2 عامل مهم افزایش خطر ابتلا به سرطان

در مردان، مصرف الکل، سابقه خانوادگی، مصرف گوشت قرمز و کم تحرکی نیز با خطر ابتلاء به سرطان مرتبط بود.

پاتل گفت: «از آنجایی که ما این احتمال را در نظر می‌گیریم که آزمایش‌های آینده می‌توانند چندین نوع سرطان را شناسایی کنند، باید بفهمیم که چه کسی بیشتر در معرض خطر ابتلاء به هر نوع سرطان است. این نوع داده‌ها به طور گسترده در دسترس نیستند، اما برای اطلاع از گزینه‌های غربالگری آینده، مانند آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان مبتنی بر خون که می‌تواند به نجات جان انسان‌ها کمک کند، ضروری است.»



منبع

برای شناسایی فاکتورهای مرتبط با بیش از ۲ درصد ریسک ابتلاء به سرطان در طول پنج سال، محققان دو مطالعه را تجزیه و تحلیل کردند که شامل حدود ۴۳۰ هزار شرکت کننده بدون سابقه شخصی سرطان بود. آنها تا پنج سال تحت نظر بودند.

در زنان، افزایش خطر با BMI (شاخص توده بدنی)، دیابت نوع ۲، هیسترکتومی (برداشتن رحم) و بستن لوله‌ها، سابقه خانوادگی، فشار خون بالا و عدم فعالیت بدنی مرتبط بود.

خطر مطلق پنج ساله در مردان ۲۹ درصد و در زنان ۲۵ درصد بود.

خطر نسبی سرطان برای سیگاری‌های فعلی در مقایسه با افرادی که هرگز سیگار نمی‌کشیدند، قوی‌تر بود.

در طول این مدت، ۱۵,۲۲۶ نفر مبتلا به سرطان تشخیص داده شدند.

در طی پنج سال، خطر مطلق تقریباً برای همه افراد بالای ۵۰ سال و برخی از افراد جوان‌تر به ۲٪ رسید. این افراد شامل سیگاری‌های فعلی یا سابق زیر ۵۰ سال و غیرسیگاری‌های طولانی‌مدت بودند که اضافه وزن داشتند یا والدین، خواهر و برادر یا فرزندشان سابقه سرطان داشتند.

بخوانید:  مطالعات تعیین حریم گسل‌های شهر شیراز به اتمام رسید