جشنواره فرهنگ ملی عشایر فرصتی برای معرفی سنت‌های کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل میراث فرهنگی در ادامه به موزه شهر یاسوج پرداخت و عنوان کرد: این موزه از سال 1386 به دلایل مختلف به تعویق افتاد تا اینکه به سال 1398 رسید ولی به دلیل عدم نظارت کافی، دارای اشکالات فنی متعددی در ابنیه بود.

طالبی پور گفت: دو میلیارد تومان برای تجهیزات گذاشته‌ایم و در گرافیک محیطی هم نیاز به کار داریم که قول مساعد داده شده بودجه این بخش هم داده شود.


آیا این خبر مفید بود؟

طالبی پور نبود بازارچه صنایع دستی در استان را یکی از مهمترین مشکلات هنرمندان این حوزه دانست و گفت: این بازارچه به‌دلیل کمبود زمین در مرکز استان، به نتیجه نرسیده بود. اما حدود 20 روز پیش حدود دو هزار متر زمین شناسایی و تصویب شد. واگذاری آن در دستور کار است و در سفر دولت به استان پیشنهاد به کار آن را می‌دهیم.

طالبی پور در ادامه به فعالیت‌های این اداره‌کل در حوزه گردشگری پرداخت و گفت: پارک آبی یاسوج با این‌که حدود یک ماه است که به صورت آزمایش کار می‌کند، اما هنوز افتتاح نشده است.

وی ادامه داد: کارهایی که قبلاً انجام می‌گرفت، در طول زمان به دلیل فرسایشی شدن، مستهلک می‌شدند. اما ما برای اولین بار آن را به بخش خصوصی واگذار کردیم، تقریبا کار دیگر تمام و آماده بهره‌برداری است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به سفر وزیر میراث فرهنگی به استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: روز چهارشنبه همین هفته ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به کهگیلویه و بویراحمد سفر می‌کند.

وی افزود: بر اساس ارزش ریالی امروز، می‌توان گفت: حدود 150 میلیارد تومان در این پروژه سرمایه‌گذاری شده است.

بخوانید:  افزایش ۱۶ درصدی اعزام و پذیرش مسافر در پروازهای داخلی

وی افزود: همین گویش‌ها، تعاونی‌ها و همکاری‌های عشایری ظرفیت‌های بالقوه‌ای هستند که می‌توانند بسیاری از نیازمندی‌های کشور را حل کنند.

طالبی پور تصریح کرد: اما در سال جاری دقیقاً همزمان با کوچ عشایر، این جشنواره برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: جشنواره ملی برفی را نیز داشتیم که استقبال بسیار خوبی از آن صورت گرفت.۲۰۲۳۰۵۱۳_۱۷۲۵۳۲

وی ادامه داد: نمایشگاه توانمندی‌های عشایری نیز در این نمایشگاه در معرض عموم قرار می‌گیرند و درحاشیه جشنواره به فروش می‌رسند.

وی افزود: بهمن ماه نیز در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی شرکت کردیم که حضوری بسیار خوب و چشمگیر از آن صورت گرفته بود.

به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛سعید طالبی پور در نشست با خبرنگاران افزود: در حالی که تاکنون هشت استان اظهار آمادگی کرده‌اند، اما تلاش ما بر این است 12 استان در این جشنواره شرکت کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بلاد شاپور حالا دیگر از آن وضعیتی که تبدیل به یک محل ناامن شده بود، خارج شده و بدل به یک مکان فرهنگی شده است.

وی عنوان کرد: بیش از 100 کارگاه صنایع دستی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد فعال شد.

وی گفت: در گچساران یک متقاضی بخش خصوصی برای بازاراچه دائمی صنایع دستی در سربیشه و بیدزرد نیز داریم.

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف



منبع

طالب‌پور عنوان کرد: عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد، ظرفیت مناسبی از نظر جمعیتی و فرهنگی برخوردار هستند.

وی اظهار داشت: ما ورود کردیم و پروژه را در چرخه آوردیم تا مشکلات فنی آن بازسازی شود و اجازه گرفتیم سقف پروژه که آب به آن نفوذ می‌کرد را احیاء کنیم و حالا تقریباً بخش ابنیه آن آماده شده است.  

