هفت میلیون راس دام واکسینه شدند

به گزارش برنا؛ “سیدمحمد آقامیری” روز سه‌شنبه در مراسم آغاز نخستین رزمایش جهادی دامپزشکی استان یزد افزود: این تعداد واکسینه دام نشان از کار جهادی است که باید در تمام استان ها ساماندهی و گروههای جهادی با هم متصل شوند تا خدمات مطلوب تر به جامعه هدف داده شود.

وی ادامه داد: برای نخستین بار تعداد کانون‌های مرزی ما در حوزه تب برفکی از تعداد کانون‌های مرزی ترکیه کمتر شده است.

نخستین رزمایش جهادی دامپزشکی استان یزد امروز با حضور ۱۲۰ نیروی متخصص در شهرستان های ابرکوه ، مروست و خاتم اغاز شد و به مدت سه روز ادامه دارد.

آقامیری با اشاره به بیماری‌ طاعون نشخوار کنندگان کوچک، گفت: برای مبارزه با این بیماری بیش از ۸۵ میلیون واکسن تهیه و در استان توزیع شد و در حوزه تب برفکی هم بیش از ۱۴۰ میلیون واکسن تهیه و توزیع شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشو اضافه کرد: به رغم اینکه کشورهای اطراف ما حتی اروپا درگیر بیماری های دام و طیور هستند ما در بهترین وضعیت قرار داریم و تمام کانون های بیماری کنترل شده است .

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف



منبع

پایداری جمعیت دام عشایر ، انجام رسالت تامین امنیت غذایی به ویژه در زمینه گوشت قرمز، افزایش بهره‌وری در تولیدات دامی عشایر و روستاییان و کنترل بیماری های جمعیت دام و طیور از اهداف رزمایش اعلام شد.

وی با بیان اینکه یک چهارم گوشت کشور توسط عشایر تولید می شود گفت: عشایر، سربازان مخلص، بی ادعا و سختکوش نظام هستند که کمترین خواسته را در طول این ۴۰ سال داشتند و با مشکلات و امکانات حداقلی ساخته‌اند اما دست از تولید برنداشته‌اند.

بخوانید:  عتیقی ته معرفت و اخلاق است

 





وی اظهار کرد: امروز کشورهای همجوار ما درگیر بیماری های دامی و طیور هستند خوشبختانه تا این لحظه حتی یک مورد کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نداشتیم؛ معمولا این بیماری از شهریورماه شروع و اوج آن در دی و بهمن ماه است.

ایران، بهترین وضعیت را در زمینه کنترل بیماری دامی دارد

آقامیری با بیان اینکه این قشر از جامعه مستحق خدمات بسیار بیشتر از این هستند افزود: آنها با مشکلات ساختند اما دست از حمایت برنداشتند بدین ترتیب در راستای کنترل، پیشگیری، مبارزه و ریشه کنی انواع بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های مشترک دام و انسان ، این خدمات را از عشایر آغاز کردیم.

در این رزمایش ۱۰۰ هزار راس دام طی این سه روز، رایگان، واکسینه می شوند و واکسیناسیون دام و طیور بومی ، سم‌پاشی محل دام، مبارزه با بیماری‌ها، ویزیت و درمان دام ، آموزش های ترویجی و ذبح شرعی توسط روحانیون از برنامه‌های رزمایش است.

وی ادامه داد: همچنین در راستای تحقق جهاد تبیین و توسعه خدمات به مردم ، از مزرعه تا سفره برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای انجام شد بطوریکه در گذشته در حوزه پیشگیری تنها عملیات واکسیناسیون مطرح بود اما امروز تنها به دنبال این راهکار نیستیم بلکه آموزش و ترویج به دامداران پیگیری می شود و این سر لوحه کار سازمان است.


آیا این خبر مفید بود؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی، معاینه و درمان، سمپاشی اماکن دامداری‌ها و عملیات واکسیناسیون را از دیگر اقدامات سازمان دامپزشکی بیان کرد و افزود: این اقدامات به صورت ۱۰۰ درصد رایگان انجام می شود.

بخوانید:  از الزامات مردمی سازی اقتصاد پرهیز بانکها از تصدی گری در حوزه تجاری است

توزیع ۸۵ میلیون واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک

وی با بیان اینکه این رزمایش در دیماه سال گذشته در دامپزشکی شکل گرفت اظهار کرد: اکنون شاهد برگزاری بیست و چهارمین رزمایش کشور در استان یزد هستیم که امیدوارم تدوام داشته باشد و مانند طوفانی نباشد که بیاید و برود بلکه چون نسیم، همیشه باشد.

تولید ۲۵ درصد گوشت کشور توسط عشایر