چرا سینما به سراغ فیلم‌های تاریخی مذهبی نمی‌رود؟

 حسین سلطان محمدی منتقد سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری برنا؛ درباره دلیل کم ساخته شدن فیلم‌هایی با محتوای عاشورایی گفت: یکی از دلایلش این است که متولی و مدعی صحت محتوا زیاد داریم. یعنی اینکه هر فردی مدعی می شود این بخش از فیلم ضعیف هست یا قوی. یا اینکه می گویند اینجای فیلم را حذف کنید یا حذف نکنید. یا می گویند اگر این بخش از فیلم نامه را تصویربرداری کردید نشان ندهید. یا مدعیان دیگری دارد، مثل فیلم محمد (ص) که مجید مجیدی برای پیامبر(ص) ساخت و بعد از آن عده ای که دیدند بودجه زیادی صرف ساخت این فیلم شده رفتند و رزومه فیلمبردارش را رو‌ کردند.

 

چرا سینما به سراغ فیلم‌های تاریخی مذهبی نمی‌رود؟

انوش معظمی بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری برنا؛ درباره دلیل کاهش تعداد فیلم های سینمایی با محوریت عاشورا گفت: این موضوع دلیل های متعددی دارد که از آنها می توانم به تورم افسار گسیخته اقتصادی اشاره کنم و اگر تهیه کننده ای بخواهد یک فیلم تاریخی بسازد باید رقم های نجومی را پیش بینی کند. حتی نمی تواند برآورد دقیقی برای یک ماه آینده هم تخمین بزند و از آنجایی که این آثار معمولا زمان بر هستند، چنین موضوعی برای او مشکلاتی را در پی خواهد داشت.

تولیدات سینمایی در ژانر تاریخی سبقه بسیاری در دنیا دارد اما در کشور ما آثار با موضوع تاریخ اسلام بارها ساخته شده‌اند و اگرچه گاهی با مشکلات اکران مواجه شدند اما اصولا سینما در اینگونه از فیلمسازی همیشه نقشی اساسی داشته است طوری که فیلمسازان با ایده‌های نو معمولا در این فضا تجاربی جدی داشته‌اند. اما بعد از توقیف فیلم سینمایی «رستاخیز» گویا ماجرا متفاوت شده است و کمتر فیلمسازی برای این مسیر انگیزه جدی دارد.

بخوانید:  کری بارسلونایی‌ها با یک بنر وسط شهر مادرید

از پافشاری احمدرضا درویش روی فیلم رستاخیز تا انتقاد داریوش ارجمند از سریال مختار نامه!

وی ادامه داد: این مدعیان شامل استادهای دانشگاه ها، علمای حوزه، تاریخ گذاران هستند حتی میان هنرمندان هم مدعی داریم. برای مثال داریوش ارجمند به بخشی از مختارنامه ایرادی گرفت و گفت اینطوری که نشان دادند نبوده است! یعنی مدعیانی که صاحب تریبون شهرت و هویت حرفه ای هستند هم زیاد است، برای همین هر فردی جرات نمی کند به سمت ساخت فیلم های سینمایی با محتوای عاشورایی بیاید.





منبع

انوش معظمی بازیگر سریال مختارنامه می گوید : علاوه برممیزی هایی که وجود دارد و دخالت های بی مورد و اعمال سلیقه های بی مورد و انحصار طلبی مذهبی برخی ها موانعی بوجود می آورد. بنابراین تهیه کننده ها ریسک نمی کنند و نمونه اش هم چند فیلمی است که ساخته و توقیف شد و معروف ترین آنها روز رستاخیز است.

انتهای پیام/

وی در پایان درباره راه حلی برای این جریان گفت: فکر نمی کنم راه حلی باشد چون الان هم بعد از ۴۰ سال باز هم میبینیم هر برنامه ای از طریق وزارت ارشاد مجوز می گیرد باز هم دچار مشکل می شود.

وقتی که بازیگر حرمله هم به ستوه می‌آید!/اگر تهیه کننده‌ای بخواهد یک فیلم تاریخی بسازد باید رقمی نجومی پیش بینی کند!

وی افزود: علاوه بر این ممیزی‌هایی که وجود دارد و دخالت های بی مورد و اعمال سلیقه های بی مورد و انحصار طلبی مذهبی برخی ها موانعی بوجود می آورد. بنابراین تهیه کننده ها ریسک نمی کنند و نمونه اش هم چند فیلمی است که ساخته و توقیف شد و معروف ترین آنها روز رستاخیز است.

حسین سلطان محمدی منتقد سینما و تلویزیون در خصوص تولیدات نمایشی با محوریت محرم منتقد است:داریوش ارجمند به بخشی از مختارنامه ایرادی گرفت و گفت اینطوری که نشان دادند نبوده است! یعنی مدعیانی که صاحب تریبون شهرت و هویت حرفه ای هستند هم زیاد است، برای همین هر فردی جرات نمی کند به سمت ساخت فیلم های سینمایی با محتوای عاشورایی بیاید.

حسین سلطان محمدی

|