بخوانید:  دیدنی‌ترین یخدان‌ ایران کجاست؟+تصاویر

طالب‌پور در ادامه به پروژه‌های حوزه میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات حوزه میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد در سال‌های گذشته بلاد شاپور بود که به عنوان مهمترین بخش تاریخی استان به وسعت 35 هکتار در سال‌های گذشته دچار روزمرگی و بلاتکلیفی شده بود.

طالبی پور اضافه کرد: در طی یک سال گذشته، قریب به ده میلیارد تومان برای سامدندهی بافت بلاد شاپور گذاشتیم و 32 حجره بازارچه مرمت و احیا شدند و حالا آماده واگذاری هستند.

وی در خصوص نیروهای انسانی این مجموعه گفت: مجوز سه نفر نیروی انسانی برای جذب از طریق آزمون استخدامی داده شده است و ما نیز در صدد هستیم چند نفر هم در قالب نیروی خرید خدمت بگیریم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد با بیان این‌که روش و زندگی عشایری به مروز زمان در حال از بین رفتن هستند، تأکید کرد: ازاین‌رو ما سعی کردیم این آداب و رسوم را در جشنواره مورد نظر قرار دهیم.۲۰۲۳۰۵۱۳_۱۷۳۳۲۰

وی افزود: جشنواره کوچ عشایر به همت اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد و با همکاری سپاه عشایر استان به مدت چهار روز برگزار خواهد شد.

طالبی پور عنوان کرد: سال گذشته حدود 20 میلیارد تومان از منابع تبصره 18 در قالب طرح‌های زودبازده به صنایع دستی اختصاص داده شد که عامل محرکی برای کارگاه‌های تولیدی در صنایع دستی بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد یکی از مهمترین برنامه‌های سفر دولت را، تسهیلات تکمیلی برای پروژه‌های نیمه‌تمام از محل تسهیلات تبصره 18، عنوان کرد و گفت: حدود 800 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز استان است.

وی گفت: هر چند کارهایی در این مجموعه انجام می‌شد، اما این کارها خروجی مثبتی نداشتند.

بخوانید:  اخطار مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان به مشترکین پرمصرف برق خانگی

وی تصریح کرد: نبود بازارچه ضربه بسیار سنگینی به تولیدکننده‌ها زده بود.

طالبی پور تأکید کرد: پارک آبی یاسوج در کنار پل معلق می‌توانند استان کهگیلویه و بویراحمد را از نظر گردشگری متحول کند.

طالبی پور با بیان این‌که پارک آبی یاسوج، 150 اشتغال غیرمستقیم به وجود آورده است، اظهار داشت: بسیاری از افرادی که مشهد را برای سفرهای زیارتی سیاحتی انتخاب می‌کردند، از این به بعد یاسوج را نیز به خاطر وجود پارک آبی در سفرهای خود لحاظ می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اظهار داشت: 34 میلیارد تومان از این اداره‌کل به پارک آبی یاسوج، تسهیلات پرداخت شده است.

وی در ادامه به هفته میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: هفته میراث فرهنگی تقریباً همزمان با جشنواره کوچ است؛ به همین مناسبت، برنامه‌های متنوعی نیز در این هفته برگزار خواهد شد.

وی گفت: در سال‌های گذشته نیز این جشنواره برگزار می‌شد، در سال گذشته نیز به دلیل آزمون کنکور و ویروس کرونا آن را از مقطع زمانی خود خارج کرد.

انتهای پیام 





طالبی پور در خصوص برنامه‌های جشنواره کوچ نیز گفت: این جشنواره هر شب با یک موضوع خاص برگزار می‌شود؛ نقش زنان در زندگی عشایر، اقتصاد مقاومتی و نقش عشایر، و دیگر موارد، در این جشنواره برگزار خواهد شد.

وی یکی دیگر از پروژه‌های گردشگری را پل معلق (شیشه‌ای) با امکانات جوانبی آن عنوان کرد و گفت:  حدود 90 درصد از کارهای اداری آن انجام شده است.

طالبی پور در ادامه به احیا و مرمت مسجد چهل ستون اشاره کرد و گفت: یک میلیارد تومان اعتبار اولیه برای آن در نظر گرفته شده و برای واگذاری رفته و بعد از عید فطر با حضور نماینده ولی فقیه استان، کلنگ‌زنی خواهد شد.