بچه‌ها حلقه مفقوده تولیدات نمایشی

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف



منبع

در سال های گذشته مدیران همه کودک داشتند و در تلویزیون بخش کودک بسیار فعال بود

انگار ما نتوانسته ایم به سلیقه فرزندانمان نزدیک شویم و نوع گویش و ادبیات و البته فانتزی های ذهن آنها را برای تسخیر روح و روانشان به دست بگیریم و باید گفت نه تنها این قشر مهم و سرنوشت ساز را نادیده گرفته ایم که در مسیرهایی از آنها به شدت جا مانده ایم و چه خوب است که برنامه سازان و محققان حوزه کودک و نوجوان پیش از آنکه دردورهمی های فرهنگی شان به سناریوهای تکراری و بدون جذابیت برسند با لطایف الحیل مختلف به کودکان و نوجوانان امروز نزدیک شوند وخواسته های آنها را بشنوند و با ادبیات رسانه ای آنها آشنا شوند و اگر لازم است از آنها به عنوان مخاطب هدف در اتاق فکرهای فرهنگی شان سود برده تا محصولی که در شرایط اقتصادی فعلی تولید می شود حداقل های لازم برای جلب نظر آنها را در خود داشته باشد.

حمید جبلی ، اکبر عبدی، رضا ژیان، فردوس کاویانی و … یک روز با هنرمندی تمام حرفهایی می زدند که مخاطب کودک و نوجوان پای آن می نشست چرا امروز نمی توانیم ارتباط لازم را با مخاطب کودک و نوجوان برقرار کنیم؟

چرا کودک امروز را نمی شناسیم؟

کاربلدان این حرفه از ایده های ناب می گویند در حالی که مسیر اقتصادی تولید کار مهیا نیست.

به رغم اینکه سینما و تلویزیون ایران در حوزه کودک و نوجوان مدتها سردمدار بود و کارنامه تولیدات سینمایی و تلویزیونی نشان از این دارد که ما در این عرصه می توانستیم با آثار صاحبنامان دنیا حتی رقابت کنیم و ستاره های این ژانر خاص امروز جزء بزرگان فیلم و سریال کشور محسوب می شوند عجیب است که حال سینمای کودک و تولیدات رسانه ملی برای این گروه سنی چندان مساعد نیست.

بارها شاهد این بوده ایم که مدیران فرهنگی به جایگاه کودکان ونوجوانان به خصوص در تولیدات سینمایی اشاره کرده اند اما آیا این دغدغه در تولیدات و اختصاص بودجه مناسب برای فعالیت و اقدام به جای کاربلدان و متخصصان این گونه مهم کافی بوده است؟

بخوانید:  شوک نفتی روسیه به اوپک

چرا تولیدات کودک و نوجوان امروز سینما وتلویزیون مانند گذشته نمی تواند مخاطب کودک و نوجوان را جلب کند؟

شهرک کلیله و دمنه

محله برو بیا چرا ساخته نمی شود؟

چرا به جای خانواده ها که درگیر روزمره هستند نمی توانیم نقش رسانه ای خود را در قبال تعلیم و تربیت و آموزش و شناساندن محیط پیرامون کودک و نوجوان به درستی ایفاء کنیم؟

مسئولین هم می توانند با اختصاص امکانات لازم برای تولید آثار برای گروه کودک و نوجوان بخش اعظمی از دغدغه متخصصان این حوزه را پاسخگو باشند تا افراد کاربلد در بحث برنامه سازی برای کودک و نوجوان از نویسنده و کارگردان گرفته تا محقق و روانشناس و بازیگر و … با آرامش خاطر روی کار برای این گروه مهم سنگ تمام بگذارند و نتیجه این اقدام مهم را سالها بعد با یکدیگر تجربه کنیم و از کم کاری امروزمان فردایی پشیمانی پیش نیاید.

آیا ما به کارگردانان و برنامه سازان متخصص در این حوزه آن قدر که باید بها داده ایم که به سراغ ژانرهای دیگر نروند؟

دلیل اینکه فیلم های سینمایی در ژانر کودک و نوجوان نمی توانند اقتصاد خود را حل و فصل کنند چیست؟

آیا در حوزه کار کودک ما روانشناسان را سرخط کرده ایم؟

ایرج طهماسب چرا در تلویزیون نیست؟

جشنواره های کودک و نوجوان چه در سینما و چه در تئاتر تنها به یک جشن گاه پر سر و صدا و گاه در سکوت می گذرد وتاثیری بر آنچه در طول سال اتفاق می افتد ندارد.

چرا شکست اقتصادی آثار کودک و نوجوان را به گردن نمی گیریم و برای آن از بودجه ای جدا از گیشه هزینه ای آینده نگرانه نداریم ؟بچه مهمونی

آیا ما به قدر کافی در حوزه کار کودک کارگردان کاربلد پرورش داده ایم؟

بخوانید:  پیگیری روند اجرای ۷۵۷ هزار واحد مسکن طرح نهضت ملی در ۸ماهه امسال

در سال های گذشته مدیران همه کودک داشتند و در تلویزیون بخش کودک بسیار فعال بود

افراد نامدار این حوزه از ورود و سرمایه گذاری برای ژانر کودک هراس دارند چرا که معتقد هستند کار کودک در سینما شکست می خورد.

