آجیلها، در صورتی که به اندازه مصرف شوند، میانوعدههایی مقوی و سرشار از مواد مغذی هستند که چربیهای سالم بالایی نیز دارند و علاوه بر تقویت سلامت قلب و عروق، میتوانند به کاهش بروز بیماریهای کبدی نیز کمک کنند. در بین انواع آجیل، گردو بهترین گزینه برای کاهش بیماری کبد چرب است و این خاصیت به دلیل محتوای آنتیاکسیدانی و وجود اسیدهای چرب در گردو است. گردو دارای بیشترین اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ و همچنین آنتیاکسیدانهای پلی فنول است.
در خصوص تأمین سلامت کبد، برخی از مطالعات نشان میدهد که قهوه خطر سیروز، سرطان و فیبروز کبدی را کاهش میدهد. تحقیقات انجامشده در سال ۲۰۲۱ نیز اثبات میکند که نوشیدن قهوه میتواند خطر ابتلا به اختلالات کبدی یا بیماری کبد چرب را تا حدود ۲۰ درصد کاهش دهد. در همین مطالعه مشخص شد که نوشیدن قهوه خطر مرگ ناشی از بیماری کبد را تا ۴۹ درصد کاهش میدهد.
به گزارش برنا؛ خوردن غذاهای مفید میتواند به کاهش آسیب ناشی از بیماریهای کبدی کمک کند و بدن را سالم نگه دارد. این موضوع در خصوص پیشگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند سیروز یا هپاتیت C نقش دارد. ابتلا به هر یک از این بیماریها میتواند کبد را در فیلتر کردن مواد مغذی و پاکسازی بدن با مشکل مواجه سازد.
|
کربوهیدراتهای پیچیده بهتر از کربوهیدراتهای ساده هستند زیرا دیرتر متابولیزه میشوند و از نوسانات گسترده قند خون جلوگیری میکنند. کربوهیدراتهای پیچیده همچنین دارای مواد مغذی ضروری مانند روی، ویتامینهای گروه B و سطوح فیبر بالاتری هستند که همگی در ارتقای سلامت کبد و متابولیسم نقش مفیدی دارند. مصرف غلات کامل مانند نان و ماکارونی سبوسدار، برنج قهوهای، جو، ذرت و بلغور راهی برای دریافت کربوهیدراتهای پیچیده است.