۷) به ایجاد حس سیری کمک میکند
۴) کمبود یُد را جبران میکند
۶) پروتئین موردنیاز بدن را تأمین میکند
۳) سلامت قلب را بهبود میبخشد
ماهیهای چرب مانند سالمون و ماهی تن منابع طبیعی ویتامین D هستند که یک ماده مغذی ضروری برای سلامت استخوانها، عملکرد سیستم ایمنی و سلامت کلی است. برای تأمین D منابع غذایی زیادی وجود ندارد. از همین رو، افراد اغلب ویتامین D مورد نیاز خود را از طریق مصرف مکملهای خوراکی دریافت میکنند. سالمون دارای بالاترین میزان ویتامین D در بین اکثر ماهیها است، به طوری که یک وعده از این ماهی صد درصد از نیاز روزانه ویتامین D را تأمین میکند.
ماهی در مقایسه با سایر گزینههای پروتئینی، کالری پایینی دارد. به طور مثال، ۸۵ گرم ماهی تیلاپیا فقط ۱۰۰ کالری دارد و بهترین گزینه برای کسانی است که در کنار دریافت مواد مغذی، قصد دارند وزن خود را کاهش دهند.
یکی از ویژگیهای برجسته ماهی، محتوای امگا ۳ غنی آن است. امگا ۳ فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ از بهبود عملکرد مغز گرفته تا کاهش التهاب. همچنین برخی از ماهیها مانند ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، ماهی تن، شاهماهی و ساردین منابع غنیتری از امگا ۳ نسبت به سایرین هستند.
به گزارش برنا؛ گنجاندن ماهی در رژیم غذایی روزانه فواید بسیاری برای سلامتی دارد. یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داد که افزایش مصرف ماهی با بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر مرگ مرتبط است. این ماده غذایی مغذی سرشار از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی است.
ماهی بهعنوان یک ماده غذایی کمکالری، بدون کربوهیدرات و سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۳ (PUFA) است که عملکرد مغز و سلامت قلب را ارتقا میدهد. علاوه بر این، افزایش مصرف ماهی در رژیم غذایی، مزایای شگفتانگیز دیگری نیز دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میشود:
ماهیهای آب شور منبع عالی ید هستند که یک ماده معدنی حیاتی برای عملکرد تیروئید و سلامت متابولیک است. یک مطالعه نشان داد که این ماهیها ممکن است ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از ماهیهای آب شیرین حاوی ید باشند. ید علاوه بر کنترل اشتها و سیستم ایمنی بدن، نقش مهمی در عملکرد تیروئید ایفا میکند. با این حال، منابع غذایی بسیار کمی از ید وجود دارد و منابع تأمین آن به محصولات دریایی محدود میشود. مصرف منظم ماهی، راه مناسبی برای دریافت این ماده مغذی است.
۵) کمکالری است
۲) منبع غنی ویتامین D است
مصرف منظم ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا ۳ با کاهش فشار خون، کاهش تری گلیسیرید و جلوگیری از ضربان قلب نامنظم، به ارتقای سلامت قلب کمک میکند. محققان دریافتهاند افرادی که ماهی میخورند، کمتر در معرض خطر حملات قلبی و سکته مغزی قرار دارند؛ که این دو مورد، از شایعترین علل مرگهای زودرس در جهان هستند.
از آنجا که ماهی یک منبع پروتئین بدون چربی است، میتواند با ایجاد احساس سیری، ضعف و گرسنگی را برطرف کند و هوسهای گاه و بیگاه را از بین ببرد. این به این دلیل است که پروتئین در مقایسه با کربوهیدراتها و چربیها، سیرکنندهترین درشت مغذی است و میتواند شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه دارد، به کاهش وزن کمک کند و جلوی پرخوری را بگیرد.