مواد لازم:
گندم پوست کنده: یک لیوان و نیم
نخود: یک دوم لیوان
گوشت گوسفند سردست: ۴۰۰ گرم
نمک: یک پنجم قاشق چایخوری
پیاز متوسط: دو عدد
آب گوشت: دو لیوان
دارچین: به مقدار لازم
شکر: به مقدار لازم
کره: چهار قاشق سوپخوری
۳. پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت سه ساعت گردوها با آب خوب بجوشند و به اصطلاح به روغن بیفتند. بعد از اینکه گردوها پخت، رب انار و دو قاشق چایخوری دارچین، شکر و کمی نمک اضافه کنید سپس به مقدار لازم آب بریزید. گوشتهای قلقلی را که آماده کرده بودید به خورش اضافه کنید و یک ساعت دیگر هم بگذارید تا گوشتها درون فسنجان بجوشند. بعد از یک ساعت فسنجان شما آماده است.
سوپ گندم را جایگزین سوپ جو کنید
۲. در پایان هویج را رنده کرده و به همراه سبزی خرد شده و پیاز به سوپ اضافه کنید و آن را بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید و نوشجان کنید.
تهچین؛ بهترین غذای زمستانی!
هویج پلو و کلم پلو هم ازجمله غذاهای مناسب برای فصل سرما هستند چون هویج جزء خوراکیهای گرم و تر است. بهتر است به این غذا دارچین هم اضافه کنید. این غذا ازجمله غذاهای رژیم غذایی استاندارد بوده و برای بیشتر افراد مناسب است.
۱. پیاز را ریز رنده کنید و با گوشت چرخکرده، نمک، فلفل و یک قاشق چایخوری دارچین مخلوط کنید تا مواد چسبندگی مناسبی پیدا کنند.
مواد لازم:
۲. زعفران را هم به آن اضافه کنید و پس از یکی، دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش کنید. به این ترتیب مایه هویج آماده است. حالا پیاز را در گوشت چرخ کرده، رنده کنید. نمک و دارچین را هم به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را بهصورت کوفتههای ریزی درآورید.
بعضی خورشها مانند خورش کدو و خورش آلو اسفناج بهدلیل رطوبتی که دارند برای فصل سرما مناسب نیستند اما خورش فسنجان بهدلیل حرارت خوبی که گردو به آن میدهد برای این فصل توصیه میشود. این غذا شیرین و چرب است و بهدلیل گردوی فراوان میتواند در سرما طبع شما را به سمت گرمی ببرد.
بعضی آشها هستند که کمتر در آنها گوشت بهکار میرود، مانند آشرشته یا آش دوغ که اصلا مناسب فصل سرما نیستند. در عوض آشهایی مانند آش شله قلمکار از آنجا که در مواد اولیه آنها گوشت هم وجود دارد غذای مناسبی برای فصل سرما محسوب میشود. این آش را اگر تند مصرف کنید میتواند به گرمی غذا بیشتر کمک میکند.
۴. حالا یک لایه مرغ روی آن بریزید و دوباره برنج را روی آن اضافه کنید.
بهتر است در این فصل از مخلوط برنج سفید و سبزیها و حبوبات همراه گوشت استفاده کنید. غذاهایی مانند نخودپلو، شوید پلو و تهچین از این نظر مناسبند.
خاگینه درست کنید
اگر علاقه به خوردن سوپ دارید بهتر است بدانید که خوردن سوپهایی مانند سوپ جو بهدلیل مزاج سرد برای فصل سرما مناسب نیستند، به جای آن میتوانید از سوپ گندم استفاده کنید که طبعی گرم دارد.
۳. از شربت خارج کرده و در صافی قرار دهید. سپس در دیس بچینید و از مخلوط دارچین، پودر گلمحمدی، زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشید و آنراباگردو، پودر پسته تزیین کنید.
مواد لازم:
روش تهیه
۱. مدت ۲۴ ساعت گندم را خیس کنید. بعد آن را در ظرفی بریزید و آب را اضافه کنید. ادویهها را هم میتوانید در این مرحله اضافه کنید و ظرف را روی حرارت بگذارید تا کاملا گندمها بپزد و به اصطلاح مغزش بشکفد.
روش تهیه
۱. شب قبل حبوبات را خیس کنید. بعد از آنکه گوشت و پیاز را سرخ کردید، زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی آب در آن بریزید و بگذارید خوب بپزد. سبزی آش را خرد کنید.
۳. از آنجا که مدت پخت آش طولانی است بهتر است حرارت زیر آن را کم کنید و آن را مدام هم بزنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شده و جا بیفتد. نمک و فلفل را زمانی اضافه کنید که آش خوب پخته باشد. بعد از آن روی آش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید.
حلیم غذایی مناسب برای فصل زمستان است، بهخصوص اگر نخود هم به آن اضافه شود؛ یعنی اگر میخواهید حلیم بپزید بهدنبال حلیمی باشید که فقط از گندم درست نشده باشد. نخود گرم است و به گرمی حلیم کمک میکند. اضافه کردن دارچین به مقدار مناسب هم میتواند این حلیم را برای فصل سرما مناسب کند.
۳. بقیه آب گوشت، نخود، گوشت و گندم له شده را با هم مخلوط کرده و در قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حدود نیم لیتر آب به آن اضافه کرده و بگذارید حلیم به مدت نیم ساعت جا بیفتد. حواستان باشد که در این مدت حلیم مرتب هم زده شود تا ته نگیرد.
۳. کوفته ریزهها را تفت دهید. وقتی برنج را آبکش کردید، در یک قابلمه بهصورت لایهلایه مایه هویج و برنج را بریزید.
۲. حالا با دست کوفتههای کوچکی از این مواد درست کرده و داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. گردوها را چرخ کنید، درون قابلمه دو لیوان آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کرده سپس حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید.