علوی در خصوص مدت زمان دوره های مهارت آموزی در محیط های واقعی کار نیز گفت: بر اساس نوع شغل و مهارت پیش بینی شده این دوره می تواند حداقل از 6 ماه تا حداکثر 18 ماه اجرا شود.
نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف
علوی در خصوص مدت زمان دوره های مهارت آموزی در محیط های واقعی کار نیز گفت: بر اساس نوع شغل و مهارت پیش بینی شده این دوره می تواند حداقل از 6 ماه تا حداکثر 18 ماه اجرا شود.
نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف
کارشناسان بر این باورند که مهارت آموزی در محیط واقعی کار علاوه بر افزایش بهرهوری، موجب آشنایی افراد با فضای کسب و کار می شود، به نحوی که مهارت آموزان پس از کسب دانش کافی به بنگاههای اقتصادی معرفی شده و با گذراندن دورههای مهارتی می توانند جذب بازار کار شوند.
وی گفت: با مجوز و مدرکی که از سوی وزارت تعاون ارائه می شود ماموران بازرسی تامین اجتماعی در مراجعه به این محیط های کاری افراد مهارت آموز را از دایره شمول بیمه تامین اجتماعی خارج می کنند تا این افراد هزینه ای برای کارفرما نداشته باشند و طرح بخوبی پیش برود.
علوی گفت: 30 هزار واحد و محیط کاری که برای این کار در مرحله اول پیش بینی شده بیشتر در حوزه صنعت، خدمات و کشاورزی است و بیشترین کارآموز در این عرصه ها جذب شده اند.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ادامه گفت: همه مسائل حقوقی، قانونی و اداری این طرح دیده شده و تنها موضوعی که باید با کمک رسانه ها حل شود اطلاع رسانی مناسب و معرفی و آشنایی محیط های کاری در بخش های صنعت، کشاورزی و خدمات است و اگر این کار بدرستی و گسترده اطلاع رسانی شود می توانیم شاهد استقبال بیشتری باشیم.
ورود 70 هزار مهارت آموز به محیط های واقعی کار
آماده شدن 30 هزار محیط کار برای مهارت آموزی جوانان
وی در پاسخ به این سوال که چه گروهها و دستگاههایی می توانند از این طرح استقبال کنند گفت: همه اصنافی که فضای اقتصادی دارند و قادر به خدمت رسانی هستند و نیز واحدهای تولیدی، کشاورزی و صنعتی می توانند این طرح را پیاده کنند و خودشان هم از مزایای آن برخوردار شوند.
وی تصریح کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با داشتن بیش از ۶۴۰ مرکز آموزش دولتی و ۱۲ هزار آموزشگاه خصوصی، نقش موثر و بسزایی در تربیت نیروهای ماهر و متخصص و اشتغال پذیری جوانان دارد و امیدواریم با اجرای این طرح گام موثری در مهارت آموزی و بسترسازی برای اشتغال جوانان نیز مهیا شود.
علوی بیان کرد: در یک سال اخیر ضریب اشتغال بالای این طرح موجب شد تا علیرغم اطلاع رسانی محدود بیش از 70 هزار نفر در شروع طرح وارد محیط های کار شوند که خوشبختانه 80 درصد این افراد توانسته اند به اشتغال مولد برسند و شغل پایدار داشته باشند.
علوی افزود: دانشجویی که حدود 4 تا 5 سال برای گرفتن یک مدرک زحمت می کشد شاید به دلیل نداشتن مهارت نتواند بعد از تحصیل براحتی برای خود شغلی دست و پا کند اما در یک سال و نیم دوره مهارتی که در محیط های واقعی فرا می گیرد می تواند مشغول بکار شده و با تجربه ای که کسب می کنند ضریب اشتغال خود را بالا برده و حتی برای دیگران شغل آفرین باشد.
علوی بیان کرد: بدون تردید مهمترین چالش آینده و امروز ما نبود افراد ماهر در کار است و اگر این خلاء جبران شود قادریم کارهای بزرگی را عملیاتی کنیم لذا برای مقابله مناسب با مشکل مهارت آموزی و اشتغال در آینده لازم است کسانی که پذیرنده طرح هستند وارد کار شوند و نیازهایشان را با تربیت نیروهای ماهر تامین کنند.
وی افزود: ذیل سیاست های کلی اشتغال و نیز سیاست کلان اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، سازمان فنی و حرفه ای از سال 1400 بعد از استقرار دولت مردمی با الگوبرداری از طرح استاد و شاگردی که در سالهای گذشته تجربه شده بود در یک مدل تکمیل شده طرحی را با عنوان « طرح مهارت آموزی در محیط های واقعی کار» آغاز کرد.
وی با اشاره به مثالی در این زمینه گفت: شاید در دهه های گذشته برای تصویربرداری هوایی باید هزینه های سنگین اجاره یک بالگرد، فیلمبردار و دوربین و تجهیزات سنگین فیلمبرداری را متحمل می شدیم اما امروز با یک پهباد این کار با کمترین هزینه و سریعترین زمان انجام می شود اما بهره گیری از این تکنولوژی نیازمند داشتن مهارت استفاده از این سیستم و تعمیر و نگهداری پهباد است و تربیت تکنسین و تعمیرکار آن یک نیاز ضروری است که قادریم در اجرای این طرح آن را تامین کنیم.
وی اضافه کرد: به اتاق اصناف کشور و واحدهای اصناف استان ها نیز ابلاغ شده تا در اجرای این طرح همکاری کنند که در این راستا در حال توافق و هماهنگی با اتاق های تعاون و بازرگانی هستیم و در یک ماه آینده این واحدها نیز به طرح می پیوندند و تلاش می کنیم با کمک همه عوامل اجرایی بیش از 300 هزار محیط را آماده کنیم تا جوانان عرصه های محتلف بتوانند با بهره مندی از این بستر مناسب، مهارتی را به نحو مطلوب بیاموزند و با استفاده از آن مشغول کار شوند.
علوی تصریح کرد: این طرح مزیت های زیادی دارد و فارغ التحصیل دانشگاه چون در محیط های کار قرار نمی گیرند و شاید مهارت لازم را نداشته باشند با اجرای این طرح محیطی را فراهم می کنیم تا این افراد بتوانند رفتار و مدل آموزشی در محیط کار را ببینند و در کنار آن وقتی یک استادی در کار خود تجربیات ارزشمندی دارد بتواند در این محیط آن را به جوانان، نوجوانان و دانشجویان علاقمند منتقل کند.
دوره 18 ماهه مهارت آموزی
یادگیری عملی و کاربردی مهارتهای آموزشی، آشنایی با محیط کسب و کار واقعی، افزایش خودباوری مهارت آموزان، حفظ مشاغل فعلی و سنتی و جذب نیروی کار ماهر در بنگاهها از مهمترین اهدافی است که با اجرای طرح دنبال میشود.
وی گفت: تاکنون با همکاری صاحبان مشاغل و کارگاهها بیش از 30 هزار محیط کار واقعی در بخش های صنعت، خدمات و کشاورزی برای مهارت آموزی جوانان و علاقمندان مهیا شده است.
آماده شدن 30 هزار محیط واقعی کار برای مهارت آموزی
انتهای پیام