انتهای پیام/






آیا این خبر مفید بود؟

فرزندانمان علاقه ای به دیدن تولیدات سینمایی وتلویزیونی در این حوزه ندارند.

در اینکه کودکان و نوجوانان نقش مهمی در آینده این مملکت دارند باالاتفاق هم عقیده هستیم اما در حوزه تولید بسته های فرهنگی برای آنها اقدامی چشمگیر نداشته ایم و این یعنی این گروه حساس و مهم را که می توانند در روند شکل گیری آینده فرهنگی و اخلاقی جامعه موثر باشند نادیده گرفته ایم و جالب اینکه به رغم نگرانی های بسیار زیاد خانواده ها در ظاهر ، نشانی از اقدام و تلاش مثمرثمر در این حوزه ملموس نمی باشد.

مهران مهام تهیه کننده رسانه ملی که اخیرا سریال بی همگان را روی آنتن شبکه سه داشت معتقد است: در سال های گذشته مدیران همه کودک داشتند و در تلویزیون بخش کودک بسیار فعال بود.

بی‌رحمی جبران ناپذیر به کودکان

مهران مهام در پاسخ به این پرسش که چرا تولیدات کار کودک با افول همراه است گفت:  متسفانه ژانر کودک را خوب نمی شناسیم و این مساله روی بحث کمی وکیفی تولیدات کودک موثر بوده است. در سال های گذشته برنامه های کودکی وجود داشت مانند «محله برو و بیا» و… که از شبکه دو پخش می شد و هنرمندان زیادی مانند آتیلا پسیانی، حمید جبلی، خدابیامرز رضا ژیان از آنجا و تعدادی هم از ساعت خوش مانند رضا عطاران، مهران مدیری و… ظهور کرده اند. این افراد کسانی بودند که از تئاتر آمده بودند و از آنجا کم کم به سمت تلویزیون آمده و در کارهای آیتمی حضور داشتند و بعد از بین آن ها برگزیده ها و بهترین ها در تلویزیون ماندگار شدند یعنی یک بازیگر مستقیم به عنوان نقش اول جلوی دوربین نرفته است پس بهتر است که این نسل جوان به خصوص کسانی که در ژانر طنز میخواهند فعالیت کنند از کار های آیتمی و کودک شروع کنند چون بازیگران طنز را نمی توان مستقیم برای نقش اول جلوی دوربین برد البته در ژانر های ملودرام و غیره اینکار را می کنند.

بخوانید:  توزیع بیش از۳۵هزارتن کالاهای اساسی بخش کشاورزی درسیستان وبلوچستان

طبیعی است که در حوزه کودک و نوجوان حال رسانه ای ما خوب نیست.

 

مجموعه «کلاه قرمزی»

آیا نویسندگان کار کودک می توانند با تحقیق و بررسی ومطالعه کامل در این حوزه کار کنند و دستمزدی معقول برای امرار معاش داشته باشند؟

راستی از آن تیم فعال ودغدغه مند وهنرمند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که یک روز صاحب نام و رتبه و جایگاه بودند چه خبر؟

حمید جبلی ها چه می کنند؟

چرا ادبیات کودک و نوجوان امروز را بلد نیستیم؟

مرضیه برومند کجاست؟

محله بهداشت را چرا دوباره نمی سازیم؟

این در حالی است که رسانه های تا دندان مسلح آن سوی آبی به خوبی کودکان و نوجوانان ما را در بحث بسته های رسانه ای سرگرم کننده با زرق و برق های به ظاهر هنرمندانه  هدف قرار دادند و با طراحی شخصیت های جذاب و دوست داشتنی و البته طراحی های وسوسه کننده به خلق قهرمانهای نزدیک به مذاق و سلیقه مخاطب ما کارشان را تا جایی پیش بردند که نمی توان این قهرمانان پوشالی را تا سالها از ذهن کودکان و نوجوانان مان خارج کنیم.

آیا در حوزه کار کودک و نوجوان ما از آسیب شناسان فرهنگی و اجتماعی دعوت کرده ایم تا در کارگروه های مرتبط رسانه ای چه در سینما و چه در تلویزیون چراغ راه مسیر برنامه سازان این گونه از فیلمسازی باشند؟

او ادامه داد: در سال های گذشته مدیران همه کودک داشتند و در تلویزیون بخش کودک بسیار فعال بود درحال حاضر سن این مدیران بالا رفته است و برنامه های کودک هم بسیار اندک شده است اما خوشبختانه این موضوع درحال حاضر درحال تغییر است و امیدمان به نسلهای جوانی است که مدیر می شوند تا بخش کودک را دوباره فعال کنند و به آن رونقی بدهند.