دومین جشنواره «سحر خوانی» و «مناجات خوانی» به پایان رسید

این پژوهشگر در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به حضور الحان عربی در موسیقی‌های مربوط به ماه رمضان تاکید کرد: امیدوارم روزی برسد که شاهد اجرای موسیقی‌های خودمان در حوزه موسیقی ماه مبارک رمضان به صورت کامل باشیم.

وی بیان کرد: ما آمادگی خود را به صورت کامل اعلام می‌کنیم که بتوانیم سنت‌های مختلف را شناسایی و در ماندگار شدن این سنت‌های ارزشمند قدم برداریم. البته جا دارد گلایه‌ای داشته باشم. اینکه موضوع مناجات خوانی در رسانه ملی کمرنگ شده در حالیکه ما ظرفیت‌های زیادی داریم که می‌توانیم از آن استفاده کنیم. ما باید این هنرها را پاس بداریم و امیدوارم در کل استان‌های کشور ادامه پیدا کند و ما بتوانیم از همه ظرفیت‌های ملی استفاده کنیم.

دومین جشنواره «سحری خوانی» و «مناجات خوانی» ایرانیان در قالب موضوعاتی چون شعرخوانی مناجات، نشست‌های تخصصی، اجرای ساز و آواز و نیایش خوانی به واسطه همکاری چندین مجموعه فرهنگی هنری از جمله بنیاد رودکی، انجمن موسیقی ایران، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان برگزار شد.

هادی آرزم هم در این مراسم گفت: حضور در این مراسم برای من «هذا من فضل ربی» است و این از لطف پروردگار است که بنده کمترین شایسته حضور در مراسمی را دارم که زیر سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ آئین اختتامیه دومین جشنواره «سحری خوانی» و «مناجات خوانی» ایرانیان به همراه اجرای برنامه ساز و آواز و ویژه برنامه «نیایش خوانی» امروز دوشنبه ۲۰ فروردین ماه با حضور علی انسانی ذاکر پیشکسوت اهل بیت (ع)، حسام الدین سراج خواننده موسیقی ایرانی، جمال الدین منبری خواننده، حسین علیشاپور خواننده موسیقی ایرانی، هادی آرزم نوازنده و رهبر ارکستر، حمید خزاعی خواننده موسیقی ایرانی، مجید اخشابی خواننده موسیقی پاپ،  مهرداد باقری رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، امیر حسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ وارشاداسلامی، محمد اله یاری مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، رمضی مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، میلاد عرفانپور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، رضا مهدوی مدرس و پژوهشگر موسیقی، امیرعباس ستایشگر مدیرعامل انجمن موسیقی ایران در تالار رودکی برگزار شد.

بخوانید:  گره های ترافیکی شهرک شهید بروجردی باز می شود

حجت الاسلام باباخانی مدیر هیات و تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی هم درباره جایگاه مهم سحرخوانی و مناجات خوانی در مناسک مرتبط با ماه مبارک رمضان گفت: در ایران قدیم موضوع سحری خوانی سنتی بود که در گذشته به آن پرداخته شده است. اما تنوع بومی و قومیتی در استان‌های مختلف چیزی است که رنگ و بوی متفاوتی را به بحث مناجات خوانی داده که لازم است بیشتر از قبل به آن پرداخته شود. کما اینکه بسیاری از بزرگان سنت اکنون از میان ما رفتند و امروز با توجه به فرصتی که در دست ما است باید به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کرد.

در ادامه از هادی آرزم توسط ستاد اجرایی جشنواره قدردانی به عمل آمد.

متین رضوانی پور از پژوهشگران حوزه موسیقی مذهبی و آیینی در ابتدای این برنامه درباره «سحری خوانی» و «مناجات خوانی» گفت: آئین «نقاره زنی» جهت رویت هلال ماه، «چاووش خوانی» برای اطلاع رسانی فرارسیدن ماه مبارک رمضان، «سحرخوانی»، «صلوات خوانی» و «مناجات خوانی» از جمله الحان موسیقایی مرتبط با ماه مبارک رمضان هستند که در شهرهای مختلف کشور به گونه‌های مختلف پخش می‌شوند.

انتهای پیام/



منبع

در‌ ادامه میلاد عرفانپور شاعر و پژوهشگر ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این جشنواره و تاکید بر استمرار برگزاری چنین رویدادهایی در عرصه موسیقی کشور به شعرخوانی پرداخت.

پس از صحبت‌های باباخانی نوبت به تجلیل از یک هنرمند پیشکسوت موسیقی آئینی رسید که بعد از پخش نماهنگی، از زحمات و تلاش‌های هادی آرزم مدرس و آهنگساز پیشکسوت موسیقی قدردانی به عمل آمد.

بخوانید:  مبارزه با ستمگران تا ظهور حضرت ادامه دارد