قیمت بالایی دارند
گاهی دیده میشود که گروهی از میوهها شامل توتفرنگی، آلبالو، گیلاس، هلو و گلابی، صیفیجات مانند باقلا، لوبیاسبز، نخودفرنگی، بامیه، هویج و سبزیجاتی مانند جعفری، نعنا و ترخون به روشهای مختلف (به ویژه روش IQF) منجمد میشوند که این انجماد ضمن حفظ خواص ظاهری محصولات، ارزش غذایی آنها را تا حد زیادی حفظ میکند و این روش در بسیاری از کشورها نیز کاربرد دارد؛ بنابراین نمیتوان گفت که همه محصولات غیرفصلی، فاقد ارزش غذایی هستند.
به گزارش برنا؛ کارشناسان تغذیه بر این باورند که سالمترین غذاهای دنیا، غذاهایی هستند که از مواد طبیعی و فصلی تهیه میشوند، زیرا تغییراتی که در نتیجه گذر فصول از بهار به تابستان و یا از پاییز به زمستان ایجاد میشوند، برای حفظ تعادل در منابع طبیعی زمین و اشکال مختلف حیات در آن، لازم و ضروری است.
میوههای دارای ویتامین ث، در فصل پاییز و زمستان که احتمال ابتلاً سرماخوردگی بیشتراست، بهترند.
این مسئله زمانی بیشتر خود را نشان میدهد که به این مسئله دقت داشته باشیم که مصرف میوهها در فصل خودش، سبب عدم نیاز به مواد شیمیایی نگهدارنده، پوششدار کردن میوهها و نگهداری طولانی مدت در انبار و سردخانه خواهد شد و طبیعتاً موجب کاهش کاربرد مواد شیمیایی در مورد میوههای فصل خواهد شد.
برای مثال میوههایی که دارای سطح بالاتری از ویتامین ث هستند، در فصل پاییز که احتمال ابتلا به سرماخوردگی افزایش مییابد بالاتر است و یا میوههای پر آب در فصل گرم تابستان بیشتر میرسند. ضمن اینکه کیفیت و میزان ترکیبات موجود در میوه با تغییر فصول مختلف تغییراتی را نشان میدهد و همواره در فصل رسیدن طبیعی در متعادلترین و بهترین سطح خود یافت میشود؛ بنابراین مصرف میوههای فصل توصیهای علمی و مطابق با چرخه طبیعی حیات در کره زمین است.
تفاوت محصولات فصلی و غیرفصلی
البته نمیتوان گفت که انبارداری ارزش غذایی تمام میوهها را کاهش میدهد؛ مثلا سیب، کیوی و گلابی وحشی بر اثر انبارداری تقریبا همه ارزش غذایی خود را حفظ میکنند.
سازگار با طبیعت بدن نیستند
به طور مثال: شخصی که طبیعت دستگاه گوارشش سرد است وقتی در فصل سرد سال نیز، محصولاتی که در این فصل رشد نمیکنند و طبع سردی هم دارند مانند توت فرنگی، آلبالو، هندوانه، خیار، گوجه فرنگی… بخورد، دچار دلپیچه و دلدرد و نفخ میشود.
نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف