واگذاری غرفه های سرای تاریخی سعدالسلطنه قزوین قانونمند و عادلانه می شود

این مسئول یادآورشد: طرح بازطراحی و ویرایش مجدد امامزاده حسین(ع) در حال اجراست و برای مشارکت با سایر نهادهای ذیربط و احیای سراهای سنتی از تجربه گذشته استفاده می کنیم و همه این بناها مصوبات بودجه ای دارد.

واگذاری غرفه های سعدالسلطنه قانونمند و عادلانه می شود

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ حجت الاسلام محمودی رئیس سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین روز دوشنبه در محل خانه خلاق سرای سعدالسلطنه در جمع خبرنگاران اظهارداشت: حوزه ماموریتی و رسالت مهم این سازمان بهسازی و بازسازی و بازآفرینی در شهر، سطح و نقطه است.
 
وی بیان کرد: بازآفرینی بافت ها مانند محله آخوند و دیمج و به صورت خطی در محور خیابان سپه و نقطه ای شامل بازسازی حمام قجر و سعدالسلطنه است.

محمودی از سه برابر شدن اعتبارات سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری هم خبرداد و اظهارامیدواری کرد با این منابع مالی کارهای مورثی در انجام ماموریتها صورت گیرد و جایگاه و تراز سازمان را ارتقا بخشیم.

محمودی اظهارداشت: حسرت بسیاری از هنرمندان از حضور نداشتن در این مکان دغدغه ما هم بود و هرچه با منافع عمومی گره خورده برایمان اهمیت دارد لذا با همکاری کسبه و شهردار و اعضای شورا لایحه ای تنظیم شد و به تصویب شورا رسید و ملاک واگذاری تعیین و بدون تلاطم این کار انجام شد.

محمودی گفت: همچنین دو باب حمام داریم که برای حمام رضوی سرمایه گذاری بومی پیدا شده تا بعنوان آب درمانی و حمام سنتی واگذار شود و حمام بهشتیان هم در حال مطالعه است. 

وی اظهارداشت: راه اندازی موزه خوشنویسی معاصر، فضای ویژه مادر و کودک از اولویت های سال آینده است که عملیاتی خواهیم کرد.

بخوانید:  آبرسانی به روستاهای جنوبی استان سیستان‌وبلوچستان

وی بیان کرد: در گفتگو با اصناف مقرر شد عدالت محوری در واگذاری ها مورد توجه قرار گیرد و بر اساس یک برنامه هدفمند و قانونی مسیر واگذاری تدوین شد.

انتهای پیام



منبع

محمودی بیان کرد: در سال آینده برای مرمت و بازسازی مسجدالنبی که نقش مهم فرهنگی و تجاری در کنار بازار دارد برنامه ریزی کرده ایم و امیدواریم اتفاقات خوبی در این مسجد رخ دهد.

محمودی تصریح کرد: سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین رسالت مهندسی و فنی دارد و رویکرد ما دوری از تصدی گری است و دنبال نظارت و بسترسازی هستیم.

این مدیر فرهنگی یادورشد: اگر بخواهیم عدالت را در مسئولیت هایمان فراموش کنیم خطا کرده ایم البته قدردان حضور هنرمندان هستیم اما نتوانستیم به خیلی از درخواستها پاسخ دهیم لذا قانون در واگذاری مورد توجه قرار گرفت و به منشور کاربری و تخصص هنرمند نیز توجه شده است.
 
محمودی افزود: مدت زمان واگذاری غرفه ها یک ساله و قابل تمدید تا دو سال است و در لایحه شورای شهر ظرفیت هنرمندان شاخص دیده شده و برای هنرمندان شاخص تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی نیز لحاظ شده است.

وی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که پیگیر آن هستیم راه اندازی« کافه کتاب بانوان» است که در دست کارشناسی قرار دارد و برای اخذ مجوز آماده شده و همه واگذاری ها بر اساس تشریفات قانونی است و این حضور مردم برایمان ارزش دارد و بازار پر رونقی را شکل خواهیم داد.

رئیس سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین یادآورشد: بهره بردازی از غرفه ها و فضاهای این مجموعه تاریخی منطبق بر سیاست های طرح است و از آنجا که نظام واگذاری حجره ها و غرعه ها همواره مورد بحث بود و در مقطعی نیز برخی حوادث ناشی از روزگار ناملایمی را تجربه کردیم مهمترین رویکرد ما بازگرداندن آرامش به جامعه بود که این فضا ب کمک دستگاه قضایی به آرامش خود بازگشت.

بخوانید:  ابداع یک سامانه خنک‌کننده مقرون‌به‌‌صرفه بدونِ نیاز به برق

محمودی گفت: برخی بناهای شهری در اختیار شهرداری نیست و برخی در محدوده ماموریتی ما قرار ندارد اما طرح های خوبی برای سبزه میدان پیش بینی شده است که برای مردم دستاوردهای خوبی خواهد داشت.

وی افزود: دو پروژه که اقبال خوبی داشته با یک کار مشارکتی در بدنه سازی سپه انجام شده و خیابان امام با مشارکت مردم بدنه سازی خواهد شد و خانه موزه چگینی نیز با انتخاب پیمانکار در سال اینده وارد فاز اجرایی می شود.

وی اضافه کرد: مجموعه سرای بهشتیان در سنواتی بهره بردار نداشت که در دوره جدید با کاربری پذیرایی و رستوران به مزایده رفته و سرای قهرمانی با کاربری اقامتی آماده شده و در استانه دریافت مجوز از شورای شهر است. 

این مسئول اظهارداشت: مدیریت سرای سعدالسلطنه باید در اختیار قزوین باشد ولی از مشاور غیر بومی و سرمایه گذاران خارج از استان هم استفاده می کنیم و مصلحت شهر را در هر مرحله ای مورد توجه قرار می دهیم.

رئیس سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین در ادامه اظهارداشت: حدود ۱۵۰ حجره در سرای سعدالسلطنه داریم که همه قابل واگذاری نیست و برخی نیازهای خود مجموعه و گردشگری است و در هرمرحله ۸ تا ۱۰ غرفه را واگذار و قیمت کارشناسی را اعلام کردیم و تا قبل از خردادماه واگذاری ها تکمیل می شود.

محمودی گفت: احیای سرای تاریخی سعدالسلطنه شاید یکی از بهترین کارهایی است که مشارکت خوب شهرداری و میراث فرهنگی اجرا شد و شاهد راه اندازی یک بازارچه زیبای صنایع دستی بودیم که مشهورترین آثار میراثی در کشور محسوب می شود که در آستانه نوروز در این مکان میزبان مسافران خواهیم بود. 

بخوانید:  مانور بزرگ برف روبی در منطقه ٢٠ برگزار شد

وی افزود: خیلی از صاحبان هنر میهمان این سرا بودند که برای ما افتخارند البته غرفه هایی هم داشتیم که محل کسب بود لذا نباید یک نگاه واحدی به فعالیت هنرمندان در این مجموعه داشت و اگر غرفه ای سالیان طولانی بدون قرارداد و اجاره ای واگذار شده و برخی تعطیل بودند ضرورت ساماندهی آن را دوچندان می کرد.