ماه رسیده شد. 

وی درباره این سوال که چرا برای دریافت برخی داروها پروتکل خاص و تعدادی محدود در نظر گرفته می‌شود، گفت: داروها معمولا از طرف وزارت بهداشت راهنمایی بالینی دارند و ما موظف هستیم بر اساس این راهنمایی‌های بالینی آنها را در سامانه‌هایمان پیاده سازی کنیم. به فرض برخی داروهای ناباروری باید به فاصله و تعداد معین مصرف بشود و با ارائه مستندات قابل دریافت است اما اگر پروتکل دارویی برای دارویی وجود دارد طبق قانون است.

مریم آزادی، معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران نیز در ادامه به صورت تلفنی به برنامه تهران۲۰ ملحق شد و گفت: از سال ۱۴۰۰ که دستورالعمل ارائه خدمات ناباروری ابلاغ شد سازمان بیمه سلامت بلافاصله قوانین را در سامانه پیاده کرد و از آذر ۱۴۰۰ زوج نابارور به محض مراجعه به پزشک متخصص نشان ناباروری را گرفته تا ۹۰ درصد تعرفه دولتی و ۹۰ درصد تعرفه عمومی برای مراکز خصوصی را دریافت می‌کردند. 

بخوانید:  زورآزمایی پرسپولیسی ها با آهن سرد!

نماینده مردم تهران افزود: طی صحبتی که اخیرا داشتیم دستورالعملی از سوی وزارت بهداشت صادر شده است که خدمات عمومی را نیز پوشش می‌دهد. با این دستورالعمل جدید که ابلاغ خواهد شد خدمات عمومی شامل پوشش بیمه‌ای خواهد شد. 

آزادی بیان کرد: دستور جوانی جمعیت که ابلاغ شد سازمان بیمه سلامت بر اساس ماده ۴۳ این قانون که خدمات تشخیصی باید بدون محدودیت ارائه بشود باتوجه به سیاست سازمان ما ۵۶ قلم ازمایشات عمومی، ۶۳ قلم دارو برای درمان ناباروری، ۷ قلم تصویر برداری و چندین کد جراحی را احصا و بر اساس تعرفه در سامانه مطرح کردیم.

الهیان گفت: زمانی که سال ۱۴۰۰ قانون در دست کمیسیون جمعیت بود آمار سه میلیون و نیم زوج نابارور ارائه می‌شد. متوسط ایران از متوسط جهانی بالاتر است. این باید آسیب شناسی بشود تا دلیل کثرت میزان ناباروری در ایران ریشه یابی بشود. 

به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ رسیدگی به قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده موضوعی بود که چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه با حضور زهرا الهیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون جمعیت در برنامه تهران۲۰ دنبال شد.

آزادی در برایر این سوال که چرا مراکز تخصصی با بیمه پایه قرارداد ندارند گفت: مراکز طرف قرارداد ما ۱۳۰ مرکز هستند که بیشتر اینها دولتی هستند. ما از مراکز خصوصی استقبال می‌کنیم منتها گاهی مشکلات زیرساختی مانند عدم اتصال به بستر الکترونیک که الزام قانونی است مانع این اتفاق می‌شود. ما به عنوان سازمان بیمه گر از مراکز عمومی و خصوصی استقبال می‌کنیم. 

همچنین صابر جباری، سرپرست مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت در تماس تلفنی در جواب اینکه هزینه‌های بیمه کامل پرداخت نمی‌شود به تهران۲۰ گفت: قبل از ابلاغ قانون جوانی جمعیت و دردوره قبل سه مرکز درمان ناباروری در کشور داشتیم که بیمه نبود و الان بیمه شده است. همچنین طب ایرانی در درمان و پیشگیری ناباروری جایی نداشت و الان جا افتاده است. نکته سوم هم این است که ۲۶ مرکز سطح دو در کشور افتتاح شده است. 

بخوانید:  فدراسیون بسکتبال کوتاهی نکرده است

جباری افزود: طبق قانون ۹۰ درصد هزینه‌های درمان ناباروری تحت پوشش بیمه است ولی تفاوت بخش خصوصی و دولتی در تعرفه هاست؛ مشکل این است که بر اساس دستورالعمل قبلی وزارت بهداشت خدمات عمومی تحت بیمه نبود و هزینه‌هایی زیادی به خانواده تحمیل می‌شد.